Julie Gray

1K 39 2
                                    

Znáte to když máte rande s někým naprosto skvělým a je to příšerný?  Já od teď jo.
Abych to rozvedla; už dlouho se mi líbil jeden kluk-Percy Jackson. Pracujeme ve stejné firmě.  A teď mě konečně pozval na rande. 
Vyzvedl mě v sedm a šli jsme do kina.  Takže zatim dobrý.  Pak jsme šli na jídlo.  Zapadli jsme do jednoho utulneho bistra kde měli výborný těstoviny. Takže zatím furt dobrý.  Ale pak jsme začali mluvit.  Že začátku to bylo v pohodě,  ale už po deseti minutách přišla ona zásadní věta.
"Ty jsi teda úplně jiná než Annabeth.  To je moje bývala. " sice mě to dost překvapilo,  ale potěšilo.  Zatím.  Pak to ale chodilo víckrát.
"Vážně jsi mnohem lepší než Annabeth.  Ta by mi půl hodinu vyprávěla o filmu,  architektuře v něm a všeobecne kvalite."
nebo
"Ty sis objednala těstoviny?  Ty jsou určitě lepší než chilli, které si objednávala Annabeth.. A ještě mi kradla hranolky. "
A tohle bylo poměrně často.  První jsem si říkala super,  jsem lepší.  Pak mě to začalo štvát.  Řekla jsem si jestli to je jeho záměr.  Ale pak jsem to prostě přestala řešit.  Třeba je nervózní tak neví co mluví. Kolem desáté jsme vyšli z bistra a zamítli ke mě domů. Ale Percy nešel dál.

Měli jsme další dvě schůzky a všechny byly stejný.  A pak na čtvrté schůzce když mě Percy zase doprovazel domů se najednou zarazil.
Podívala jsem se stejným směrem jako on.  Z kavárny zrovna vycházela žena zavesena do může.  Žena měla krásne blond vlasy a muž byl vysoký se svetlymi vlasy.
"To je Annabeth. " řekl Percy.  Žena vypadala že se bavila.
"Nó nic.  Tamhle je tvůj byt.  Už tam skoro jsme. " Percy se snažil o neutrální tón,  ale mě to najednou došlo.  On ji pořád miluje.

O dva dny později jsem šla na oběd.  Tentokrát sama.  Ale potkala jsem božského muže jménem Paul. Byl vysoký,  svetlovlasy, pohledný a velmi milý.  Oslovil mě,  koupil mi kafe,  přisedl si a celou dobu-zhruba přes hodinu-jsme si povídali. A když jsem mu dával  číslo zarazil se.
"Víš Jul.  Já ti musím něco říct.  Eh.  Ty se mi strašně líbíš a rád bych tě někam pozval,  ale předtím.... No tak trochu chodím s jednou holkou,  ale nefunguje to a... "
"Já už vím! " skočila jsem mu do řeči.
"Ty chodíš s Annabeth! Viděla jsem vás. "
Tvářil se dost překvapeně.
"Ty ji znáš?  Teda jo.  Tak trochu chodím.  Jak..? "
Trošku jsem se zastydela že jsem to tak vyjekla.
"No já chodím s Percym to je... "
"Její ex. " tentokrát mě přerušil on.
"Jo.  Ale já se s ním taky chystám rozejít. Víš on....Moment ty ho znáš? "
Těd to začalo být fakt zajímavý.
"Jo.  Víš Annabeth... Pořád o něm mluví.  Říká že jsem lepší než on,  ale... no že začátku mě to těšilo, ale teď už mi dochází,  že...ona ho pořád asi miluje. "
Ha.  Myslím že začínám mít plán.
"Vážně?  Tak to je skvělý.  Promiň,  ale Percy to cítí úplně stejně. Takže...co kdybychom si dali dvojité rande?"

"Přijde?  Jo super.  Hele Percy už jde.  Takže za chvíli.  Pa Paule. Ahoj Percy! Jak se dneska máš? "
Percy se usmál,  ale než stihl odpovědět tak jsem řekla;
"Víš koho jsem potkala?  Annabeth." jen zbled a začal trochu koktat.
"Můžu se zeptat jak dlouho jste spolu chodili? "
"Od šestnácti takze 9 let.  Už jsme byli i zasnoubení, ale nedávno-asi před měsícem jsme se rozešli. A... já no. Trochu to nezvládám. " vida.  Rozpovídal se sam od sebe.
"Totiž.  Jsi skvělá ale já ji fakt miluji a...  Teď mi dochází že ještě asi nejsem úplně připravený si s někým pořádně začít.  Tak promiň. "
Jen jsem se musela usmát.
"Tohle ji řekni. "
Zvedla jsem se a šla k pultu kde už čekal Paul.
Percy se za mnou zmateně koukal ale pak uviděl že vchazi Annabeth.  Jen co ho uviděla,  otočila se a chtěla odejít.  Naštěstí za ní Percy vyběhl a přesvědčil ji,  aby si k němu sedla. 
Oba seděli na krajíčku a vypadali dost nervózně.  Ale nakonec začali mluvit.
"Tak co myslíš?  Jak to jde? " zeptal se Paul.
"No  myslím že teď ji říká že mu moc chybí,  miluje ji a... Tohle nevím. "
"Ty odeziras že rtů? "
"To by zvládl každý. A hele! "
Ti dva se k sobě přes stůl  naklonili a lehce se polibili.
S Paulem jsme se začali radovat.  Ale oni ještě pokracovali s mluvenim a Paul rekl;"Tak teď to zkusím já.  Percy říká... Chytil jsem Vši!  Zvláštní. "
Jen jsem se rozesmála.
"Řekl Jsi pro mě vším. "
"To je lepší než vši."
Podívala jsem se zpět ke stolu. Naše dvojice si ještě něco řekla a pak oba vyskocili z  boxu a vrhli se na sebe.  Líbali se tak že pritahli pozornost celého podniku.  Jakmile to sklidnili a naposledy se jemně polibili ozval se potlesk.  Pal se vydali k nám. Annabeth šla k Paulovi a Percy ke mě.
"Julie promiň.  já. "
"Percy nic neříkej.  Vidím jak se na ní díváš.  Je dokonalá že? "
Jen zavrtel hlavou a podíval se na ni.
"To ji ani zdaleka nevystihuje.

A za měsíc přišlo svatební oznámení.  Svatba byla naprosto pohádková.  A novomanželé vypadali nejšťastnější na celém světě.  A oznámili že už nikdy nebudou sami.  Všichni jsme si mysleli jak romantické to oznámení je,  ale paní Jacksonova se z toho složila.  Tedy ne doslova,  ale vypadala že omdlí.  Všichni se k ní nahrnuli ale ona se hned vzpamatovala a vykrikla; "Tak já budu babička! "
Mládí Jacksonovi se jen usmali a začalo se oslavovat s ještě větší radostí.  A hádej te kdo chytil kytici! 

People Meeting Percabeth CZWhere stories live. Discover now