tre

865 31 4
                                    

När alla klasser blivit uppropade så bar sig alla elever och lärare ut från aulan för att sedan möta sin klass i ett enskilt klassrum. Marcus och Otto gick tillsammans till klassrum M22 som låg precis bredvid aulan. Där mötte de på sina två mentorer, Felix och Nanna. Marcus hade haft Felix som mentor även året innan så de kände redan varandra.

- Tja Marcus. sa Felix och vinkade. Haft en bra sommar?

- Absolut. Dudå? frågade Marcus artigt tillbaka.

- Visst, visst, den var väl ok. sa han och Marcus gick med Otto in i klassrummet.

Där inne satt nästan hela klassen redan, längst bak satt Selma och Max bredvid varandra och gosade. Max gav Marcus ett flin när han såg att han kom in i rummet och Selma såg lika bitchig ut som vanligt. Marcus suckade och slog sig ner på en stol längst fram.

- Vafan, Otto Tryn? Tyckte jag hörde ditt namn, din jävel. hörde Marcus Max säga.

Marcus tittade bak och såg att Max och Otto kramade om varandra, fast på det där manliga sättet då man slår med ena handen i ryggen.

- Yes, här är jag. sa Otto.

- Fan vad kul. Kom och sätt dig här hos mig och Selma. sa Max och pekade på bordet längst bak.

Otto kollade på Marcus och gjorde en gest åt honom som bad honom att komma med till Max & Selmas bord. Marcus ville verkligen inte sitta vid Max och Selma men för att inte göra det ett svårt val för Otto så följde han med längst bak.

- Här är Marcus, min barndomsvän. presenterade han sedan Marcus som och satte sig ned på en stol bredvid Max.

- Gamla, goda Marcus. sa Max och log ett drygt leende mot Marcus.

Marcus bara suckade ännu en gång och satte sig ned med en duns på stolen bredvid Otto. Precis efter så stängdes dörren till klassrummet och hela klassen satt framför dem. Felix och Nanna ställde sig framme vid katedern.

- Tjena hörni! Felix heter jag.

- Och jag är Nanna.

- Vi är då era mentorer för iår och hälsar er varmt välkomna tillbaka. Eller för våran helt nya elev och klasskamrat Otto så hälsar vi dig välkommen till Skogslundagymnasiet och hoppas att du kommer trivas. sa Felix och log mot Otto.

Max satte igång en applåd i klassrummet. Marcus klappade lite klent med, allt för Ottos skull.
Lektionen var inte lång, bara 45 minuter, så de hann inte göra så mycket än att introducera sig för varandra. Otto fick veta vart sitt skåp skulle vara, såklart så var det bredvid Maxs skåp.
Efter lektionen så drog sig Max med sig Otto från Marcus & Selma till skåpet. Marcus gick som vanligt själv igenom korridoren och gick förbi Otto & Maxs skåp där Otto blev presenterad för hela det coola gänget. Hur kunde Marcus tro att han skulle få en vän, såklart så skulle Otto lämna honom också, för ingen ville vara med en sådan fattiglapp som Marcus.

BAKOM ALLA RYKTEN | M&M (avslutad)Där berättelser lever. Upptäck nu