11

575 68 11
                                    

Και έτσι τα φύλλα κιτρίνισαν , από κίτρινα έγιναν ένα με το χώμα και μαζί με τη γη έγιναν λίπασμα και για τις καρδιές. Τα χιόνια έπεσαν και τα χέρια της Αγγελικής για πρώτη φορά στη ζωή της έσκασαν και η επιδερμίδα της έγινε τραχιά. Όμως δεν παραπονιόταν, η κυρά Φωτεινή ήταν πολύ καλή μαζί της και δεν παραπονιόταν που χανόταν με τις ώρες στο δάσος και το γκρεμό της μαζί με ένα γατάκι το χνουδούλι το οποίο το βρήκε στο τέλος Οκτώβρη και από τότε έγιναν αχώριστοι.

Ήταν ένα κρύο πρωινό του Ιανουαρίου και η Αγγελική είχε τα νεύρα της γιατί δεν μπορούσε να κάνει καμία δουλεία λόγο του κρύου.Καθόταν μαζί με την κυρά Φωτεινή δίπλα στο παράθυρο και παρακολουθούσε τον μανιασμένο άνεμο που παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του,το πήγαινε για χιόνι και η μικρή τους σόμπα δεν έφτανε να τους ζεστάνει.

Στη Σμύρνη τέτοιες μέρες θα καθόταν δίπλα στο τζάκι θα διάβαζε τα αγαπημένα της μυθιστορηματα  παρακολουθοντας τον καιρό από την ασφαλή απόσταση που της χάριζε η τζαμαρία. Από τις σκέψεις της την έβγαλε το κακάρισμα μιας κότας.

<<Αγγελική τράβα κόρη μου στο κοτέτσι να δεις γιατί σκούζουν τα κοτόπλα>>

<<εντάξει θεία πάω>>

Η Αγγελική πήγε με δυσκολία στο κοτέτσι , ο παλιό αέρας ήταν κόντρα και τη δυσκόλευε πολύ στο περπάτημα. Πήγε μέσα στο κοτέτσι και προσπαθούσε να καταλάβει γιατί κακάριζαν τα πουλιά.

Τίποτα.

Όταν πήγε να φύγει το μάτι της έπεσε σε κάτι γυαλιά στο πάτωμα .Υπέθεσε ότι καμιά κότα θα τρόμαξε από τον αέρα και έσπασε κατά λάθος ένα βάζο που είχαν εκεί και για αυτό κακάριζαν. Έσκυψε να μαζέψει τα γυαλιά όταν το μάτι της έπεσε σε ένα κομμάτι ..ούτε πολύ μικρό,ούτε πολύ μεγάλο και αρκετά μυτερό....ιδανικό...πήρε αυτό τα γυαλί και το έβαλε στην τσέπη του φουστανιού της και πήγε μέσα.

<<τι ήταν τελικά;>>

<<έσπασε ενα βάζο...>>

Έκατσε πάλι κοντά στη σόμπα και ο χνουδούλης λες και μπήκε μέσα στη σκέψη της ήρθε και έκατσε στα πόδια της .Η Αγγελική χάιδευε το γυαλί και το συγχυσμένο της μυαλό έπαιζε παιχνίδια.. σαν να της μιλούσε και την παρακαλούσε απεγνωσμένα να γίνει ένα με το δέρμα της.Μπορούσε άραγε να του χαλάσει χατίρι;

Μία βδομάδα μετά

Η Αγγελική όπως κάθε πρωί σηκώθηκε έβαλε τα ξεφτισμένα ρούχα που της είχε δώσει η θεία Φωτεινή και πήγε στο πολύ μικρό κουζινάκι του σπιτιού όπου ήταν η κυρα Φωτεινή και μασούλαγε με τα λιγοστά της δόντια ένα παξιμάδι.

Από Α αρχίζει η αγάπηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα