tjugofyra

521 29 34
                                    

Under lektionen hände inget speciellt. Ganska mycket information om läsåret räknades upp och Marcus skulle inte riktigt kalla det en lektion utan mer en stund för information.

Olivia hade inte sagt något mer under lektionen men gett obehagliga blickar som fick Marcus att känna sig obekväm, han kunde inte så lätt gå vidare från Selma.

Efter lektionen så var det redan lunch, en väldigt tidig än, klockan var bara halv elva.

Matsalen låg tydligen i en annan byggnad och Marcus tog direkt upp sin karta över skolan när han kommit ut från klassrummet. Plötsligt kände han ett lätt pet på hans axel och han tittade bak. Där stod Olivia med ett oskyldigt leende.

- Ska jag visa dig till matsalen? sa hon och fnissade. 

- Visst, schysst. sa han och log.

De började tillsammans gå i en ström av människor ner mot huvudingången.

- Hur var din första lektion, Marcus? frågade hon medan de gick.

Marcus skrynklade ner kartan i hans jeansficka.

- Mest information, men annars bra. sa han. 

- Vart gick du i för skola innan? frågade hon.

- Jag gick i Trofors på Skogalundsgymnasiet. sa han.

- Trofors? Aldrig hört talas om. sa hon och tittade upp i taket med en bekymrad min.

Marcus var precis påväg att förklara att det låg i Nordland men han blev avbruten av Olivia som sa:

- Aja, det är säkert en bra skola.

Resten av vägen till matsalen var det tyst mellan dem. Det var ingen lång väg så det hann inte riktigt bli stelt, men det var påväg till den nivån. Marcus öppnade dörren för Olivia in till matsalen och hon gick med en snobbig blick in. Marcus tittade konstigt på henne, han hade förväntat sig ett tack. Sedan gick han själv in i matsalen. Det var inte så många där inne men tillräckligt många för att Olivia skulle känna igen varenda en av dem. Hon gick direkt till det gänget, som Marcus antog var det populära gänget, utan att ens säga ett hejdå till Marcus. Han fnös tyst för sig själv åt hennes dryga beteende och försökte intala sig själv att det nog inte var att ta personligt.

Marcus gick istället mot där maten serverades. Han tog en bricka och hade möjlighet att välja mellan tre rätter. Fisk, kött eller vegetariskt. Han tog köttbullar med potatismos och lingon samt ett glas kolsyrat vatten till det.

Nu kom det momentet som han fruktade mest, att välja plats. Han hade tänkt att han kanske skulle bli inbjuden av Olivia att sitta med henne men hon hade ju betett sig lagom snobbigt. Han tittade ut över den stora, men ganska tomma, matsalen.
Hans blick fastnade vid en kille som han kände igen, Gustav. Han sken upp och pustade ut av att hitta någon som han kände. Han gick till Gustavs bord där han satt helt själv och läste ur en bok.

- Hej. sa Marcus och satte sig på stolen framför.

- Hej Marcus. sa Gustav och log.

Gustav la ner boken på stolen bredvid och tog istället tag i hans gaffel och kniv och började äta av hans mat, han hade tagit den vegetariska falafeln.

- Hur var din första lektion? frågade Gustav och rättade till de svarta glasögonen.

- Bra. Typ information för det mesta, inte så speciell kanske. sa Marcus och tog en bit av en köttbulle.

- Har du lärt känna någon ny? frågade Gustav.

- Nja. Eller Olivia där borta började prata med mig och visade vägen hit men hon sa inte ens hejdå innan hon gick till dem. sa Marcus och blickade mot gänget som satt några bord bakom dem på andra sidan.

Gustav suckade.

- Olivia Lindell. Skolans ultimata bitch. Ligger runt med alla trots att hon har en pojkvän och trycker upp brösten i varenda killes ansikte. Älskar uppmärksamhet allmänt. svarade Gustav och himlade med ögonen.

Varför hade Marcus en sådan tendens av att komma i kontakt med skolors bitchar för, tänkte han.

- Ja, hon verkade lite snobbig. sa Marcus och nickade.

- Lite? Extremt. Det går ett ryckte om att hon låg med en lärare bara för att slippa att få underkänt, förstår du hur äcklig? Håll dig undan från henne. sa Gustav.

Marcus blickade tillbaka på bordet där Olivia satt. Just nu satt hon i en killes knä och höll på nära honom. Plötsligt tittade Olivia upp och såg Marcus titta på henne. Marcus vände snabbt tillbaka sin blick.

- De tittar på oss. sa Gustav sedan.

- Gör de? frågade Marcus som visste att iallafall Olivia hade sett honom.

- Japp. Hela bunten. Och nu viskar de också. sa Gustav och tittade ner i bordet för att slippa se hela gänget stirra ut dem.

- Ska vi gå? frågade Marcus trots att tallriken fortfarande var häften full.

- Visst. sa Gustav och packade ihop sina saker.

Marcus gjorde detsamma och de dukade av och gick ut från matsalen. Han kände Olivias blickar bränna i nacken på honom och de följde honom hela vägen ut.

---

Välkomna the new bitch, Olivia. ;)

Han kan aldrig komma undan från de hahahah!!

Rösta & kommentera gärna, det gör mig såååå glad ❤️❤️❤️❤️

BAKOM ALLA RYKTEN | M&M (avslutad)Där berättelser lever. Upptäck nu