25. Smrť

1.3K 104 26
                                    

Čas pomaly plynul, že si to málokto uvedomoval. Mnohí študenti sa ani nenazdali a pripravovali sa na záverečné skúšky. Zvlášť piataci a siedmaci im venovali pozornosť a prežívali zrejme najstresovejšie obdobie ich života.

Koniec roka prišiel skôr ako čakali, čo prinieslo aj množstvo sĺz. Nielen zo strany siedmakov, pretože už navždy odchádzajú z ich druhého domova, z miesta kde strávili celú svoju mladosť, ale aj profesorom sa vygúľala nejaká tá slzička z oka. Predsa len, odchádzajú legendárni Záškodníci...

Bolo to naozaj ťažké obdobie. Siedmaci už nežili pod ochranným krídlom Albusa Dumbledora, už boli všetci zodpovední sami za seba. Museli si nájsť prácu, zaradiť sa do bežného života, ktorý vôbec nebol jednoduchý. Voldemort bol stále pri moci, denne zomierali ľudia, svet bol zlý.

Akoby toho bolo málo, členovia Fénixovho rádu neustále ubúdali a bolo ich čoraz menej. Záškodníci spolu s Alice, Frankom a Marlene trávili väčšinu času v hlavnom stane rádu a snažili sa pomáhať ako sa dalo. Lily, Sirius a James si robili aurorský výcvik, boli odhodlaní stať sa aurormi. Remusovi žiadosť zamietli kvôli tomu, kým sa počas splnu stáva a Peter povedal, že on sa pre to nenarodil. Okrem toho jeho schopnosti nie sú až také úžasné a tak sa rozhodol, že pôjde skúsiť šťastie k liečiteľom spolu s Marlene a Alice.

Mesiace pomaly plynuli, naši hrdinovia si začali pomaly zvykať na svet tam vonku. Jeseň bola práve v celej svojej kráse. Bola polovica októbra, počasie bolo sychravé, presne také aké Lily vždy zbožňovala.

S Jamesom si už staviali dom v Godricovej úžľabine, zatiaľ však žili v podnájme v neďalekej dedinke - Vydrí svätý dráb. Červenovláska sa tam hrozne páčilo, bolo tam veľmi útulne a príjemne. Sedela zakuklená v deke so šálkou čaju v ruke a čítala posledné riadky knihy, ktorú jej daroval Remus. Mala sa učiť na skúšky, ale ona si natoľko verila, že radšej čítala. James bol za Petrom, ktorý mal nejaké problémy, mal sa však každú chvíľu vrátiť.

"Ahoj láska!" buchli vchodové dvere a v nich sa objavil jej priateľ so Siriusom a Remusom sa sebou. Všetci traja boli vo výbornej nálade a Lily neušlo, že za tým bola Siriusova obľúbená whisky.

"Čo ste slávili tentokrát?" zavrela knihu a nadvihla obočie. James ku nej podišiel a chcel ju pobozkať, ale ona sa odtiahla.

"Zabudni, James. Tiahne z teba na kilometer," zvraštila noc a Sirius sa vyvalil na gauč akoby bol doma. Remus si aspoň slušne sadol a usmial sa na Lily.

"Neslávime nič, Lily. Iba Petra neprijali," povedal sklamane Remus a James zašiel po fľašku whisky.

"Čože? Prečo? Čo sa stalo? A Kde vôbec je?" zavalila ich otázkami Lily, ktorej prišlo naozaj smutné, že Petra ani na druhykrát do sv. Munga nevzali.

"Ty, James. Kde sme vôbec nechali Petra?" obrátil sa Sirius na prichádzajúceho Jamesa a James sa zarazil.
"Vieš, že neviem?" povedal úplne vážne a podal fľašu Siriusovi.

"Remus. Kde je Peter?" obrátil sa na Remusa James. Lily si len povzdychla aj keď bola naozaj zvedavá, čo sa stane.

"Opil sa s vami a ostal radšej doma. Prišlo mu skutočne zle a nechcel riskovať, že ti ovracia dom," povedal Remus a zašiel si do kuchyne po čokoládu. Všetci ich priatelia sa u nich cítili ako doma, ale ani Jamesovi ani Lily to nevadilo.

"Povedz tomu vtákovi, nech prestane klopkať na to okno, lebo mu robijem hubu!" zdvihol strapatú hlavu Sirius a následne zase zaspal.

Lily sa pozrela na okno, kde naozaj na parapete sedela hnedá sova s listom uviazaným na nohe.
"Ak tu niečo ovraciaš, Tichošľap, si mŕtvy," štuchol do neho James, ale Sirius už tuho spal. Remus sa vrátil aj s mliečnou čokoládou a James zase upíjal z whisky.

I love you, Lily Evans ... ✔Where stories live. Discover now