Kapitel 9

90 3 1
                                    

Cedric Diggory sitter upp i sängen med täcket omkring sig, berättar vad som hänt för madam Pomfrey, professor Sprout och Severus.
   "Han väntade på mig i slutet av korridoren, lutad mot väggen, men så rätade han på sig och började gå emot mig. Jag ville fråga fråga honom om han ville något men jag kunde inte prata, så försökte jag vända mig om och gå i panik, han kom närmare mig, men jag kunde inte röra mig. Han klädde av mig, la kläderna snyggt på golvet, sen tog han min hand i sin och drog mig med sig ut, mina ben rörde sig automatiskt. Han band fast mig vid stranden och sa 'Jag vill dig inget illa' innan han gick. Det var så kallt."
   Professor Sprout tar hans hand i sin.

Madam Pomfrey och Severus är kvar i sjukhusflygeln timmar efter att händelsen, både professor Sprout och Cedric Diggory har gått.
   Severus sätter sig ner på en säng.
"Jag är orolig,"säger han.
"För Harry?"frågar madam Pomfrey.
"Honom också, men jag tänker mest på vad han gjort,"svarar Severus,"ja, okej att han tycks vara tusen gånger listigare och intelligentare än någon i hans ålder, okej att han lyckats lära sig så mycket på snart ett och ett halft år så att han lyckas kidnappa en äldre elev, men det är inte okej att rektorn är borta."
   Madam Pomfrey nickar tyst.
"Hur?"fortsätter Severus,"och vad vill han säga oss?"
"Jag vet inte,"svarar madam Pomfrey.
   Severus drar händerna genom håret medan han mumlar, mest för sig själv:
"Det finns så många frågor men så få svar."
   Han tittar upp när han känner en hand på sin axel. Madam Pomfrey ler sorgset.
"Gå nu och lägg dig, Severus,"säger hon,"jag är säker på att vi får ett svar tillslut."

Rektorn häpnas när han får syn på den stora, och numera döda, besten i rummet. Och han som trodde att han inte kunde bli mer överaskad efter att ha hört Harry öppna dörren med ett lösenord på ormspråket. Kammaren är kuslig, vad är det för plats?
"Det här är hemligheternas kammare,"säger Harry,"du vet med säkerhet om den. Den döda basilisken var Salazar Slytherins hemliga vapen, fram tills igår."
   Han vänder sig om till rektorn som svävar i luften.
"Det ska väl bli mysigt att tillbringa natten här?"frågar han,"det är ju stort, ingen kan komma in. Inte som mitt rum."

Severus ligger klarvaken i sin säng. Harry verkar ha en snyggt gjord plan, men varför? Vart ska den leda. Han tänker på boken, La vida de un soñador, och får genast en idé. Tänk om hela planen är baserad på boken. Men vems roll är vems?
Han minns vad Harry sagt om fiskaren från Uruguays mycket välplanerade plan för att mörda drömmaren. Är Harry fiskaren från Urugay? Vem är drömmaren? Vem är drömmarens fru? Kommer drömmaren att mörda sin fru på Harrys order, eller kommer...
...Är det också en del i planen?
Är det hämnd han vill ha?

Ses snart igen

Att definiera tomhetWhere stories live. Discover now