Kapitola XXIII.

21 4 0
                                    

   ,,I přesto, že všichni už máte na krku několik vražd, tak tady jste nováčci. Musíte se naučit spolupracovat jako tým. Bez toho si můžete jít zase po svých. Tady dodržujeme určitá pravidla. Jestli nebudete fungovat jako tým, dveře jsou otevřené, ale už nebude cesty zpět. Každý z vás je nahraditelný. Teď k vaší misi. Jak jsem říkal, jste nováčci, váš první cíl bude jednoduchý, s nejdokonalejšími podmínkami, které můžou nastat. Ale i přesto, se musíte snažit. Podle výsledků vám bude přidělena další a další mise. Vždy na základě té poslední. První oběť se jmenuje David Clay."

   Worren zapnul projektor a na zdi před námi se objevila fotka muže okolo čtyřicítky s pleškou, hustým obočím a plnovousem. Asi mu to z hlavy uteklo na bradu. Nebyl mi vůbec sympatický. Rysy tváře byly poměrně ostré, ale oči byly, jakoby plné nenávisti. Worren pokračoval:
,,Věk: 47 let. Povolání: stavař. Očividně mu stavařina moc nevynáší. Dal se na překupníka s bílým masem. Na kontě mu to slušně skáče a vypadá to, že drží i naše dva studenty. Přesněji jedno děvče a jejího kluka. V centru se neobjevili už dva týdny. Vyšetřování zmizení těch dvou nás dovedlo právě k Davidovi. Poslední známá adresa je na Bright Wood 57 v New Yorku, takže si uděláme výlet. Chci vás upozornit, že než mu cokoli provedete, musíte zjistit kde ti dva jsou. Veškeré fotky a další informace máte před sebou ve složkách. Zítra v osm ráno odlétáme do New Yorku, sbalte si s sebou oblečení přibližně na týden. Dýl bychom se tam neměli zdržet a celou akci naplánujeme zítra v letadle, budete mít nové identity, kostýmy, ve zkratce vás nesmí nikdo, opakuji NIKDO odhalit. To bude pro dnešek vše. Jenom poslední věc, tohle je vyloženě místnost pro vaši jednotku. Takže by jste si to tu měli později trochu zútulnit. Je to skoro polovina sklepa a za tím harampádím za vámi je ještě tři sta metrů čtverečních místa. Můžete si tu natahat několik svých hraček a podobně. Tak už běžte, po zbytek dne máte volno."
   

   Worren odešel z místnosti a nastalo hrobové ticho. S Ashley jsme se na sebe podívaly, pak na Troye s Isomem a nakonec jsme se podívali po místnosti. Část, ve které jsme se nacházeli byla už sama o sobě dost velká a představa, kolik místa se za tou hromadou věcí skrývá byla úžasná. Sice se teď všude povalovala kopa nepotřebných věcí a papírů, ale když to tu vyklidíme, mohla by z toho být dost dobrá základna. Všichni jsme pochopili naše pohledy, zvedli se a vybrali si roh na úklid. Byla to celkem zábava. 

   Asi po půl hodině uklízení na nás volal Isomu, že našel něco zajímavého. Všichni jsem si sedli kolem něj a on se opřel o roh s jakousi knížkou. Sedla jsem si vedle Troye do tureckého sedu a poslouchala, co nám chtěl Isomu říct. Chvíli listoval knížkou, pak ji zavřel a otočil ji na nás. 'Nejlepší vrazi školy' 

   ,,Tohle je knížka z roku 1996. Je to něco jako ročenka centra. Jsou tu ti nejlepší, nejoriginálnější a nejstrašnější nájemní vrazi té doby, kteří studovali tady v téhle budově. To je samo o sobě zajímavé a trochu i děsivé, ale to není ten důvod, proč jsem vás volal. To co je na tom to nejděsivější je, že tahle 'ročenka' patřila někomu, kdo tyhle top vrahy chytal a eliminoval."
   ,,Jak jsi na to přišel?" Zeptala se Ashley, celkem pohrdavým tónem.

   ,, Protože, ten dotyčný si tu ke každé fotce připsal datum narození, adresu bydliště, tu ale nemá u všech a někteří jsou tu už přeškrknutí červeným fixem a je tu i napsaná detailně jejich smrt. Třeba tahle. Emily Westhrow."    

  

   Isomu na nás otočil dvojstránku a poklepal na fotku poměrně sympatické blondýny. Fotka byla přeškrknutá a měla k sobě přilepený výstřižek textu z novin.  

   ,,Podle toho textu, byla nalezena ve vaně plné kyseliny. Známky kyseliny byly nalezeny i v jícnu a žaludku. Někdo ji tedy musel v tom hnusu nějakou dobu topit, ona se toho párkrát napila a až potom zemřela. Dále je tu něco málo o tom, jak zjistili, kdo vlastně Emily byla, a pak už je tu jenom, že vraha nikdy nenašli. Začali mu říkat pan Strážník, protože to podle policie nebyla jeho první oběť. Někdo v té době takhle totiž mazal sériové a nájemné vrahy pryč z povrchu zemského a policie to vše připisovala jemu a byla mu za to i celkem vděčná. Je tu i fotka Trevora, takže je v potenciálním ohrožení. Neměli bychom mu to říct?"

   ,,Kdo ví jak dlouho tu ta knížka leží. A navíc, i kdyby měl být v ohrožení, tak proč by tu ten pán Strážníček tu knihu nechával a neměl ji u sebe? Vždyť s takovou neví, kdo je další."

   ,,No to máš sice pravdu, ale to datum na tom útržku z novin asi mluví o něčem jiném. Ty noviny vyšly minulý týden, přesněji v úterý 20.12.2016 pořád si myslíte, že Trevor není v nebezpečí?"

TerraWhere stories live. Discover now