2. kapitola

254 14 0
                                    

Je ráno, druhý den a Kate čeká s Bellou před jejím domem na otce. Bella stále nechápe, že nikam nejede ona ale nýbrž Kate.
Sedli do auta a jeli pro Lucku.

Když vyzvedli Lucku, rozjeli se směr Ostrava.

,,Tak jo, doufám, že mi budeš postupně psát Kii? Co?" zeptal se otec, jakmile čekali až vyloží kufry a jízdenky,, Ale tati, Neboj! " odpověděla Kii. ,, Nebojte se já se o to postarám. " uklidnila jej Lucka. ,, No...Lucko, kdybych to nevěděl, že jedete spolu, zřejmě bych to nedovolil. A hlavně s tak velkou ochotou! Lucko!" Usmál se Otec od Kate.

... po 20 minutách ...

,,Nastupujte prosím do Pendolína ve směru Praha hl. Nádraží..." hlasili v rozhlase na nástupišti. Otec Kate a Lucku doprovodil až k vlaku. A našel jim dokonce vagón s jejích místy.

,, Vaše místa jsou v první třídě, v tichém oddílu. Mohu vám prosím odnést zavazadla? " zeptal se stewart, který se představil a vysvětlil jim jejich rozdeleni vozů.

,, Takže tati, AHOJ a neboj se já ti napíšu." Zavolala Kate na otce a polibila ho na tvář.,, Papa " odpověděl jí otec. Mezitím divky nastoupily do vlaku.


..... Ve vlaku..........

KATE a Lucce ubíhala cesta velice pomalu. Každá totiž byla potichu a ani jedna si stále nedokázala domyslet ,PROČ ?, se jim neozývá Kristýna.

Kdyby jen tušily co je čeká jakmile se dotknou zvonku u dveří domů Rodičů Kristýn.

Kate s Luckou stale jsou ve vlaku ale my se teď přesunem za Kristýn. A nebo ne?

... Před domem Kriss ....

Ale teď je Kate a Lucka před domem Kriss a ani jedné se moc necjce zazvonit na jejich zvonek.


,, Tak jo Lucko nádech výdech a deme!" povzbudila obě.

Obě se na sebe podívali a pak otevřeli branku před domem a Lucka chytla Kate aby mohla jit za ní a tak jí táhla. A Kate se aspoň nemusela sama namáhat ale zase to byla ona kdo musel zazvonit. Odváží se?

Ano!

Crrrrr ....
Zazvonila. A ...Nic.

,,Skus to znovu!" Povzbudila ji Lucka. Kate kývla na souhlas a znovu zkusila zazvonit.

,, Ano?" Zeptal se ženský hlas.

,,Dobrý den, my jsme přišli za Kristýn. Je doma?" Zeptala se ihned Kate.

Bohužel jim ale žena neodpověděla. A misto toho to dopadlo tak, že jim dala, spíše hodila, na klín Kate nějaký papírek. Vypadal jako dopis na němž bylo napsané

Kristýna je v zemi za oponou. V druhém světě. Pokud jste jeji přátelé zavolejte toto slovo a vejďete do vchodu.!

Slovo je .... Přítel ale v řeči trpaslíků

,, Trpaslíků? Wtf? Ale jak je to slovo?" Vyhrkla Lucka,, no to by mně zajimalo taky Lucko. Ale něco mi říká, že to vím. Hmmm......." když tak Kate přemýšlela vzpomněla si na Katku. Vytáhla mobil a vytočila číslo od ní a zavolala jí. Lucka nechápala její počínání ale potom už jí to začalo postupně docházet. ,,......tak díky Kačko opravdu. Měj se.,,Kate vypla mobil a šťastně se podivala na Lucku,, Lucko víš proč? ,, Lucka kývla hlavou na znamení NE ,, Kačka ráda řeší rébusy a hádanky a už vím jak se řekne to slovo. !" Prohlasila šťastně Kii. ,, A jak?" Zeptala se Lucka ,, Mëlloñ " odpověděla Kii a bylo to tu....




Jejich dobrodružství začíná.... Kate a Lucce se právě zobrazily dveře, no dveře doslova né ale byl to vchod do světa kde byla Kriss. ,, Kii mám strach!" Vyhrkla Lucka ale už neslyšela Kiinu odpověď, protože je to doslova vcuclo.

,, AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA"

vyhrkla Kate a Lucka dokupy. Jelikož kolem sebe viděli jen černou tmu.!

PRÁSK A BUM

,, Aáááá, Lucko jsi......v-v-v poř-ř-á-ád-ku ?" Zeptala se Kii ale nikdo se jí neozval. Když se rozhlédla po okolí zjistila, že leží na paloučku. A okolo.je mnoho stromů. Otočila se jelikož ležela na břiše a pokusila se posadit.
Poté se posadila a jakmile se řádně rozhlédla, zjistila, že,,Lucko! " ležela tam a její ruka byla celá zakrvácena. ,,H! Lucko! Prosím no ták!" Už brečela nevěděla co dělat! Ale napadlo ji, že žije, skusila jí ruku obvázat a potom tep žije ! Tep tu byl ale slabý. No....? Co teď?,, pokus se probrat. No tak Lucko! Přece mě tu nenecháš samotnou!"opět se rozbrečela ,, Neboj se nenechá tě v tom ale je velice slabá a není to tak lehké, aby se probrala. A já nedokážu toto zranění dát dokupy ale vím kdo to umí!" Někdo za zády Kii takhle mluvil ale ten hlas neznala ale ty slova ano. Takhle totiž kombinovala slova ,, Kriss" řekla a usmála se, že je to pravda. A objala ji. ,, jsem to já! Ale teď musíme honem za Elrondem!" Kii se nestačila divit, že toto všechno ona umí. ,,počkej.kriss co já? " zarazila jsem se. ,, ty?" Odpověděla mi udiveně. ,, já nemohu chodit." Nechapala jsem a ukázala jí na.....,, počkat kde mám vozík? "Otázala se Kate a začala se rozhlížet,, Kate? Tady nic takového není! Počkej pomohu ti.!" Odpověděla v agónii. Kate tomu zprvu nerozuměla ale taky byla pravda, že nevěděla jak na to. Pokusila se postavit a nic.,, Já to nedám Kriss. " vysvětlila jí Kate, a tak si potom vzpomněla, že má v batohu své ortézy, a proto je vytahla a nasadila si je. ,, Kriss prosím pomož mi se jen postavit. " zaprosila Kate. Kriss se podivala na ni a pak pochopila, kývla a přišla k ní. Pomalu jí pomohla zvednout a potom po zajištění jedné nohy již Kate zkusila sama se udržet a povedlo se.





,, Okey co teď?" Zeptala se Kate.

,, KATE PROSÍM MUSÍŠ MI POMOCT.- VEM KUFR A JDEME MUSÍME LUCKU DOSTAT K ELRONDOVI!" Začala po ní ječet hako smyslů zbavená Kriss.

StředozemWhere stories live. Discover now