5. kapitola

150 11 1
                                    

Již několik hodin čekali Arwen s Legolasem na své sourozence, kteří se před několika hodinami spojili s Legolasems  žádostí o pomoc.

,, Nepotřebujete pomoc? " Ozval se někdo za nimi. .. Aragorne ony tu ještě nejsou! " Odpověděla se slzami v očích na nově příchozího Arwen. Aragorn objal svou manželku. ,, Podle Gandalfa by již neměly být daleko. A tvůj otec vám posílá polévku a Lembasy. Plus si máte udělat oheň a já zde zůstávám. " Vychrlil na ně král Gondoru. A štastně se usmíval od ucha k uchu.






,, Podívej Kriss! Vidím plápolající oheň!" Vykřikla Kate. A otočila se na Kriss s Luciou. A to neměla dělat! V tu chvíli se toti okolo mihnul skřet a jak ji viděl tak na ni vypálil šíp a ten Kate shodil ze sedla do vody. Neř ale Kate spadla silně vykřikla a najednou... Lëgolliaś ji uslyšel, neboť stále koukal na druhou stranu řeky, když uviděl dva koně tak byl šťastný ale pak se objevil skřet a ...... silný výkřik probudil i ostatní. Ale on neváhal a skřeta zabil svým šípem. ,, Rychle jsou tady. " Vykřikl na Aragorna. Kate nevěděla co dřív zda se má pokusit postavit nebo ležet.

A nakonec upadla do bezvědomí.



Dívky uháněly stále jak o závod tedy Kriss si to myslela ale Kate již ležela na zemi .

,, Kate!" odpověděla neboli vykřikla Kriss. ,, Utíkej Kriss zachráním ji. Jen běž!" křičel Legollas ať se nezastavuje s Luciou.

Legollas se sehnul ke Kate. Mezitím přiběhnul k němu Aragorn. ,,Legolasi jak je na tom ?"  zeptal se. ,, Musíme ji honem dopravit k Otci tvé manželky." odpověděl odstranil šíp a ona s sebou trhla. ,, Šššššš, neboj se Kate, bude to dobrýjen ti to odstraníme ať nemáš víc jedu v sobě. " Pravil Legollas Kate do ucha a začal ji hladit po vlasech. ,, Legollasi ona tě asi vnímá, neboť pohla rukama." odpověděl a upozornil Aragorn na ruku. ,, Ano vidím a vnímám. Jenže musíme honem. Kde máme koně. Musíme rychle k  Elrondovi." dořekl rychle Legollas a okamžitě ji vzal opatrně do rukou. Ona instinktivně přehodila jednu ruku kolem jeho krku, a už utíkal ke koni.

Tam už ji podržel Aragorn aby mohl Legollas naskočit na svého koně a podal Kate Legolasovi. ,, Legolasi jeď co nejrychleji do Roklinky dojedeme za tebou. A Lucia Kriss pojedou s námi Luciu dáme do kupy. Neboj se dorazíme. Teď je nejdůležitější zdraví Kate.!" vysvětlil Aragorn .













StředozemWhere stories live. Discover now