8

662 77 17
                                    

Οι υπηρέτριες πήγαν την Αγγελική στο κρεβάτι της. Είχε  πυρετό.Η Μαργαρίτα φώναξε το γιατρό και δεν έφυγε πλευρό από τη κόρη της. Είχε αποφασίσει να της σταθεί σαν σωστή μάνα. Ότι δεν έχει κάνει τόσα χρόνια θα το έκανε σήμερα.

<<Αγγελίκουλα μου αγάπη μου τι σου έκανε μικρή μου κόρη..μίλα μου κοριτσάκι μου πες μου λέξη...σε παρακαλώ>>

<<τον αγαπάω...>>

Η Μαργαρίτα χαμογέλασε γεμάτη πίκρα ... Πως τα φέρνει η μοίρα...

<<σε καταλαβαίνω πιο πολύ από όσο νομίζεις...θες να σου πω μια ιστορία; αλήθεια δεν σου πα ποτέ ιστορία.. >>

<<μητέρα είναι τώρα ώρα για ιστορίες και παραμύθια; >>

<<περίμενε να ακούσεις>>

Η Αγγελική την κοίταξε κουρασμένη. Δεν είχε δύναμη να ξανά αρνηθεί. Ας έλεγε να δούμε τι θα καταλάβαινε η κυρία Μαργαρίτα που μετά από 20 χρόνια αποφάσισε να το παίξει μάνα!

<<λοιπόν εγώ από μικρό παιδάκι είχα ένα φίλο το Στράτο όπως είχες εσύ τον Άρη..όταν μεγαλώσαμε ερωτευτεί πάρα πολύ και καλή ώρα θέλαμε να παντρευτούμε αλλά ο παππούς σου δεν με άφησε και με πάντρεψε με τον πατέρα σου...Αγγελική δεν θα αφήσω να σου συμβεί το ίδιο μπορεί τόσα χρόνια από τύψεις να έκανα ότι μου έλεγε ο πατέρας σου αλλά αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω εστι.. Αν τον θες θα τον πάρεις!>>

<<πώς;>>

<<λοιπόν σε ένα μήνα μπαίνουμε στο 1921 πάμε στοίχημα ότι μέχρι τον Οκτώβρη του 1922 εσύ θα είσαι παντρεμένη;>>

<<από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί >>

Ο πυρετός την είχε κάνει να ξεχάσει την κάθε ευπρέπεια και πληθυντικό. Έτσι και αλλιώς ο τόσος σεβασμός δεν άξιζε στην Μαργαρίτα. Πρώτα την παράτησε στη Φατμά και όταν έκρινε ότι αυτή η γυναίκα που την είχε περιβάλει με τόση μητρική αγάπη δεν είναι πια κατάλληλη  την πέταξε στο αποστειρωμένο περιβάλλον του παραθεναγωγείου. Όχι  δεν την άξιζε να τη λένε μητέρα .Πόσο μάλλον μάνα ! Στη ζωή της Αγγελικής ο μόνος ρόλος που της ταίριαζε ήταν της ξένης .

      Ο Παύλος κοιταζόταν στον καθρέπτη του γραφείου του.Τι του είχε συμβεί ; όχι μόνο σήμερα αλλά όλα αυτά τα χρόνια από εκείνη την καταραμένη μέρα είχαν παγώσει όλα μέσα του.

Τίποτα δεν είχε μείνει.

Τίποτα.

Δεν είχε ξυπνήσει ένα πρωί όμως έτσι .Τα λάθει του συνδυασμένα με τις Μαργαρίτας τον έφτασαν με μαθηματική ακρίβεια στο σημείο μηδέν .

Από Α αρχίζει η αγάπηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα