Kapitel 2

120 2 0
                                    

I biblioteket dagen efter sitter några elever och studerar. De sitter i grupper vid bord, två rawenclaw-elever vid ett bord, tre gryffindor-elever och en huffelpuff vid ett annat, två slytherin-elever vid ett tredje bord, inte långt ifrån de två från rawenclaw. Severus har lite grann förstått att den ene ifrån slytherin är lite förtjust i den ene från rawenclaw, men hon är tillsammans med en ifrån huffelpuff. Dessutom är deras föräldrar inte så förtjusta i varandra.
Han går förbi borden längre in i biblioteket och där finner han den han söker. Harry, som sitter med ryggen mot en bokhylla och har en bok i knät, skriven på spanska. Severus ser på Harry att han vet att han är iakttagen, men han väntar med att se upp för att läsa klart kapitlet först, det är bara en halv sida kvar. När han gjort det ser han upp på sin professor utan ett spår av känslor i ansiktet.
"Vad läser du för något?"frågar Severus med en mildhet ingen annan elev någonsin hört från honom.
"La vida de un soñador,"svarar Harry med sin tysta röst,"det betyder; En drömmares liv."
"Är den bra?"frågar Severus,"vad handlar den om?"
"Ja, den handlar om...en drömmares liv,"svarar Harry,"en man som heter José som ägnar hela sitt liv åt att filosofera kring hur världen hade varit om vissa specifika händelser aldrig inträffat medan världen han lever i sakta förstörs. Han också. Nyligen knuffade han ner sin fru för en klippa."
Severus undviker att kommentera valet av boken, en bok som pojkar i Harrys ålder inte läser. Harry är ju Harry trots allt och det är där i skillnaden ligger. Bara svaret han gett hade sagt något i sig.
"Hur tror du den kommer sluta då?"frågar han istället.
"I boken träffar José också på en fiskare från Uruguay,"svarar Harry,"han förbereder ett mycket, om jag får säga det själv, välplanerat mord på José och med tanke på hur få sidor det är kvar så skulle jag våga tro att José dör."
Severus nickar.
"Aja, då ska jag inte störa dig mer,"säger han,"vi ses i eftermiddag."
"Ja, det gör vi,"svarar Harry med blicken ner i boken igen.

Som förutspått så mördades drömmaren José av fiskaren från Uruguay. Drömmaren drömde sin sista dröm i sömnen och fiskaren blev en mördare, det var de sista orden som stod i boken. På spanska förstås.
Men trots bokens slut fortsätter livet, det vet Harry. Han går mot nästa lektion, astronomi. De ska lära sig om den närmsta stjärnan från solen, Proxima Centauri. Harry undrar varför deras egna sol inte har något namn.

Nu är det bara två minuter kvar, tänker Severus, tills det är tio minuter kvar tills det är en kvart kvar tills det är en halvtimme kvar tills lektionen är slut.
Har Longbottom sprängt kitteln ännu? Nej, det går faktiskt bra när han arbetar med Thomas. Hur går det för Malfoy och Goyle? Bra, de verkar på god väg. Vad håller Parkinson och Granger på med? Ingen aning.
"Granger, Parkinson?"frågar han kallt,"vad tjafsar ni om?"
"Vi tjafsar inte,"svarar Pansy Parkinson upprört,"vi diskuterar!"
"Om vad, exakt?"
"Instruktionerna, professor,"svarar Hermoine Granger betydligt lugnare,"de är konstigt uppbyggda och mycket illa formulerade."
"Nej,"svarar Severus med blicken på annat håll,"det är inte instruktionerna det är fel på det är bara boken som är gammal."
Han är inte ens säker på vad han svarat när Parkinson frågar:
"Och vad skulle det betyda?"
"Att jag tar 10 poäng från er båda för att ha stört lektionen."
På det får han inga fler frågor.

See ya later :D

Att definiera tomhetWhere stories live. Discover now