2

1.2K 113 17
                                    

<<δεν θα μας ξεχάσεις έτσι; >>
Είπε ο μικρός Αλι έτοιμος να βάλει τα κλάματα.
<<μην λες χαζά πως μπορώ να σας ξεχάσω; εσύ είσαι ο καλύτερος μου φίλος και η Φατμα με μεγάλωσε...αλλά έτσι και αλλιώς η μητέρα μου θα φροντίσει να πας και εσύ στο σχολείο... Όχι βέβαια στην ευαγγελική σχολή που θα πάει ο αδερφός μου αλλά δεν θα σε αφήσει έτσι. >>
<<αλήθεια ; >>
<<εμ τι μπρε ψέματα; >>
Τα δύο παιδιά χαμογέλασαν και έκαναν μια τελευταία αγγαλία πριν ή Αγγελική ανέβει μαζί με τα πράγματα της στην άμαξα με προορισμό το παρθεναγωγείο όπου θα έμενε μέχρι να τελειώσει και το οκταταξιο γυμνάσιο. 


  Η Αγγελική μπήκε στην άμαξα και άρχισε να κλαίει. Δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι και να πάει σε ένα κρύο σχολείο γεμάτο ξένους ανθρώπους. Αυτή η ήθελε να μείνει στο σπίτι να της μαθαίνει η Φατμα πως κάνουμε σωστά πίτα και  χαλβά όχι να πάει σε αυτό το χαζό σχολείο για να μάθει αριθμητική!


"τι χαζή που είμαι! Έπρεπε να είχα αφήσει τον Αλι να με κλέψει.. Θα κάναμε ένα σπίτι. Εγώ θα έκανα φαΐ και αυτός θα ήταν με το όπλο στην πόρτα να παραφυλάει για να μην έρθουν στα μουλοχτα να με στείλουν στο παλιό σχολείο!"


  Στο παιδικό της μυαλό το σχολείο έμοιαζε με κακό δράκο βγαλμένο από τα παραμύθια που τους έλεγε η Φατμα. Πόσο άδικο είχε.
     Από τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς η Αγγελική  βρείκε συντροφιά στο πρόσωπο της συγκατοίκου της Λουιζας.
Η Λουιζας ήταν ένα όμορφο κοριτσάκι με ιταλικές ρίζες που έκανε την Αγγελική να νιώσει αμέσως άνετα και να αγαπήσει το σχολείο.

1915
<<πόλεμο; >>

Ρώτησε η Αγγελική και πήρε αγκαλιά το μαξιλάρι της. 

<<ναι σε λέω! Εμάς εδώ δεν μας τα λένε γιατί είμαστε μικρές αλλά εγώ το καλοκαίρι που πήγα στο σπίτι μου με τα είπε όλα ο αδερφός μου. >>

Η Αγγελική έσμιξε τα φρύδια. Μα καλά είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ευρώπη και αυτές 14 χρόνων γομαρες να μην ξέρουν τίποτα;

<<αχ Λουιζα πε με κι άλλα. Εγώ όλο το καλοκαίρι ήμουν στο
παρθεναγωγειο και δεν έμαθα τίποτα. >>

<<εεε να είναι λέει μια Ανταντ και κάτι κεντρικές δυνάμεις και πολεμούν.. >>

<< η Ανταντ ποια είναι; >>

<<δεν ξέρω.. >>

<<λες να είναι σαν την ωραία Ελένη; >>

<<αυτό είναι! Τώρα τα κατάλαβα όλα! Λοιπόν είναι μια Ανταντ που είναι πολύ όμορφη και τη θέλουν οι αρχηγοί από τις χώρες να την κάμουν γυναίκα τους αυτή δεν θα μπορούσε να διαλέξει και τους είπε ότι θα την πάρει οποίος κερδίσει τον πόλεμο! >>

Είπε η Λουιζα γεμάτη ενθουσιασμό που βρήκε ποια είναι η Ανταντ. 

<<λογικό μου ακούγεται >>

Είπε λιγάκι μπερδεμένη η Αγγελική. 

<<αχ μακάρι να ήμουν η Ανταντ για να πολεμούν τα παλικάρια για μένα! >>

<<μην λες χαζά! Ένα βιβλίο λέει ότι ο πόλεμος είναι η χειρότερη εφεύρεση του ανθρώπου. >>

<<καλά λεγε εσύ και άσε με εμένα να φαντάζομαι ότι είμαι η Ανταντ και πολεμούν για μένα>>

<<οχου λεγε ότι θες.. >>

Είπε νευριασμένη η Αγγελική. Μα καλά τι σόι γυναίκα είναι αυτή η Ανταντ που έβαζε το κόσμο να μαλώνει; σκέφτηκε πριν πέσει για ύπνο.
 
Μόνο για τα μάτια της όμορφης Ανταντ δεν γινόταν ο πόλεμος. Στην πραγματικότητα Ανταντ ήταν η συμμαχία της Βρετανικής αυτοκρατορίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, του Μαυροβουνίου, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας,  των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Κίνας που μάχονταν ενάντια στις κεντρικές δυνάμεις (Γερμανία,  Μπαντεν, Βαυαρια, Σαξωνια, Βουλγαρία,  Οθωμανικη Αυτοκρατορία κ.α.)

Πρώτος παγκόσμιος λοιπόν με απολογισμό 18 εκατομμύρια αθώους ανθρώπους.

------------------------------------------------------

γειά σας! Το ξέρω λίγο μικρό αλλά έπρεπε. Το επόμενο κεφάλαιο υπόσχομαι να είναι τεράστιο.

Έτσι και αλλιώς στο επόμενο θα αρχίσει το ρομάντζο μεταξύ Αλι - Αγγελική.
Φιλιά!

Από Α αρχίζει η αγάπηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα