Ελεύθερος

911 161 30
                                    

Ο Χάρης έφτασε στο σπίτι του. Περίμενε από ώρα σε ώρα να έρθουν οι γονείς του. Η αναμονή τον τσάκιζε γι' αυτό πηγαινοερχόταν στο χώρο σαν αγρίμι. Συναισθήματα που είχε για χρόνια καταπιέσει μέσα του, τώρα σαν θάλασσα φούσκωσαν και απειλούσαν να τον πνίξουν. Ένιωθε πως είχε μόλις χάσει τη ζωή του. Πιο νεκρός από τους νεκρούς αισθανόταν. Όλα μαύρα, μουντά, αδιάφορα και στη θέση της καρδιά του έχασκε πλέον ένα τεράστιο κενό. Κάθε ευκαιρία που είχε με τη Γιώτα είχε χαθεί. Εξαφανίστηκε και τώρα έπρεπε να βρει έναν λόγο να συνεχίσει να υπάρχει. Ένα λόγο να ξυπνάει το πρωί και να σηκώνεται από το κρεβάτι.

Οργή και μένος τον είχαν κυριεύσει. Είχε ζήσει μια μοναχική ζωή, μέχρι που συνάντησε τη Γιώτα και τον έμαθε πως είναι να μοιράζεσαι τη ζωή σου, τα βάσανα και τις χαρές με έναν άλλον άνθρωπο. Πόσα είχαν περάσει οι δυο τους και πόσα είχαν καταφέρει, μέχρι που ήρθαν οι δικές του ανασφάλειες και διέλυσαν τον παράδεισο τους. Σαν ταινία πέρασαν από το μυαλό του, οι κοινές τους στιγμές. Η ζωή μαζί της ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Πάνω στην ώρα χτύπησε το κουδούνι. Άνοιξε την πόρτα. Στο κατώφλι στεκόταν η μητέρα του, ντυμένη όπως πάντα στη πένα, με τα περιποιημένα και άψογα νύχια της, το μαλλί σαν να είχε μόλις βγει από το κομμωτήριο. Έβγαλε τα μεγάλα μαύρα της γυαλιά και τον κοίταξε.

«Έλαβα το μήνυμα σου. Έλεγε πως είναι επείγον αλλά βλέπω ότι είσαι καλά, οπότε θα φύγω. Έχω μάθημα γιόγκα σε λίγο και όπως βλέπεις πρέπει να αλλάξω. Δεν μπορώ να παραστώ με τα τακούνια.» αστειεύτηκε αλλά ο Χάρης δε γέλασε. Την κοιτούσε βλοσυρά, με χείλη σφιγμένα. «Τι έχεις;» τον ρώτησε τελικά η γυναίκα που τον είχε φέρει στο κόσμο και συνοφρυώθηκε.

«Πέρνα μέσα.» πρόσταξε ο Χάρης.

«Θα αργήσω...» προσπάθησε να πει εκείνη αλλά το ύφος που της χάρισε ο γιος της την έκανε να υπακούσει τελικά στην εντολή του. Πριν προφτάσει ο Χάρης να κλείσει τη πόρτα έκανε την εμφάνιση του και ο πατέρας του. Ο Χάρης παραμέρισε κι εκείνος χωρίς να μιλήσει πέρασε στο εσωτερικό του σπιτιού. Μόλις οι γονείς του είδαν ο ένας τον άλλο εξαγριώθηκαν.

«Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μας φώναξες εδώ για να δω αυτόν;» είπε η μητέρα του.

«Ενώ εγώ πετούσα τη σκούφια μου να βρεθώ μαζί σου.» αντιγύρισε ο πρώην σύζυγος της και άρχισαν να εκτοξεύουν προσβολές ο ένας στον άλλο.

«ΠΑΨΤΕ» ακούστηκε ξαφνικά η βροντερή φωνή του Χάρη. Ξαφνιασμένοι και οι δυο σώπασαν και τον κοίταξαν. «Σταματήστε επιτέλους. Για μια φορά σκάστε και καθίστε κάτω. Αυτή τη φορά θα μιλήσω εγώ κι εσείς θα ακούτε.» αποκρίθηκε φανερά θυμωμένος.

Έρωτας Στο Κλειδι Του Σολ-TYS17Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα