16. rész

783 51 25
                                    

Egy darabig még sebesen száguldoztunk Luciferrel a hatalmas és ijesztő sötét lovon. Majd Lucifer rántott egy nagyot a száron és a ló már csak lassan sétált tovább. A köd eltűnt, csak a sötétség maradt körülöttünk. Fura érzés. Sosem ültem még lovon. Vagyis valamelyik régebbi életeimben biztos, de mostanában nem. Nem emlékszem rá. Kicsit félelmetesnek találnám, hogy egy ekkora és ráadásul hírhedt, veszélyes állaton ülök, de valamilyen különös módon megnyugtat. Ahogy a ló lépteire ringatózom, magasan vagyok, Lucifer mögöttem van és átkarolva fogja előttem a szárat. Veszélyesnek és keménynek hatunk. Ez tetszik! Lehet, kölcsön fogom kérni Lucifertől ezt a lovat, vagy teremtek magamnak egy újat, ami lehet, hogy sokkal halálosabb lesz, mint ez a ló. Ki tudja?!

Néma csendben megyünk. Közepes tempóban haladunk. A táj körülöttünk fokozatosan változik. Eddig egy sűrű fekete erdő volt, nemrég egy tisztás, most pedig egy földúton haladunk valahol az erdők és tisztások között. Lucifer nem szól semmit, csak a mellkasának emelkedését-süllyedését érzem a hátamon, plusz a tarkómon a levegőt, mikor kifújja. Nagyon közel van hozzám, de most ebben a pillanatban ez sem zavar. Azt hittem, hogy azonnal elkezd majd beszélni, amint kiértünk a Vérdögök területéről, de azt már eléggé rég elhagytuk, és most nem tudom, hogy miért van csendben. Eddig nem tűnt annak a csendes, visszafogott alaknak. Ez kicsit zavar.

A messzi távolban feltűnik valami apró fény. És ami kicsit meglep, hogy az égbolton látom. Ahogy közeledünk, egyre nagyobb lesz a fény. Mi ez? Lucifer sötétségének nem kéne elnyomnia? De az a fény sehogy sem akar elmúlni. Vöröses-sárgás fény. Nem olyan, mint a nap, hanem inkább, mint a tűz. Egy sűrű erdőbe érünk be megint. Olyan szorosan egymásra vannak nőve a magas fák, hogy nem látom a leveleiktől az eget. Közvetlen előttünk, az út végén, megint feltűnik a fény. Az erdő nem tart sokáig, már ki is érünk. De nem várt dologgal találom szembe magam. Egy kis falu. Régies, szegényes stílusú falu. Kőházak, szalmával a tetején, vagy néhol faházak. Nem tűnik olyan nagynak. A szokásos falukhoz képest, itt nincs a közepén templom. Az utcán nincs soka ember. Néha-néha tűnik fel egy-egy ember házak ajtajában, vagy az ablakban. Többnyire öregeket látok, régies paraszti ruhában. A nők hosszú ruhában vannak, míg a férfiakon, csizma, ing meg egy fekete nagyobb nadrág van. Nem tűnnek se boldognak, se szomorúnak. Olyan semlegesek.

"Mi ez a hely?" – kérdezem Lucifert. Olyan különleges. Nem gondoltam volna, hogy a másvilágban vannak falvak. Egy nőt pillantok meg az út jobb oldalán. Áll. Kosarat fog a kezében és mered az előtte álló útra. Rajta is hosszú ruha van, meg egy kötényke. Amint elhaladunk mellette, felnéz ránk. Egy fiatal lány. Csak néz minket semleges arccal.

"Az én falum" – mondja Lucifer, miközben a lányt nézem. "Néha itt húzom meg magam, ha magányra és egy kis nyugalomra van szükségem."

"Olyan élettelenek tűnik" – mondom, és megint körülnézek. Úgy tűnik a falu közepéhez érhetünk, mert egy kisebb körforgalom szerűség van, a közepén egy szökőkúttal.

"Mert hajnal van még. Alszanak, vagy némelyikek fáradtak" – magyarázza. Körülnézek. Különös hely. Eskü van benne valami. Olyan érzést kelt, mintha itt el tudnál menekülni minden baj elől. Nyugodt. "Nézd csak" – szólal meg Lucifer és bal oldal felé mutat. Egy férfitársaság lép ki az egyik házból. Nevetnek. Látszólag jól érzik magukat. "Ha hiszed, ha nem, ebben a kis faluban mindenki jól érzi magát. Néha van csak, hogy szomorkodnak."

"Akkor az a lány, miért nézett olyan furán?"

"Nem nagyon kedvel engem a legutóbbi együttlétünk után. Kicsit durva voltam vele" – még jó hogy háttal ülök, és nem látom a pofáját.

"Ja, hogy csak ezért jársz ide?! Hogy itt is kiélhesd a piszkos fantáziádat a nőkön?" – fordulok félig hátra. "Mondd, hogy az öregebb nőkkel nem kezdesz ki!" – Lucifer nem bírja rejtegetni a mosolyát. Egy kisebb, halk nevetés tör ki belőle, aztán csak mosolyog. Undorítóan perverzül. "Neee! Fúj, de undorító féreg vagy!" – akadok ki, majd visszafordulok. Próbálok minél messzebb kerülni Lucifertől. De sajnos ez egy lovon nem a legegyszerűbb.

Black Angel: the endgame [Rémkép 3. évad]Where stories live. Discover now