Πως είσαι έτσι;

1K 158 39
                                    

Το βράδυ η Γιώτα ξαγρύπνησε περιμένοντας το Χάρη να επιστρέψει. Έφερνε βόλτες πέρα-δώθε στο καθιστικό, περνούσε τα χέρι ανάμεσα από τα μαλλιά της με μια νευρικότητα που είχε χρόνια να αισθανθεί. Προσπάθησε να τον καλέσει στο κινητό αλλά ήταν απενεργοποιημένο. Κάλεσε το Σάββα και μετά το Σπύρο αλλά κανένας από τους δυο δεν είχα νέα του.

«Έφυγε νωρίς το πρωί από' δω. Μιλήσαμε για την αποχώρηση της Λυδίας. Απ' ότι είπε θα βρισκόταν με τον Οδυσσέα να τον ενημερώσει.» της εξήγησε ο Σάββας.

«Σε ευχαριστώ Σάββα μου. Θα πάρω και τον Οδυσσέα. Καληνύχτα, φιλιά στη Μαρία.» Τερμάτισε τη συνομιλία τους και αμέσως αναζήτησε στις επαφές της το τηλέφωνο του Οδυσσέα. Ήταν περασμένη η ώρα αλλά δεν στάθηκε να το σκεφτεί. Ήταν ανήσυχη και τρομοκρατημένη. Ο Χάρης δεν εξαφανιζόταν ποτέ. Κάτι είχε συμβεί. Κάτι που εκείνη δεν γνώριζε γιατί δεν έκατσε να το συζητήσει μαζί της.

Βρήκε το τηλέφωνο που έψαχνε αλλά πριν καλέσει τον Οδυσσέα προσπάθησε πάλι με τον αριθμό του Χάρη.

«Ο συνδρομητής που καλέσετε έχει πιθανώς το τηλέφωνο του απενεργοποιημένο...» πάτησε διακοπή της κλήσης.

«Που στο δαίμονα είσαι Χάρη;» διερωτήθηκε φωναχτά και κάλεσε τον Οδυσσέα που απάντησε σχεδόν αμέσως.

«Γιώτα;»

«Καλησπέρα. Συγγνώμη για την ώρα Οδυσσέα αλλά ήθελα να μάθω αν έχεις νέα του Χάρη. Όταν έφτασα σπίτι ήταν χάλια, αλλά δεν μου μίλησε σηκώθηκε κι έφυγε. Τον παίρνω από εκείνη τη ώρα και δεν τον βρίσκω. Έχω αρχίσει και ανησυχώ.»

«Τον είδα νωρίτερα. Μιλήσαμε για τη δουλειά. Ταράχτηκε με την αποχώρηση της Λυδίας, αλλά όταν χωρίσαμε ήταν σχετικά καλά.» την διαβεβαίωσε εκείνος.

«Είσαι σίγουρος; Είπατε κάτι άλλο που μπορεί να τον τάραξε;»

«Κοίτα Γιώτα εκτός από συνεργάτες είμαστε και φίλοι, όφειλα να του μιλήσω ειλικρινά. Δεν είναι καλό που φεύγει η Λυδία αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά υποσχέθηκα πως θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω.»

«Οδυσσέα, φοβάμαι...» είπε τελικά εκείνη και άφησε τον τρόμο να ξεχυθεί από μέσα της. Ξέσπασε σε λυγμούς ταράζοντας τον άντρα.

«Έρχομαι τώρα.» αποκρίθηκε εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη και έκλεισε το τηλέφωνο.

Δεν πέρασαν πάνω από δέκα λεπτά όταν χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος που μοιραζόταν η κοπέλα με το Χάρη. Μια Γιώτα διαλυμένη άνοιξε την πόρτα. Η ένταση και ο φόβος για την κατάσταση του Χάρη διαγραφόταν ολοκάθαρα στα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Μόλις τον είδε το κάτω χείλος της άρχισε να τρέμει. Ο Οδυσσέας κατάλαβε πως εκείνη ήλπιζε να ήταν ο Χάρης στη θέση του. Την τράβηξε στην αγκαλιά του και την οδήγησε στο καθιστικό. Την έβαλε να καθίσει.

Έρωτας Στο Κλειδι Του Σολ-TYS17Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα