9.kapitola

84 13 0
                                    

Uplynulo mnoho dní a Alcë se konečně probrala, zatím od doby co vyslovila Legolasovo jméno nepromluvila. Pomalu se začala zotavovat dokonce se už pokusila postavit moc jí to nešlo ale Lucia a Kriss jí byly oporou. Vždy když jim naznačila ochotně se zvedly a pomáhaly jí se vším.

,, Thranduillë nemůže tady zůstat, musí k tobě do Temného hvozdu. Co nejdříve" pravil jednou Elrond.,, CO tedy navrhuješ?" zeptal se Thrandüil skrz zaťaté zuby . ,, Dva dny a pak musí jet, jakmile se jí povede postavit bez pomoci. Rozmluví se. " dodal Elrond.

A tak se i stalo Elrond rozhodl Thrandüill s tím bohužel nic nenadělá. A tak se rozhodl, že druhý den ráno vyjedou domů.

A vyjeli, Alcë stále nemluvila, nikdo neveděl proč možná tak Galadriël.

Než ale vyjeli změnil cíl cesty. Alcë chtěl nejdříve představit Celebronovi a zároveň jej poprosit ať u něj na chvíli zůstane. Přece jen její pokoj je s kolébkou. Tudíž musí provést pár změn, a taky věřil, že pobyt v Lothórienu prospěje nejen Alcë ale i ostatním dívkám. Možná se i rozmluví s Galadriel.

Po dlouhé cestě byly v Lothórienu. Celebron s Galadriël byly překvapeni, tedy jen Celebron, Galadriël věděla, že dorazí ale hrála překvapenou.

,, Thrandüile co vás přivádí zrovna sem?" zeptal se Celebron ale začínal něco tušit. Právě seděli v jejich komnatě s vínem  v ruce.,, Celebrone potřeboval bych, aby zde na chvíli zůstali dívky, Alcë nemá hotový pokoj musím jet napřed a trochu ho pozměnit. " převyprávěl Thrandüil svou jakoby předem nacvičenou řeč.

,, Dobrá. " pravil Celebron. Já se tedy otočil a naskočil na koně. Legolas věděl, že jedu zařídit její pokoj.

Zítra ráno jsem v mém království.

StředozemWhere stories live. Discover now