Üçüncü Bölüm

13K 593 18
                                    




"Arya, sana sormadım ama sanırım annende izin verdiğine göre bizimle gelebilirsin?"

Genç adam ona ilgiyle gülümseyerek bu sözleri söylerken o nasıl hayır diyebilirdi ki? Onun karşısında konuşamıyordu bile! Her geçen dakikada artan vücut ısısıyla beraber zorla nefes aldı ve gülümseyerek, "O bahsettiğiniz arkadaşınız oradaysa sanırım şansımı denemem için büyük bir fırsat," dedi genç kız güçlükle topladığı cesaretiyle.

"Onu seninle tanıştıracağım, merak etme..." derken yemeğini yemeye başlamıştı bile. Demir'in rahat tavırları genç kızı şaşkınlığa sürüklüyordu. Annesinden tereddütsüz izin alması ve sonrasında ona karşı sanki önceden tanışıyorlarmış gibi konuşması Arya'nın üzerinde şok etkisi yaratmıştı. Az önce onu öpen adam şimdi oturmuş yemeğini keyifle yiyordu. Ve genç kız ondan hoşlanıyordu! Bundan ötesi var mıydı? Adam onu partiye davet ediyordu ve o hiç düşünmeden kabul ediyordu? Bu nasıl bir etkilenmeydi?

Arya, mutfağa doğru hızla ilerlediğinde üzerine baktı hüsranla. Basit kıyafetlerinden bir tanesiyle gitmek zorundaydı o partiye çünkü özel giysileri yoktu. Daha önce hiç partilere, kutlamalara gitmemişti. Arkadaşları üniversitede onu çok sık partilere ve kutlamalara çağırmış olmasına rağmen ilgi duymayıp gitmemişti. Sadece en yakın arkadaşlarının doğum gününe gitmişti o kadar. Onda da giydiği elbiselere çok dikkat etmemişti.

Sıkıntıyla derin nefes aldı ve lokantanın üst katındaki evlerine doğru hızla çıktı. Odasına girdiğinde aynada kendine baktı uzunca. Uzun dalgalı bakımsız saçlarına baktı. Güzel olmayabilirdi ama O genç kıza çok güzel bakıyordu. 

Belki beğeniyordu onu? Belki o da hoşlanıyordu genç kızdan..

Belki... 

Arya'nın yüreğindeki anlamsız umut ışıkları filizlenip göğe yükseliyordu.


...

"Partiye onu çağırmakta nerden çıktı Demir?" Bu sefer onu sorgulayan Gizem'di. Genç kız gözlerini hayretle ayırmış karşısındaki adamın ne yapmaya çalışıtğını anlamaya çalışıyordu. Bu kızdan hoşlanma ihtimali çok az olduğunu bildiği halde neden onunla ilgilendiğini merak ediyordu. Neden?

"Siz ikiniz benim yaptıklarımı çok sorgular oldunuz. Bundan hoşlanmıyorum..."

Demir'in sözleri Özge ve Gizem'i hedef almıştı. Genç adam keyifle dudaklarını düz bir çizgi haline getirdi ve içeceğinden bir yudum daha aldı.

Mert, bu akşam fazla konuşma gücü hissetmiyordu kendinde. Son günlerde Gizem'in yakın arkadaşına olan ilgisi artmıştı ve bu durumdan oldukça rahatsız oluyordu. Her ne kadar rahatsızlığını belli etmemeye çalışsada ister istemez keyifsizleşiyordu.

"Kız belki iş bulabilir, ne zararı var gelsin işte. Sizin tabii iş bulma gibi bir sorunuz yok ama bari başka insanları engellemeyin."

"Bizi neden tersliyorsun Mert? Demir'in o kızla oynadığını görmüyor musun? Demir... –Özge, Demir'e bakışlarını yönelttikten sonra devam etti- o kız senden hoşlanıyor, onun duygularıyla oynayacaksın."

"Bakıyorumda pek bir düşünceli olmaya başladınız son iki saatte." Demir, bu konuşmadan sıkılarak bakışlarını pencereye çevirdi ve dışarıyı izledi bir süre. Aralarında geçen konuşmaları artık dikkate almıyordu. O kızla oynamayı düşünmüyordu. Sadece o kız partiye onlarla birlikte gelecekti ve Demir onunla ilgileniyormuş gibi yapacaktı. Gizem'i devredışı bırakmayı düşünüyordu. Arya gibi bir kıza bile bakıp da ona bakmıyor oluşu genç kızı deliye çevirecekti.

Bunun düşüncesiyle tatmin olup gülümsedi. Artık bundan sonra da Gizem anlamış olması gerekirdi onunla ilgilenmediğini. Sıkılmıştı zaten onun hakkında düşünmeye. Her şeyi sadece Mert yüzünden katlanıyordu. Yoksa ne içerideki kız ne de yanındaki kız umurundaydı. Neden olsun ki? İçerideki kızın ona hayranlıkla bakışlarını hatırladı. İçine düşecekti neredeyse. Ona hayran olan bir kız daha! Sıkılıyordu kızların bu ilgili hallerinden...

İntikamım Büyük Olacak! Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin