24. "Príjemné" stretnutie s Petuniou a Vernonom

1.3K 85 25
                                    

Prešlo už hodne času od žartíka, ktorý vykonali Marlene Singhovej. Samozrejme sa to nezaobišlo bez následkov.
McGongallová to zistila, síce nie od Marlene, ale Minerva má, ako všetci vieme, oči všade. Vedela, že to boli Záškodníci, ale to, že v tom majú prsty Alice, Frank, Lily a Marlene nezistila. Chalani povedali, že to vezmú seba, pretože Lily by hrozilo odobratie odznaku. Jamesovi ho veruže McGonagallová aj zabavila a počas dlhej kázni o tom, ako stratil jej dôveru a podobne, strhla Chrabromilu 50 bodov. V iných fakultách by boli študenti naozaj naštvaní, ale toto bol Chrabromil, tu nielenže všetci držali spolu, ale predsa len to bol James Potter. A ďalších päťdesiat im strhla za ten odporný žart.
Študenti ešte dlho spomínali na ten deň a tí, čo to nevideli, sa to veľmi rýchlo dozvedeli. A čo sa týka Marlene, tá sa na Záškodníkov ani nepozrela a oni takisto ignorovali ju.

"Jamie?" prísada si ku svojmu priateľovi, ktorý bral svoj post kapitána naozaj vážne a horlivo premýšľal nad taktikou, ktorú zvolia tentokrát.
"Áno, zlato?" nesústredene sa opýtal, no stále pozeral do plánov. Bolo už neskoro večer a v klubovni boli úplne sami.

"Prišiel mi list," povedala ustarostene a očami prepaľovala Jamesa.
"To je skvelé," zamumlal, "kto píše?" zvihol hlavu a pozrel na Lily.

"Čo sa deje?" položil si básnicku otázku a vzal Lily list z rúk. Bol písaný atramentom a James sa pustil do čítania. Čoraz viac vraštil čelo a potom ho hodil na stôl.

"Určite jej to prikázala mamka," odfrkla si Lily a hodila list do ohňa.
"Možno by sme tam mali ísť, Lily. Predsa len chce, aby si spoznala jej nastávajúceho a ona by mňa určite rada spoznala," snažil sa ujasniť situáciu James a pritisol si Lily k sebe.

"Jamie, dobre vieš, že to tak nie je. Neznáša kohokoľvek a čokoľvek spojené s naším svetom," oponovala mu červenovláska.

"Počúvaj Lily. Možno jej to prikázala tvoja mama, ale to nič na tom nezmení. Ja by som sa rád stretol s tvojou sestrou. Určite si potom tvoji rodičia aj sestra, o mne vytvoria dobrú mienku. A hlavne mi nevrav, že ty nechceš stretnúť toho Duersleyho, či ako sa volá," uškrnul sa James a Lily sa pousmiala. Skutočne bola zvedavá, čo za chlapa Petunia ulovila. Nikdy nebola nejak extra spoločenská, takmer vždy bola doma. Lily ani nevedela, či má priateľov.

"Tak fajn, ale sľúb mi, že nič nevyvedieš a nestrápniš nás," prosebne na neho pozrela a James sa jemne zamračil.

"Čo tým chceš ako povedať?" naoko urazene sa opýtal James.
"Sú to muklovia, James. Ty si čistokrvý čarodejník. To nebude také jednoduché," vysvetlila mu situáciu, ale James iba mávol rukou.

"Budem najslušnejší ako to pôjde. Veď ma predsa poznáš," pobozkal ju na líce a usmial sa.
"Veď práve.."

*****

"Vieš, James. Ja sa na nich celkom teším, ale čo ak-"

"Ukľudni sa, Lily. Je to iba tvoja sestra a jej muklovský frajer," ukľudňoval James Lily, ktorá sa nervózne pohrávala s náramkom, ktorý mala na ruke. Sedeli v jednej z luxusnejších reštaurácií Londýna a netrpezlivo čakali na Petuniu a Vernona.

"To áno, ale chcem, aby mala o nás čo najlepšiu mienku,"
"Myslím, že už ju má," zamrmlal James a stále si poťahoval rukáv saka. Lily ho poprosila, aby si dal oblek a on si ho aj napriek všetkému odporu, ktorý prechovával k oblekom, obliekol a bol ochotný v ňom stráviť celý večer.

"Už idú!" ukázal James na prichádzajúci párik a Lily ho tľapla po ruke.
"James, si ako malý! Neukazuj na nich prstom! A nezabudni, čo nemáš hovoriť a správaj sa ako mukel," rýchlo mu pripomenula, čo mu celé dva dni prízvukovala.

I love you, Lily Evans ... ✔Where stories live. Discover now