-88-

1.8K 133 0
                                    

Ahojtee! Tak tu jsem s dalším dílem :) Jak si po přečtení určitě všimnete, docela jsem tu svatbu zkrátila, protože už tak se táhne docela dost díly, tak snad vám to nějak nevadí :D Moc děkuju za přečtení, voty, ale i komentáře! :)

Mějte se krásně!

-K-

Najednou se u nás objevil nějaký od ucha k uchu usmívající se kluk, který v jedné ruce držel whiskey a v té druhé několik panáků.

„Kdo si se mnou připije na štěstí novomanželů?" zeptal se a vyskládal do připravených Harryho rukou všechny ty panáky, aby je mohl naplnit tekutinou.

„Já si nedám, na mě je ještě brzo" odmítla Sophia.

„Ale no tak! Je to tvoje povinnost" odporoval ji neznámý kluk. Měl už něco upito, protože když naléval ty panáky, tak Harrymu polil ruce.

„Dávej bacha" sykl po něm.

„Dej mi to, já to radši naliju" řekl Jack, vzal od kluka lahev a bez zbytečně vylitých kapek doplnil zbývající panáky, ale jeden nechal prázdný.

„Já si taky nedám, Jacku" řekla jsem. Spolu s Harrym se na mě pootočili s výrazem 'Proč?'.

„Harry si dá za mě, viď, zlato?" odpověděla jsem s pobaveným výrazem a naschvál Harryho oslovila tímto způsobem. Otočil se na mě s dvěma panáky v ruce, přičemž mi jeden podával.

„Žádný vymlouvání"

Přijala jsem roli poraženého, vzala jsem si ten panák, který mi podával, a společně jsme si přiťukli.

„Na novomanžele" řekl neznámý kluk a my to po něm zopakovali.

Kluci to do sebe 'kopli' na jeden lok, zatímco já jsem se s tím prala po menších dávkách. Bylo to na mě příliš hořké, což bylo dle mé mimiky v obličeji docela zřetelně poznat, i když jsem se to snažila zakrývat.

Vrátili jsme skleničky tomu klukovi a on s omámeným úsměvem odešel. A my jsme se vrátili na naše původní místo.

„Nepřišlo ti divné, že si s námi Sophia nepřipila?" zeptala jsem se potichu Harryho, aby to neslyšel nikdo jiný.

„Vždyť říkala, že je na ni moc brzo" odpověděl laxně. Jako by snad nemohla mít jiný důvod, který nechtěla, abychom věděli, který mě samozřejmě napadl hned jako první.

„Co když nemůže pít alkohol, protože je těhotná? To tě nenapadlo?" sdělila jsem mu již svůj dřívější názor.

Napadlo mě to už i před tím v souvislosti s tím, že jsou na svatbu docela mladí. Sice to byl jen můj názor, ale to, že se s námi nenapila, moji domněnku docela potvrzovalo.

„Ty za vším hledáš něco víc, Lott" řekl a posadili jsme se.

„To je možná pravda, ale-" načala jsem, ale byla jsem zastavena.

„To je určitě pravda. Jsi strašně zvědavá a ráda si vymýšlíš vlastní teorie a vysvětlení a nakonec přemýšlíš o tom, která z nich je ta pravdivá" podíval se na mě.

S úsměvem jsem protočila očima a řekla:

„Co na to můžu říct?"

„Nic, protože víš, že to je pravda, protože tě znám líp než sebe" odpověděl.

Poraženecky jsem se na něj usmála, čímž jsem uznala, že měl pravdu.

Přisedla jsem si více k němu a položila mu hlavu na rameno. Svou paží se zamotal do té mé a chytil mě za ruku.

*

Tancovali jsme v mírném alkoholovém opojení na hudbu, která se hrnula z reproduktorů tamější kapely. Všichni se skvěle bavili, ať už na baru nebo na tanečním parketu navzdory tomu, že se večer pomalu blížil svému konci. Ale v tu chvíli na to nikdo nemyslel, protože každý oslavoval novomanžele.

Zničehonic kapela přestala hrát a slovo si vzala Sophia. Všichni přestali dělat to, co do té chvíle dělali, a věnovali jí veškerou svou pozornost.

„Nejdřív ze všeho bych vám všem chtěla poděkovat za to, že jste přišli. Jsem hrozně ráda, že jste se stali součástí jednoho z nejšťastnějších dnů v mém životě" řekla, načež jsme začali tleskat.

Najednou se na pódiu objevil i Jack, který se ujal dalšího mikrofonu a zvolal:

„Doufám, že se všichni skvěle bavíte!"

Odpověděli jsme bouřlivým potleskem a křikem.

„A protože jste tady takhle pohromadě, tak jsme se s mojí novopečenou manželkou rozhodli, že vám sdělíme jednu věc, která je pro nás víc než důležitá" řekl Jack, chytil Sophii za ruku a políbil ji. Při slovech 's mojí novopečenou manželkou' se tvářil velmi hrdě.

Zatímco jsem veškerou svou pozornost upírala na Jacka a Sophii, mě Harry zezadu objal a spojil ruce na mé hrudi, na které jsem položila ty svoje. Naklonila jsem hlavu mírně na stranu, aby si do toho nově vzniklého volného prostoru mohl dát Harry hlavu. Při tom mě lehce políbil na krk. Celým mým tělem mi projela husí kůže.

„Tak už to vyklopte!" ozvalo se odněkud a všichni se zasmáli.

Podívali se na sebe a Sophia nakonec řekla:

„Čekáme spolu dítě"

Všechny obličeje se najednou proměnily v překvapené. I mě samotnou to překvapilo, i když jsem to docela předpokládala.

„Pane bože" vypadlo z Harryho. Otočila jsem se na něj a na tváři mu uviděla úsměv. V očích mu tančily jiskřičky. Bylo na něm vidět, že je za Jacka šťastný.

„Budu táta!" zvolal Jack a s obrovským úsměvem roztáhl ruce.

„Běž za ním" rukou jsem pobídla Harryho, který se z toho šoku nemohl vzpamatovat.

S úsměvem na tváři kývl hlavou a společně s Alexem a Zackem se hrnuli na pódium za Jackem. 

Lost [H.S.] CZKde žijí příběhy. Začni objevovat