21.kapitola

101 7 0
                                    

Gandalf se snaží vyluštit tu mapu. Přišel na to, že existuje něco co dokázalo umožnit Sarumanovi vstup do našeho světa. Něco co ho vedlo unést Alcë, zatím nepřišel na to co to je. Ale snaží se hledat dál.

A tehdy se to stalo.... Galadriël si všimla, že Alcë má na sobě náhrdelník, který u ní neviděla nikdy předtím. Ani nikdo jiný nevěděl odkud je. Až na Katku. ,, To je náhrdelník přátelství ona vytvořila jeden mě a já ji na oplátku druhý. Když je spojíme tak se společně rozsvítí a ukážou se naše jména." vysvětlila a ukázala ten svůj. ,, Z čeho jste je vyrobili. " zeptal se Mithrandir ,, No Kate a já jsme našli jednou u potoka takovýhle kámen na dvě půlky. Ty půlky se od sebe nelišili vůbec v ničem a tak jsme se rozhodli z nich si udělat navzájem náhrdelníky, a zapřísahli jsme se, že je budeme nosit pokud nebudeme potřebovat si vzít jiný náhrdelník." vysvětlovala Katka.

Alcë měla ten náhrdelník, když jsem jí odvážel od Sarumana a svítil černě. Jak má svítit normálne, při spojení?" zeptal se Legolas. ,, Když je spojíme do kupy tak by měl svítit červeně. Ale samostatně nesvítí." vysvětlila. ,,Saruman do toho kamene vložil svou duši, která mu umožní se přenést sem jakmile zde bude jeho část duše. Teď se snaží ovládnout Alcë proto stále spí a musí nabírat opakovaně síly. Katko promiň ale ten náhrdelník musíme z ní sundat." pronesla Galadriël a otočila se odešla do pokoje Alcë. Odkud se po chvíli ozvala rána. 

Když tam přispěchali ostatní Galadriël ležela na protější zdi od postele a náhrdelník byl stále na krku Alcë. ,, Nedokážu jej sundat. Musím zjistit komu se to podaří." řekla a pak nás již Ada vyhnal, že je na čase vyrazit do Dolu. Slíbil jsem si, že zde nenechám sestru a Ada samotné víc jak tři dny. Do dvou dnů bychom měli být zpět.

A tak vyrazili do města Dol. Společně s Katkou Lucii a Kriss.

Ostatní se doma snaží přijít na to komu se povede oddělat Alcë náhrdelník z krku, který je prokletý černou magií.

Zatím se to nikomu nepovedlo. Pokaždé je odmrštila silná rána.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 17, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

StředozemWhere stories live. Discover now