[01]

517 27 4
                                    

Andy

"Hej, mladej, klid, klid. Tady máš ty prachy. Hlavně nestřílej."

"Koukej držet hubu. Vím, že to není všechno," zavrčím a zakoulím očima. Nesnáším prodavače - větší hovada by jeden našel jenom těžko. Vždycky ty stejný kecy o tom, jak mají prázdnou pokladnu a že mám určitě plastovou bouchačku. Ještě nikdy jsem ale na nikoho nemusel střílet.

"Tak fajn. Kouknu tady dolů do sejfu, jo? Hlavně klid," pokukuje po mně. Má jeden z těch hlasů rádoby chytrýho psychologa a už vidím, jak pod stolem mlátí do alarmu. A taky že jo.

"Tohle jsi fakt posral," ucedím a zmáčknu spoušť. První rána proletí asi metr od něj a ten hňup si ještě zakryje hlavu a skrčí se u země. Podruhé ho trefím do nohy, popadnu hromadu bankovek na pultu a vyběhnu z obchodu dřív, než přijede policie.

Gee

Crrr. zvoní na stanici telefon. Crrrr.

"Tak už to někdo zvedněte," houknu s hlavou na nevyplněných hlášeních. Nějak jsem jako obvykle zapomněl vyplnit hlášení a teď mi ze všech těch slov třeští hlava. Za minutu se přižene seržant Max.

"Došlo k vloupačce," nahlásí. Podívám se na něj se zdviženým obočím. Zdá se mi to nebo to prohlásil s radostí v hlase? No jo, tihle ti nováčci. Počkejte na jednu nechutnou vraždu a hned vás to přejde. Protáhnu se a líně seběhnu za seržantem a týmem forenzních techniků. Nacpeme se do aut - už by nám fakt měli pořídit nový - a vyjedeme na místo činu.

Andy

Líně zahnu za roh, projdu kolem popelnic a hodím zbraň do kontejneru. Nikdy jsem nemohl říct, že jsem v tomhle profík. Jsou věci, který dělám radši a líp, ale potřebuju nějak přežívat. Každej si na to asi tvoří vlastní názor a ten můj je... no, prostě přežij pokud možno s co nejmenším množstvím sraček na hlavě.

Peníze si nastrkám do kapes a zastavím se čelem ke zdi, abych si zapálil. Ruce mám prolezlý zimou a nikotinem, ale je mi dobře. V dálce zaslechnu houkačku, ale netroufám si říct odkud to přichází. Měl bych se odsud hnout, než tu bude moc rozruch a velký množství lidí, kteří by mi mohli lézt na nervy.

Sotva se ale otočím, málem vrazím do policejního auta. "Do hajzlu."

Gee

Sakra to je zase den. Zrovna zahnem do uličky aby jsme si zkrátili cestu a málem sejmeme nějakýho týpka. Naštěstí se jen tak otře o naši kapotu. Protřu si oči, protože na takovýhle typy v téhle části města nenarazíte. Černý vlasy. Tetování kam se jen podívám. Max stáhne okýnko.

"Sakra dávej přece pozor," zařve na něj. Projedem kolem něj a pustím ho z hlavy.

Obchod vypadá naprosto normálně. Nic nevypovídá o tom, proč by ho šel někdo vyloupit. Tipuju, že je to dílo náhody. Až na místě se dozvím že prodavače postřelil ten hajzl co to tu vykradl. Je v nemocnici kvůli ztrátě krve. No nějak si s tím poradím bez něj. Tým techniků se vrhnou na místo činu. Venku se shromáždilo spoustu lidí. Pošlu Maxe aby to tam šel obhlídnout kdyby se tu ten magor zdržel. Sám si sednu na pult a otevřu plechovku nějakýho energetickýho sajrajtu co stojí nejblíž mě.

Andy

To je v háji. Nejdřív mě málem sejmou dva poldi a přejedou mi úplně nový cigáro a za půl hodiny, když sedím a hážu do sebe už druhý kafe se ve dveřích objeví jeden z nich a samozřejmě si mě hned všimne.

"Dobrý den," nakráčí si to ke mně s poznámkovým bločkem a tváří se hrozně důležitě.

"Hmm, nazdar," kývnu na něj, jakože o něm vím. Zatváří se podrážděně.

Cemetery DriveWhere stories live. Discover now