19. Halloweenský večierok

1.9K 119 32
                                    

Nevedela kam beží, jednoducho potrebovala byť sama. Nohy ju automaticky viedli a zastala pred obrovskou stenou, na ktorej sa odrazu objavili dvere. Najskôr na ne šokovane civela, no keďže ich na hrade nikdy nevidela, rozhodla sa to tam preskúmať.

Pomaly siahla po kľučke a pomaly otvorila dvere. Na jej prekvapenie sa ocitla v miestnosti, ktorá bola navlas rovnaká, ako jej izba doma, v Cokeworthu.

Steny boli namaľované na slabučko modro, keďže červenovláska túto farbu zbožňovala. V rohu bol stôl, kde písavala svoje príbehy, v detstve totižto snívala, že bude spisovateľkou, lenže keď jej prišiel list z Rokfortu, všetko sa rozplynulo. Na druhej strane mala svoju posteľ a vôkol na poličkách knihy. Nábytku tu nemala veľa, ale jej to stačilo. Nikdy nebola veľmi náročná, stačila jej útulná izba, v ktorej sa cítila dobre.

Teraz však nedokázala pochopiť, čo robí táto miestnosť tu, v Rokforte. Tieto myšlienky čoskoro hodila na hlavu, pretože si spomenula, čo sa stalo pred piatimi minútami.

James Potter jej povedal, čo k nej cíti, že ju miluje a myslel to úplne vážne. Ona zbabelo zdrhla a nechala ho tam prekvapene stáť. Čo si vlastne myslela?

Sadla si na posteľ a po lícach jej začali stekať horúce slzy. Bola hlúpa, že odišla! Teraz ju James nadobro nechá na pokoji. Ako sa na neho pozrie? Prečo mu nepovedala, čo naozaj cíti?!

„Lily..?" začula ten hlas, hlas, ktorý si najviac želala počuť. Bezmyšlienkovite sa rozbehla a silno Jamesa objala.

„Čo sa stalo? Urazil som ťa nejak? Ja viem, že som ťa nemal pobozkať, moc som si namýšľal, ale v poslednej dobe-„

„Pšššt," priložila mu prst na ústa a vášnivo ho pobozkala.

*******

Bolo to už niečo cez mesiac, ako sa dali James a Lily dokopy. Prežívali spolu najkrajšie chvíle na hrade, trávili takmer všetok voľný čas, z čoho bol Sirius občas poriadne na nervy.

Všetci sa pripravovali na halloweensky večierok, no ani jeden zo Záškodníkov ešte nemal partnerku, okrem Jamesa.

Siriusovi sa ich ponúkalo viac, ale on si chcel večierok užiť a poriadne sa ožrať. Keby šiel s nejakou konkrétnou, musel by byť stále s ňou, tak radšej nepôjde s nikým a môže byť s ktorýmikoľvek.

"Niekedy si vážne hrozný, Sirius," krútila hlavou Lily, keď im vysvetľoval, prečo ide sám.

"Nemyslím si. Len idem na to logicky," mykol plecami a uškrnul sa.

"Ty si nikdy dievča nenájdeš," krútil hlavou James.

"To hovorí ten, ktorému to trvalo sedem rokov," zasmial sa Sirius a pozorne sledoval Záškodnícku mapu.

"Ale mám ju, takže kľud," zatváril sa múdro a pobozkal Lily do vlasov.

"A čo ty, Remus? S kým ideš ty?" zazubil sa Sirius na doteraz tichého Remusa. Ten odložil obal z čokolády a pozrel na Siriusa naozaj škaredým pohľadom.

"Mám nápad, Remus," dodal, keď videl, ako sa zatváril.

"Horím nedočkavosťou, čo vypotí Sirius Black tentoraz," prevrátil oči Remus.

"Pre Merlina, Remus. Niekedy si horší, ako krámujúca žena," všetci sa pozreli na Jamesa, keď Sirius vyprskol a začal sa smiať. Lily sa najskôr zamračila, ale potom sa musela zasmiať.

Remus zobral najbližší vankúš a šmaril ho po Jamesovi, ktorý to vážne nečakal. Samozrejme, nebol by to James, keby mu to dvojnásobne nevrátil.

I love you, Lily Evans ... ✔Where stories live. Discover now