12. kapitola

291 35 2
                                    

Lidi máme tady předposlední část <3 Taky vám to tak láme srdce?

  "Seane!" zvolal Michael, jakmile se dostal nepozorovaně do skladištěm aniž by si ho Sean všiml. Seděl u stolu a něco horlivě zapisoval, zatímco jeho dcerka ležela vedle na starém otrhaném gauči a k jeho údivu spala.

   Tedy doufal, že spala.
   Muž se k němu otočil se spokojeným úsměvem, protože Michael se objevil přesně podle jeho očekávání. Zajímalo by ho, kolik zákonů kvůli jeho nalezení porušil. Nebyl tolik daleko od pravdy, když si myslel, že dost.
   "Michaele, příteli!" Sean rozpřáhl paže, jakoby čekal nějaké horlivé objetí. Místo toho se velice brzy setkal s tvrdou zaprášenou zemí.
    "Už nikdy mě nenazývej svým přítelem, ty bastarde!" prskl po něm rozzuřený Michael. Ale stále se ovládal natolik, aby si udržel svou lidskou podobu. Odpovědí mu byl jeho slizký smích a odplivnutí krve, jelikož dostal od Michaela pěstí, než letěl k zemi.
   "Něco k smíchu?" pozvedl Michael obočí. Nedával na obě znát nic krom znechucení.
   "Jo. To ty jsi k smíchu," prskl Sean a začal se pomalu zvedat, což donutilo Michalea trochu zpozornět.

   "Co prosím?" zamračil se.

   "Necháváš si šukat manželku, která ti nakonec uteče a pak si necháš vzít i dceru? Prosím tě," odfrkl si, "jsi politováníhodný člověk, Michaele Clifforde."
   "Podívej se na sebe ty imbecile! Spíš s něčí ženou a pak uneseš malé dítě? Co tím sleduješ?!"  
   "Zamysli se, drahý Michaele," pronesl přehnaně sladkým tónem muž, který byl na Michaelově seznamu mrtvých lidí. "Peníze," pronesl, jakoby to bylo to nejvznešenější slovo na světě. "Peníze dnes řídí všechno. Celý tvůj život a vše, co se kolem něj točí."
   "Děláš si prdel?!" rozhodil rukama Michael. "Tohle je absurdní! Děláš tohle kvůli penězům? To jsi až takový ubožák?" Byl dopálený. Nemohl pochopit, čeho jsou někteří lidé schopni jen kvůli penězům.

  "Mluvím smrtelně vážně, Michaele."
  "Co tedy po mě chceš?"
  "Prachy. Hodně prachů." Sean se vítězně usmíval. Michaelova rezignace jej zcela naplňovala samolibostí.

   "Kolik?" Michael ani neváhal. Byl ochotný dát cokoliv za svou malou Mabel, která stále spala na tom špinavém gauči.
   "Ty hlupáku," uchechtl se Sen.

   "C-" Michael se už už chystal zeptat, co tím myslel, ale přerušila jej tupá rána do týlu hlavu a pak už jen následoval tvrdý pád k zemi a nekonečná prázdnota v nicotě.

  **

   Michael se probíral s ostrou bolestí hlavy. Chvíli mu po otevření očí trvalo, než si přivykl na ostré světlo v místnosti, takže chvíli jen mžoural do prázdna. Hlasy k němu doléhaly z příliš velké dálky na to, aby je pořádně vnímal.
   "Jak jako myslíš, že je nám v patách???" syknul už o něco zřetelněji hlas, který Michael po chvíli pátraní v paměti přiřadil tomu bastardovi. Seanovi.

   "N-No... Prostě je nám v patách," vykoktal hlas, který Michael nebyl schopný zařadit, ale už teď ho nenáviděl. Chtěl se pohnout, ale držely ho pevně uvázané provazy. Ještě několik sekund sebou prudce škubal, snad jakoby se chtěl ujistit, že se doopravdy z toho to sevření nedostane.

    A opravdu.
    Byl v pasti.
   "Aaaa... heleme se. Pan Clifford se nám probral," zasmál se ten slizoun a přešel k probírajícímu se Michaelovi.

  "Tati, tati!!" ozval se naléhavý tenký hlásek, který Michael bez váhání okamžitě poznal.

   Mabel.

   "Mabel!" vykřikl a opět se pokusil dostat se z provizorních pout,která ho jak později zjistil, držela napevno připoutaného k židli.

#WHEN I FALL# /Sequel of Catch me/ [MUKE Cz AU]Kde žijí příběhy. Začni objevovat