tjugofem

590 23 26
                                    

Dagen rullade på och bestod av sega lektioner där varje minut kändes som långa timmar.

Äntligen ringde klockan ut på den sista lektionen och Marcus pustade ut innan han tog sina engelskaböcker och gick ut från klassrummet tillsammans med alla andra. Han hade inte haft en lektion till med Olivia, vilket som hade varit skönt. Men dock hade han haft nästan varje med Gustav, betydligt mycket roligare.

Marcus sa hejdå till Gustav innan han började gå mot parkeringen där Gerd-Anne skulle hämta honom och Martinus. Martinus hade haft sovmorgon så han hade åkt senare imorse men nu så slutade de samtidigt.

Martinus stod redan vid parkeringen där Marcus kom dit. Han stod med huvudet ner i mobilen. Marcus puffade lite lätt på Martinus arm för att få hans uppmärksamhet. Martinus tittade upp förvirrat.

- Tja. sa Martinus och la ner mobilen i jackfickan.

- Hej. svarade Marcus.

- Hur har dagen varit? Nya vänner än? frågade Martinus och verkade vara väldigt intresserad.

- Tråkig, ärligt talat. Eller har iallafall en vän, Gustav heter han. Sedan en tjej som heter Olivia pratade lite med mig men hon var ganska snobbig och tydligen en person man ska hålla sig undan ifrån, enligt Gustav, så jag tar hans råd. svarade Marcus.

Martinus log och nickade och väntade ivrigt på någonting.

- Ska du inte fråga mig tillbaka? frågade Martinus sedan.

- Eh, jo. Hur var din dag? frågade Marcus och skrattade till.

- Bra. En skit snygg tjej som heter Elin pratade med mig hela dagen och vi är typ vänner. Hon är så trevlig, verkligen. sa Martinus stolt.

Marcus klappade Martinus på axeln lite lätt.

- Good for you, brodern min. sa han och skrattade till lite igen.

Precis då svängde deras svarta Volvo in på den tomma parkeringen där Gerd-Anne sedan stannade och Marcus & Martinus klev in i bilen.

På vägen hem var Gerd-Anne väldigt nyfiken om hur dagen hade varit. Martinus berättade inte om Elin, han tyckte alltid att det var pinsamt att prata med Gerd-Anne om tjejer. Han tyckte att hon skulle överdriva hela tiden. Men så är väl föräldrar.

Marcus däremot berättade det mesta. Men han hade ju egentligen inte så mycket att säga.

Väl hemma så var det dags att berätta allt om igen. Kjell-Erik var nyfiken. Då berättade dock Martinus om Elin men uttryckte sig inte med orden "skit snygg" utan mer bara "en trevlig tjej". Han skulle alltid spela the good guy.

Kvällen gick fort fram. Marcus snapade lite med Gustav under kvällen om fotbollen då Marcus och Martinus skulle på deras första fotbollsträning imorgon. Gustav gick i deras lag vilket som kändes bra att, tyckte Marcus, att ha någon som man kände, förutom Martinus då.

Marcus skulle precis gå och lägga sig då han fick en snap från Gustav som han öppnade innan. Det var en bild på honom som hade öppen mun och gjorde en min som symboliserade förvåning.

Han skrev:
"Olivia började skriva med mig på snap nu, ehhhh visste inte ens att hon visste vem jag var!?"

Marcus tog en bild underifrån och skrev tillbaka:

"Haha, ska hon bestämma sig!!"

Marcus släckte skärmen och gick och la sig istället.

-

Dagen efter vaknade han upp och gick igenom samma rutin som han gjort dagen innan. Nu hade hans busskort kommit så idag tog han och Martinus bussen tillsammans. Busstationen var inte svår att hitta, den låg nära också, bara 3 minuter på ett ungefär.

Skoldagen gick lika segt som dagen innan. Olivia gav idag de obehagliga blickarna till Gustav men han verkade tydligen ge lite mer respons än vad Marcus gett. Marcus märkte att Gustav kände sig speciell och att han gillade uppmärksamheten. Marcus trodde att nog långt där inne så tyckte Gustav om Olivia, trots hennes beteende.

Efter skolan så var det dags för träning. Marcus sam åkte på bussen med Gustav och Martinus. Martinus hade aldrig träffat Gustav förut men de klickade riktigt bra för att vara första gången.

Vid Oslo fotbollsplan norra klickade Gustav på stoppknappen och vi gick alla tre av. Uppvärmningen hade redan börjat, trots att de var tidiga.

- Hallå killar. Gustav, du kan börja. sa tränaren glatt.

- Marcus och... Martinius? sa han och tvekade.

- Martinus. rättade Martinus.

- Ah, förlåt. Marcus & Martinus. Shit, ni var lika. sa han sedan och skrattade.

- Ja, vill ni något så är det bara att fråga mig, jag heter Stefan men kallas Steffe. Ni kan köra igång och värma upp. sa han och pekade mot laget som nyfiket tittade på tvillingarna.

Marcus och Martinus gick mot dem.
Alla i laget gick fram och hälsade, det verkade som ett riktigt trevligt lag.

Det var dags för att springa runt fotbollsplanen, så brukade nästan alla fotbollslag värma upp. Marcus sprang med Martinus och Gustav på varsin sida och de sprang ganska långsamt bakom alla andra. Marcus slängde en blick mot läktaren där han såg två tjejer sitta tätt intill varandra. Han kisade för att försöka se vem det var men han såg inte så han bestämde sig för att fråga Gustav.

- Vilka sitter på läktaren? frågade Marcus och pekade mot tjejerna medan de sprang.

Gustav tittade dit och kisade även han. Plötsligt vinkade han glatt och fick en vinkning tillbaka av en av tjejerna.

- Olivia och Frida. sa Gustav och log.

- Känner du dem? frågade Martinus.

- Ja. Eller Olivia. Lite iallafall. Hon verkar intresserad av mig. sa Gustav och blinkade med ena ögat.

- Gulligt. sa Martinus ironiskt och skrattade.

Marcus skrattade med.

- Varför sitter de där? frågade Marcus.

- Spanar killar. Idag var jag bytet. sa Gustav ironiskt.

Marcus fnös och skrattade.

---

Tråkigt kapitel, i knooow!! Men snart kommer något ni inte väntat er tror jag ;))))

BAKOM ALLA RYKTEN | M&M (avslutad)Där berättelser lever. Upptäck nu