Ειλικρίνεια

1K 157 107
                                    

Η Γιώτα, μετά τη συνάντηση με τις φίλες της, πήρε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι που έμενε μαζί με τον Οδυσσέα. Μόλις χθες της είχε κάνει πρόταση γάμου και ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει πως την είχε αποδεχτεί. Δεν είχε σκοπό να αναφέρει τίποτα στη Μαρία και τη Χριστίνα, αλλά το έκανε. Περισσότερο από αντίδραση στα λόγια τους το ξεφούρνισε. Καλά-καλά δεν το είχε πει στη μητέρα της και δεν είχε και πολύ χρόνο στη διάθεση της. Ο Οδυσσέας της είχε προτείνει να κάνουν πολιτικό και μάλιστα άμεσα. Το πολύ σε ένα μήνα. Δεν του είχε δώσει την οριστική της απάντηση, ήξερε όμως ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Δεν ήθελε να παντρευτεί τόσο γρήγορα. Μισό χρόνο είχαν που έβγαιναν και αν αναλογιζόταν κανείς το πώς ξεκίνησε αυτή η σχέση, σίγουρα ένας βιαστικός γάμος, δεν ήταν και το καλύτερο.

Κι όμως επέλεξε να μην το σχολιάσει αυτό στο σύντροφο της. Δεν ήθελε να τον κακοκαρδίσει. Τον ήξερε χρόνια. Περνούσε όμορφα μαζί του. Της φερόταν υπέροχα και ένιωθε περισσότερο από τυχερή που βγήκε από μια αποτυχημένη σχέση και μπήκε σε μια καινούργια που βοηθούσε να κλείσουν οι πληγές της.

Γιατί ήταν γεγονός, πως πέρα από το ότι είχε πληγωθεί βαθιά, εξαιτίας του χωρισμού της από τον Χάρη, είχε παράλληλα κλονιστεί η πίστη της στον εαυτό της. Είχε νιώσει ασήμαντη. Χάρη στην τρυφερότητα που επέδειξε ο Οδυσσέας, στη καλοσύνη και την αγάπη του, είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και να αποκτά σιγά-σιγά και πάλι την αυτοπεποίθηση της. Της είχε φανεί φοβερή ειρωνεία, το ότι είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση λόγω της σχέσης της με τον Χάρη αλλά την έχασε και πάλι εξαιτίας του.

Κούνησε το κεφάλι για να διώξει από το μυαλό της εκείνον. Από την νύχτα του χωρισμού τους, η μορφή του δεν σταματούσε να προβάλει μπροστά της. Στον ύπνο της, τα όνειρα της ήταν γεμάτα από τη παρουσία του. Πότε τον έβλεπε να την κοιτάζει με κατανόηση και αγάπη κι άλλοτε οργισμένα. Μα το χειρότερο ήταν όταν τον είδε να την κοιτάζει θλιμμένα κι ύστερα το πρόσωπο του αλλοιώθηκε θαρρείς και πονούσε. Τον είδε να πιάνει το στήθος του και όταν κοίταξε το σημείο, είδε στο ύψος της καρδιάς μια τεράστια πληγή που αιμορραγούσε.

Έκλαιγε και μουρμούριζε και τελικά ξύπνησε πανικόβλητη και τρομαγμένη. Η ανάσα της έβγαινε κοφτή και χρειάστηκε κάμποσα λεπτά για να κατευνάσει την ταραχή της. Δεν ήθελε να σκέφτεται την ερμηνεία του ονείρου. Πριν από ένα χρόνο η δική της καρδιά αιμορροούσε αλλά ο Χάρης δεν ήταν εκεί να τη γιάνει.

Έρωτας Στο Κλειδι Του Σολ-TYS17Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα