3.kapitola Alcë! Patříš k nám!

229 15 0
                                    

V minulost
Kdysi dávno, žili v jednom domě na kraji lesa dva velmi moudří a milí lidé. Jenže neměli děti a jak se snažili ať to chtěli tak nic. A bylo to pro ně velice těžké se smířit, že ani nebudou mit nikdy své vlastní.

Ale po 12 letech se na ně usmálo štěstí.
Jednoho pozdního večera, když již spali, rozsvítil se měsíc a to bylo tak silné světlo, že by probudilo i mrtvého.
Z páru co zde bydleli tak se jako první probudila žena, vstala a šla se podívat s domněnkou, že zapomněla zhasnout světlo.

Bohužel se mýlila. Na jedné židli otočené zády, seděla postava zahalená v kápi. ,, Dobrý večer madam. Omlouvám se zda jsme vás probudili."
než stačila žena cokoliv říct on začal sám. A ona se nezmohla na nic nez že opětovala pozdrav a zeptala se jej zda může jim nějak pomoci. Muž se zamyslel. ,, měly bychom na vás prosbu. Ale nevím zda budete souhlasit?" Zeptal se oné ženy. Ta opět kývla ba souhlas a ať pokračuje. ,, jedná se o to, že nejsme zdejší a přišli jsme za vámi dvěma neboť jsme vás delší dobu sledovali. Mrzí mě to ale museli jsme mít jistotu zda jste vhodní oba k výchově naší dcerky. Dejte ji ve vašem světě jméno jaké chcete ale. Jmenuje se Alcë. A je to dcera jednoho mocného krále Elfů a Mocné Čarodějky. Doufám, že se nám o ni dobře postaráte. A pravdu ji nikdy neříkejte." Žena si snad myslela, že je to sen. Ale nebyl. To jí bylo jasné. A tak kyvla, že ano. Ale poté to také nevydržela a zeptala se neznáme osoby PROČ? A odpověď byla stejná kterou si myslela. ,, to vam snad ještě není jasné? Král Elfů nemůže mít podle zákona dítě s nikým jiným než s elfkou stejně vznešeného rodokmenu a postavení a tudíž nelze s Čarodějkou. Prosím doufám, že to chápete. " Žena kývla na souhlas že to pochopila a pak jí teda odpověděl její manžel, který stále stál ve dveřích jejich ložnice. Ale nikdo nevěděl, že už tam je od doby co řekl muž v kápi, že potřebuje pomoc.

A tak se stalo, že jediná dcera krále Elfů a čarodějky vyrůstala ve světě kde nikdo kromě jejích rodičů neví že na této galaxii nejsme sami.

Také i ona si začala něčeho všímat. Ale nikdy tomu moc nevěnovala pozornost.

Nyní...

,,kriss prosím vysvětli mi co se děje?" Už několikrát žadonila Kate.
,,Tak dobře... víš jak sem ti jednou psala, že je tady vše divné okolo mě. A zys mi potom řekla , ať na nic nemyslím a pustím si film? Tk jsem si pustila pána prstenu díl 1. A tam když Gamdalf řekl Mëlloñ tak bylo....propadla jsem se sem taky a no....prostě jsem se snažila nezavřít oči a jak jsem viděla, že se blíží zem tak ksem seskočila a bylo to u vás to bylo trochu horší nevěděly jste, co čekat." Posmutněla Kriss... ,, aha " na nic jiného se nezmhla Kate. ,, Tak jo. Pojď musime jí dát dokupy. A já vím jak. Vzpomínáš na stínovlase? , kii zavrtěla havou, na pastora všech koní? , stále ne , Ale no tak Kate. Podívej. Sleduj!".
d

ořekla a pak už se postavila k nám zady a zapískala velmi zvláštní píseň. A poté se již otočila k holkám. A pak.... ,, Kii sleduj, tohle je stínovlas, já miluji koně a proto mi pomáhá a poslouchá mě. Takže máš své věci v batohu? Pokud ano tak jdeme! Pojď pomužeš mi dostat Lucku na koně a uvidíme zda nás uveze." Odpověděla Kriss, ale než stačila, něco dodat záhy potom se před ní objevil velký statný kůň, ten byl bílý a ta hříva. No toto, ten kůň to asi věděl a záhy poté se zjevil i další kůň tentokrát hnědý. A trošku menší. ,, No toto ty mi snad čteš myšlenky Stínovlasku potom si zasloužíš odměnu. A teď Kii bereš si hnědáka? Jeho jméno je Häŝuffėl a věřím, že ti bude věrný." Odpověděla Kriss a tak s Kiinou pomocí se jim povedlo dostat na stínovlase Lucku a Kriss si sedla za Lucku. Lucka byla stále v bezvědomí.... Kate s tím měla problém se vyrovnat a pokud by se neprobrala Lucka a zemřela tak by si to vyčítala ještě víc. ,, Kate! Prosím..." vytrhla z myšlenek Krissinin hlas, že musí jet.,, Jinak to nepřežije jak Lucka tak i my!" A to už byla na Koni i Kate když tomu tak bylo tak Kriss zavolala něco ve smyslu ,, Mioñattê Stïñōvlas Mioñattê Häŝuffėl iñ Rőkllïñka Häŝuffėl.,, Kate drž se" a už koně oba uháněly do Roklinky...,, Kriss mohu se tě zeptat na něco? Koně nás táhnou samý či dokonce vedou...mohu?" Kriss kývla na to ať spustí. ,, Kriss víš,že nás něco sleduje? " zeptala se Kate, Kriss se na ni podivala vykulenýma očima, s náznakem strachu a vyděšení. Kate pokynula Häŝuffėlovi ať zpomalí a Kriss to stejné svému. Otočili se nenápadně a potom už jen křikla Kii ,, HÄŜI JEĎ!" Jenom doufala, že to nejsou Skřeti. ,, Kii! Je potřeba ať máš u sebe meč. NA!" A podala jí Kriss meč. ,, Ale proč? " zeptala se jí ,, Jsou to skřeti a já se nedokážu ubránit pokud by na nás zaútočili. A taky nesmí zjistit, že máme zraněnou. MUSÍŠ nás ochránit!" Vyhrkla Kriss na Kii. A ta kyvla na souhlas a Kriss zrychlila s Kiinym koněm v patách.

StředozemWhere stories live. Discover now