nine

671 67 5
                                    

„Dáš mi vodku, kámo?" spýtal sa chrapľavý hlas vedľa Zayna. Niall zamrzol. Poznal ten hlas.

„Jasné. Môže byť čistá? Ak nie, chvíľu počkaj a ja požiadam Sandyho," Niall sa snažil, najlepšie ako vedel, aby jeho hlas neznel ako hlas jeho šestnásťročné ja. Teraz nato nebol čas.

„Čistá je fajn. Na zdravie, kámo!" prehovoril znova Liam. Niall bol opatrný, aby jeho hlava zostala sklonená, keď Liamovi nalieval panáka. Pretiahol sa okolo pultu predtým, ako sa otočil a odkráčal popri bare k Joshovi.

„Vedel si, že dnes príde Liam?" zavrčal do Joshovho ucha. Chlapec zbledol a otočil sa k Niallovi.

„Hej, Niall!" vypískol rýchlo Josh. „Ako to dnes ide?"

„Spýtam sa to ešte raz. Vedel si alebo nie, že by tu dnes mal byť Liam?"

„Nevedel!" zakričal Josh. Jeho hlas bol sotva hlasnejší, aby prebil rozhovory, ktoré rýchlo vypĺňali bar. „Sandy áno! Povedal mi to pred otvorením! Nemal som žiadne tušenie! A myslel som si, že by si sa chcel znovu zaradiť k svojej minulosti!"

Niall zaškrípal zubami, „toto nie je presne to. Áno, rád by som ich vrátil. Každého, okrem Liama."

„A prečo, okrem Liama?" v Joshovi to vzbudilo záujem a pozrel sa smerom k svojej časti baru, aby zistil, či sú všetci spokojní.

„Liam bol ten, ktorý sa rozhodol, že sa so mnou nechce rozprávať. Ja som s ním chcel zostať v kontakte. No bol to on, kto to prerušil," Niall cítil slzy, ktoré hrozili, že zradia jeho oči. Rýchlo ich mrkaním zahnal späť.

„Oh, Niall..." Josh vyzeral jemne rozrušene. „Ešte dnes sa s Liamom porozprávam. Teraz, choď obslúžiť pár ľudí. Kryjem ti chrbát."

-----

Zvyšok Niallovej noci bol vyplnený silnými akcentmi a jeho oči sa nepohli z podlahy. Smena sa mu skončila rýchlejšie, ako to stihol zaregistrovať. „A-ahoj, Niall!" pozdravil Sandy nervózne, keď ho Niall zastavil, keď sa bar blížil k záverečnej. „Potrebuješ niečo?"

„Áno, potrebujem niečo. Prečo si mi nepovedal, že by tu dnes mal byť Liam?" zavrčal Niall v rovnako hrozivom tóne.

„Naozaj sa mi to nezdalo ako potrebná informácia. Len by bolo pekné, vidieť svoju minulosť znova, nie?" Josh si prisadol za bar pred nimi a začal vysvetľovať, čo mu Niall povedal ten večer.

„Toto je dôvod, prečo Liama nechcem vidieť," Niall skákal pohľadom medzi týmito dvoma.

„To sme nevedeli, Niall," Sandy sa snažil, o čo najlepšie vysvetlenie. „Liam nikdy nerozprával, prečo sa to medzi vami skončilo. Vždy o tebe hovoril tak pekne. Josh a ja sme premýšľali, čo sa pokazilo."

„Pokazilo sa veľa vecí. Bola tam skutočnosť, že som vedel, že bol voči mne Liam veľmi tajnostkársky, aj keď si myslel, že som o tom nevedel. Ja som mu hovoril úplne všetko, ale je to trochu ťažšie, keď máš podozrenie, že tvoj partner nerobí to isté."

„Boli ste spolu, ako dlho, mesiac? Ako si toho poznal tak veľa?" spýtal sa Sandy obviňujúcim hlasom.

„Dával som pozor. Bol to dlhý mesiac. Bol som trápny a sám; nebolo ťažké venovať pozornosť svojmu prostrediu. Tak veľmi som sa snažil vytesniť tú časť zo mňa preč," zavrčal Niall. „Takže, ak ste, vy dvaja, už úplne spokojní, ja odchádzam. Vidíme sa zajtra večer."

Niall schmatol svoju tašku a kráčal k dverám, opúšťajúc dvoch ohromených chlapcov za sebou.

-----

„Videl si toho chlapca z baru, ktorý nás dnes obsluhoval?" povedal Zayn trochu nezrozumiteľne, keď sa hodil na Liamovu sedačku. „Vyzeral trocha povedome."

„Kto tak, do pekla, vyzeral?" zadudral Liam z kuchyne. Pracoval na grilovanom syrovom sendviči pre Zayna a seba. „Nemyslím si, že vyzeral povedome."

„Vyzeral ako ten fialový frajer, akékoľvek už, do pekla, bolo jeho meno," Zayn ukončil túto konverzáciu, z vrecka si vytiahol zapaľovač a klikaním ho zapínal a vypínal.

Fialový frajer? „Počkať," vyprskol Liam, „Niall? To bol Niall?"

„Toto bolo meno toho fialového frajera? Bolo to príliš dlho, Liam. Neviem. Možno to boli tie vlasy? Aj tak nám nechcel ukázať tvár," pokračoval Zayn v klikaní svojím zapaľovačom. Liam sa vrátil z kuchyne s grilovanými sendvičmi v rukách.

„Jeho vlasy boli blond, Zayn. Niall ich mal fialové. Plus, nebolo možné, aby to bol Niall. Niall je v Írsku," Liam si opatrne sadol na sedačku, snažiac sa nerozbiť ich sendviče.

„Vlastne, to bolo posledný krát, kedy si s ním rozprával. A to bolo kedy, pred troma rokmi?" zasmial sa Zayn. „Čo ak sa po tom všetko vrátil späť do Londýna. Prečo mu nenapíšeš alebo niečo iné?"

„Aj tak pochybujem, že by sa chcel so mnou rozprávať," povedal Liam s ústami plnými sendviča. „Tak nejako, som to neskončil na dobrej nôte."

„Viem presne, čo si urobil, Liam," venoval mu Zayn priateľský pohľad. „Z jeho strany to bolo primerané. Úplne si sa s tým chudákom, chlapcom, prestal rozprávať. Písal ti celé tie mesiace! A ty si mi stále nedal pádny dôvod, prečo si to urobil."

„J-ja," koktal Liam.

„Presne," uškrnul sa Zayn, „myslím, že potrebuješ Nialla nájsť. Dostaň sa k tomu chlapcovi! Máš ho tak veľmi rád, tak čo sa stalo?"

Liam sklonil pohľad na svoje zápästie, pozerajúc sa na malé "N" tetovanie, ktoré ležalo medzi jeho palcom a ukazovákom. „Nestalo sa nič."

„Tak prečo si sa s tým chlapcom nerozprával celé tie roky!" vyžadoval Zayn. „Mali ste krásny vzťah, ale namiesto toho, ty si sa nechal ešte viac tetovať a ťažko si sa s tým vyrovnával. Niall ťa robil lepším človekom. Musíš niečo urobiť."

„Myslím, že už je príliš neskoro," povedal Liam potichu. „Svoju šancu som premrhal pred troma rokmi. Niall už má asi iného priateľa. Pravdepodobne je stále v Írsku. Najlepšie ďaleko odo mňa."

„Ten chlapec ťa mal veľmi rád. Pochybujem, že by sa nevrátil späť. Pozbieraj si svoje sra*ky, Liam. Získaj si svojho chlapca späť!"

DNA »niam« [preklad]Where stories live. Discover now