ΤΕΣΤ

1K 150 60
                                    

Από τη μέρα εκείνη το ζευγάρι ένιωθε σαν να έζησαν έναν εφιάλτη που όμως είχε τελειώσει. Η καθημερινότητα της Γιώτας συνέχιζε να κυλάει στους ίδιους ρυθμούς. Με τον Χάρη τα είχε ξαναβρεί όμως κάπου μέσα της είχε ραγίσει ένα κομμάτι και έμοιαζε να στάζει λίγο-λίγο ο φόβος, η έννοια, η ανασφάλεια. Τον είχε εμπιστευτεί και η πράξη του είχε πλήξει την εμπιστοσύνη της. Εξαιτίας της αγάπης που έτρεφε για εκείνον όμως, έβρισκε δικαιολογίες. Είχε υποσχεθεί να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία και θα το έκανε αλλά υπήρξαν στιγμές από τη βραδιά εκείνη, που συλλογίστηκε πως γινόταν σαν τη μάνα της. Πως δικαιολογούσε τα αδικαιολόγητα κι αυτό την τρομοκρατούσε. Όμως ο Χάρης δεν ήταν ο πατέρας της και ήταν αυτή η σκέψη που την παρηγορούσε.

Ο Χάρης από την άλλη είχε μετανιώσει για τη συμπεριφορά του. Ήξερε πως η κυριότερη αιτία πήγαζε από το παρελθόν του. Γεγονότα για τα οποία δεν είχε μιλήσει στη Γιώτα, θαρρείς από ντροπή ή ανασφάλεια. Το βράδυ εκείνο, όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, πόσο βαθιά είχε πληγώσει με τη προδοσία του την γυναίκα που αγαπούσε, ήταν έτοιμος να της αποκαλύψει τα πάντα, ελπίζοντας εκείνη να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, όμως δεν μπόρεσε. Πώς να πεις στον άνθρωπο σου ότι οι γονείς σου δεν σε ήθελαν; Πως αποτελούσες για εκείνους μια υπενθύμιση ενός κακού κοινού παρελθόντος. Πώς να της πει ότι για εκείνους δεν ήταν παρά ένα τίποτα, ένα σκουπίδι που δεν άξιζε; Λέξεις και λόγια που μάτωναν την καρδιά του παρά τα χρόνια που είχαν περάσει και τα οποία δεν ήθελε να επαναλάβει. Ήθελε απλά να τα ξεχάσει...

Όμως εκείνα δεν έλεγαν να τον αφήσουν. Σαν παράσιτα είχαν προσκολληθεί στο μυαλό του, δημιουργώντας του ανασφάλειες και φοβίες που κατάφερναν να ορίζουν τις πράξεις του και να καταστρέφουν τη ζωή του. Όσο κι αν πίστευε ότι έπρεπε να της τα αναφέρει προτίμησε να μην το κάνει. Δεν ήθελε να σπιλώσει την εικόνα που είχε εκείνη για το άτομο του. Εν μέρει δεν ήθελε να επιβεβαιώσει τις σκέψεις που ίσως έκανε η Γιώτα. Αν οι γονείς του έβλεπαν σε εκείνον τα χειρότερα, πώς να μην τα δει και η Γιώτα; Κι έτσι με αυτή τη σκέψη σώπασε μα ορκίστηκε να βάλει τα δυνατά του να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της κοπέλας του.

Συνέχισαν τις ζωές τους αφήνοντας το περιστατικό στην άκρη, προσπαθώντας να κλείσουν τις ρωγμές που είχαν δημιουργηθεί στη σχέση τους. Η αγάπη που τους ένωνε ήταν μεγαλειώδης κι έτσι ήταν όλοι σίγουροι ότι θα τα κατάφερναν να ξεχάσουν το γεγονός.

Έρωτας Στο Κλειδι Του Σολ-TYS17Where stories live. Discover now