Hoofdstuk 84

1.8K 97 15
                                    

De deur zwaait open. In de deuropening staat Diana. Haar gezicht staat vrolijk, tot ze ons samen ziet staan. 'Bah,' brengt ze uit. Draco grinnikt. 'Wen er maar aan.' Mijn wangen zijn ondertussen droog en ik veeg nog een verdwaalde traan uit mijn ooghoek. 'Hé Diana,' zeg ik. Diana kijkt me even onderzoekend aan, maar haar blik verandert snel weer. 'Vanaf vandaag woon ik weer bij mijn vader!' zegt ze blij. Even voel ik een steek in mijn hart. Kon ik dat ook maar zeggen. Mijn jaloezie schuif ik snel aan de kant. Natuurlijk ben ik blij voor haar. Ze hoort ook bij haar vader te wonen! 'Gezellig dat je er bent,' glimlach ik. 'Komen jullie beneden theedrinken?' vraagt Diana.

Als we in de woonkamer zijn, reikt Alexander me een kop thee aan. Hij knipoogt. Ik zie een trotse blik in zijn ogen. Die trotse blik is voor mij bedoeld, dat voel ik. Alexander is trots op me, dat maakt me blij. Trots op mezelf zijn, lukt niet goed. Ik voel me nog steeds vreselijk, maar dat het weer goed zit tussen Draco en mij maakt alles een stuk dragelijker. Dat Alexander daar ook blij mee is, doet me goed.

Ik nestel mezelf in de hoek van de bank, met Draco dicht tegen me aan. Het voelt huiselijk hoe we hier met z'n vieren zitten, als familie. Dat maakt tegelijk dat ik mijn ouders mis. Ik probeer er niet aan te denken. Het is belangrijk om te genieten van de momenten met mensen die je dierbaar zijn.

Laat in de avond komt er een brief voor mij aan. Ik herken de uil als een uil van de familie Weasley. Nieuwsgierig rol ik het stuk perkament open. Aan het handschrift zie ik dat het van Ginny komt. In alle chaos ben ik haar even helemaal vergeten.

Hoi El, Ik ben heel benieuwd hoe het met je gaat? Na die lange tijd samen met jou, mis ik je wel een beetje hoor! Het is steeds zo druk hier in huis, dus is het moeilijk om tijd te vinden om jou te schrijven. Dit schreef ik gisteren en toen kwamen Bill en Fleur ineens binnen. Drukte dus! Komend schooljaar gaat Hogwarts misschien weer open. Samen met Ron, Hermione en Harry ga ik kijken hoe de school eraan toe is. Wil jij ook meegaan? Dan kunnen we ook weer even bijkletsen! We gaan vrijdag. Ik hoor het gauw van je. Liefs, Ginny.

'Wat schrijft ze?' Draco ligt al in bed en kijkt me vragend aan. 'Of ik vrijdag mee ga naar Hogwarts,' zeg ik. 'Hogwarts? En dan?' Draco gaat rechtop zitten. Hij duwt zijn kussen in zijn rug. 'De ravage bekijken, misschien helpen met wederopbouwen?' Ik leg de brief voor me neer op het bureau. 'Wil je daarheen?' vraagt Draco. Kort denk ik na.

'Ja, waarom ook niet? Misschien helpt het om weer wat helderder te denken.' Hogwarts is de plek waar ik me thuis voelde, waar zoveel is gebeurd. Als ik daar ben, word ik misschien weer wat rustiger.

'Dat klinkt wel logisch,' zegt Draco. 'Kom eens?' Vragend kijk ik hem aan, maar toch sta ik op. Hij klopt naast zich op het dekbed. 'Wat is er?' vraag ik, als ik twijfelend ben gaan zitten. 'Ik zie nu al dat je aan jezelf gaat werken, dat vind ik zo knap,' zegt Draco. Hij glimlacht lief naar me. Verlegen staar ik naar beneden. 'Echt waar. Ik heb bewondering voor je,' zegt hij. Draco trekt me dichter naar zich toe en drukt een kus op mijn wang. 'Dankje,' fluister ik.

Ginny! Hier is het ook een drukte, of chaos kun je het beter noemen. Te veel om uit te leggen, doe ik vrijdag wel. Want ja, ik ga mee met jullie! Dan zal ik ook wel meer vertellen over hoe het met mij gaat. Ik ben vrijdag 9 uur bij jullie. Ik kijk ernaar uit om je weer te zien! Liefs, Ellie.

Als ik de brief weer aan het pootje van de uil heb vastgebonden, ga ik naar bed. De uil fladdert uit het openstaande raam naar buiten. Al snel zie ik de uil niet meer. Ik voel me te moe om het raam dicht te doen, dus laat het openstaan. De frisse lucht doet me goed. Mijn lichaam is warm door de dekens en de aanwezigheid van Draco. Ik ga zo dicht mogelijk tegen hem aanliggen. Hij slaat een arm om mij heen. 'Ik hou heel veel van je,' fluistert hij in mijn oor. 'Ik ook van jou,' zeg ik terug, wat ik ook echt meen. Ik hoor Draco zacht lachen. 'Ik weet het liefje, ik weet het.' Met een warm gevoel vanbinnen val ik langzaam in slaap.


Ik ben weer terug! Hier weer een nieuw hoofdstuk voor jullie. Ik hoop dat jullie er nog steeds van kunnen genieten :) Love, Lynn.

Nu we samen zijnWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu