tjugotre

577 27 26
                                    

Första morgonen Marcus vaknade upp i sitt nya rum kändes uppfriskande. Det var som att han andades in helt ny luft och plötsligt mådde han bra igen. Han klev upp ur sängen med ett leende och gjorde glatt alla vanliga morgonsysslor. I Trofors hade han segat upp, ibland inte alls gått upp.

Här låg skolan dock inte lika nära. Han skulle behöva ta en buss, men eftersom att han ännu inte hade ett busskort så skulle han få skjuts idag.

Gerd-Anne skjutsade honom till skolan så att han var där klockan halv nio. Hans första lektion började nio men han var tidig för att han ville ha tid att hitta rätt, plus att Gerd-Anne skulle till sitt nya jobb på möte.

Han sa hejdå till Gerd-Anne som lyckade honom till innan han började gå mot den röda tegelbyggnaden. Gymnasiet i Trofors hade varit mycket modernare än den här men det var inte riktigt något som Marcus brydde sig om.

Skolgården var ganska så tom, men han möttes av många människor så fort han öppnade dörren till huvudingången. Det sprang människor från vänster till höger och han blev snurrig av att se på allt. Det var förmodligen såhär många som gick på hela hans föra gymnasium, och detta var bara första våningen av fyra.

Han tog upp pappret med information ur sin väska och letade efter hans första lektion. Han började gå framåt, fortfarande tittandes ner i pappret. Plötsligt så kände han hur han stötte in i någon och hur han ramlade bakåt. Han landade ganska mjukt så det kändes inte så värst. Han tittade upp och såg att på andra sidan satt en kille med ruffsigt, brunt hår, svarta glasögon och prydliga kläder och plockade upp sina papper som låg utspridda runt om honom. Marcus reste sig upp och gick fram mot honom och satte sig ner på huk och började hjälpa till att ta upp grejerna.

- Gud, förlåt. Jag är så klantig! sa Marcus och skämdes.

Killen på marken tittade upp på honom och tog emot papperna som Marcus hade plockat åt honom.

- Det är lugnt. sa han och log ett snabbt leende. 

De båda ställde sig upp och killen pustade av all smuts från hans svarta byxor.

- Ah, förlåt igen asså. sa Marcus.

- Det är okej. Gustav. sa han till svar och sträckte fram handen.

Marcus skakade hans hand.

- Marcus. sa Marcus.

- Vilken klass går du i? Känner inte igen dig. sa Gustav.

- Inte så konstigt, det här är min första dag här. svarade Marcus och drog igenom hans långa hår för att fixa till de slingor som hade lagt sig över hans ansikte när han ramlat.

- Jaha, välkommen. sa Gustav.

- Tack. sa Marcus och log.

- Du, jag måste dra, men vi ses säkert. sa Gustav och började gå mot motsatt håll än vad Marcus skulle.

- Ahh, absolut. Hejdå. sa Marcus och började gå mot det andra hållet mer in mot korridoren.

Fortfarande fullproppat med folk. Ingen stirrade eller la märke till Marcus, skönt enligt honom. I Trofors hade alla stirrat när man gick in för korridoren, där visste alla vem man var också.

Klassrummet han skulle till var V6 och det låg på bottenvåningen längst in. Han hade hittat skyltar där det visade vart alla rum låg. Han ställde sig utanför V6, där det inte syntes till en människa. Han tog upp sin mobil och tittade klockan. Det var trots allt tjugo minuter kvar. Marcus sjönk ner på golvet mot väggen och började skrolla igenom instagram istället.

Efter en kvart började människor strömma in mot V6. Marcus satt kvar tills läraren kom som öppnade dörren. Han lät alla andra gå in först. Sist gick han in och möttes i dörröppningen av läraren. Det var en tjej med blåa ögon och blont, spikrakt & långt hår. Hennes tänder blev extra vita av kontrasterna med det röda läppstiftet. Hon såg väldigt trevlig ut och sträckte direkt fram handen mot Marcus när deras blickar möttes. Marcus skakade hennes hand.

- Tyra heter jag. Välkommen, Marcus. sa hon.

Marcus log och nickade och sedan blickade han ut över klassen. Alla satt och pratade med någon och man såg tydligt grupperingarna. Två tjejer längst bak satt med pälsluvorna på jackan på huvudet och fnissade och viskade, förmodligen de dryga. Sedan ett gäng tjejer längst fram som skrattade och skämtade, de tyckte Marcus såg trevliga ut.
Sedan de traditionella killgänget med Ralph Lauren tröjor, chinos och vaxat hår.
Sedan så var det några som sprang runt emellan alla olika gäng och verkade allmänt jobbiga enligt Marcus.

Han var osäker på vart han skulle sätta sig men bestämde sig sedan för att sätta sig längst bak bredvid bordet där de två fnissande tjejerna satt. De reagerade direkt och slutade upp att prata och gick istället mot honom. En av tjejerna satte sig bredvid Marcus och den andra på bordet intill där de nyss stått och pratat. Tjejen bredvid Marcus tog av sin luva och Marcus kunde äntligen se hennes ansikte. Hon hade stora, fylliga läppar och gröna ögon med långa ögonfransar. Hennes bryn var perfekt formade i samma askbruna färg som håret som låg vågigt över hennes bröst.

- Hej. sa hon och log.

- Hej. sa Marcus osäkert och hängde av sig sin jacka på stolen.

- Vad heter du? sa hon sedan och lutade sig en aning närmare.

- Marcus. sa han och tittade på henne.

Han kunde inte motstå att ta en snabb titt ner på hennes djupa urringning men ångrade sig direkt då han märkte att hon förstod vad han just gjort.

- Jag heter Olivia. sa hon och lutade tillbaka och rättade till bh-n med ett flörtigt leende. 

Marcus himlade med ögonen, mestadels över sin egna handling. Han kommer förmodligen bli känd som skolans nya pedofil.

---

Ska Marcus totalt glömma Selma sådär pangbong på direkten elllööörrrrr??? :o

Rösta & kommentera gärna finisar ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

BAKOM ALLA RYKTEN | M&M (avslutad)Där berättelser lever. Upptäck nu