8. kapitola

358 33 2
                                    

   Mabel byla zklamaná, když zjistila, že její nový tatínek Luke nemůže být představen její mamince. Michael bohužel nemohl očekávat, že dítě vše pochopí se samozřejmostí, jako každý dospělý. Zřejmě to pojala v jakémsi konceptu hry, jako byla zvyklá hrávat si ve školce s kamarády na velkou rodinu, která čítala kolikrát i tři maminky.

   Michael ani nebyl nadšený z přicházející povinnosti oznámit Adele, že se s ní hodlá rozvést. Také se musel psychicky připravit na následný vztek jeho otce, který nejspíš nebude znát hranic, jakmile se dozí, že hodlá žít a vychovávat své dítě s mužem. Byloto jasné porušení jejich dohody a Michael byl připravený na vyděděný z hrdé rodiny Cliffordů. 

   Ale všechno tohle podstupoval z lásky ke své dceříi a také k Lukovi. Nemohl si pro ně přát nic jiného, než šťastný domov. Nemohl dovolit, aby Mabel vyrůstala v rozpolcené rodině, kdy matka podvádí jejího otce, o čemž naštěstí neměla ani potuchy. Nemohl ovšem riskovat, že se o tom za nějaký čas dozví a ublíží jí to. Adele byla téměř neustále pryč. Domů chodila pouze spát a ani to kolikrát ne. Měla výmluvu, že pracuje. Ale to fungovalo jen u malé Mabel, protože Michael moc dobře věděl, že Adele nikdy žádnou pořádnou práci neměla a ani mít nebude. Nepotřebuje to, když je z tak dobré rodiny, která Michaela nejspíš též úplně zavrhne. Adele mu o něm smozřejmě napovidá tu nejhorší -z větší části vymyšlenou- špínu.

   Nešťastně si povzdechl, když si veškeré tyhle věci uvědomoval, zatímco ve svém domě připravoval své dcerce  čaj s příchutí malinových muffinů.  Připadalo mu divné, dělat čaj s příchutí pečiva, ale myslel si, že už ho nic nepřekvapí.

   Oh kéž by...

   **

  "COŽE??!!" vyletěla okamžitě Adele, která našla cestu domů a dozvěděla se tu novinu, kterou si na ni Michael celou tu dobu připravoval. Bylo to už snad deset dní od toho, co se Michael a Luke dali dohromady. Michaelovi se podařilo dohodnout se s Mabel, že o tomhle "překvapení" řekne mamince sám, kdyby se jí to náhodou nelíbilo. No to si pište, že se jí to nelíbilo a dala to dost okatě najevo v podobě ničení a rozbíjení všeho, co ji přišlo pod ruku. Jaké štěstí, že jejich dcera byla na pár dní u babičky a dědečka Cliffordových a tuhle scénu neviděla. Michael by jí nikdy nic takového nepřál, protože když její matka běsní, stojí to rozhodně za to.
   Zatímco po svém -brzy už bývalém- muži ječela nejrůznější nadávky a házela po něm vše, co jí přišlo pod ruku a nebylo na ní moc těžké, Luke se snažil letícím objektům vyhýbat a zároveň vše po dobrém své ženě vysvětlit. Avšak neúspěšně.

   "Adele-" musel se sehnout, aby se vyhnul letící váze, která se následně roztříštila o roh zdi za ním, "tak poslouchej mě sakra!" Odpovědí mu byl letící ovladač od jejich plazmové televize. Ten na štěstí Michael chytil a odložil někam, kde doufal, že ho Adele opět nelapí.

   "To ty mě poslouchej, ty šmejde zasranej!!" zaječela Adele, ale další slova nenásledovala, takže význam její věty se rozplynul a Michael na své zmatení zapomněl hned ve chvíli, kdy po něm letěla ozdobná soška, kterou si Adele kdysi vyžádala na jedné aukci. Na Michaelovy poměry byla docela drahá, ale jeho otec jen tak mimochodem poznamenal, že je hezká, což v překladu znamenalo, že to má okamžitě koupit, jinak bude problém.

   "Žádný rozvod se nekoná! Nebudu se rozvádět!! Co si kurva myslíš, ty hajzle? Že si zničím svou pověst rozvodem?! To sotva!!"

   Michael už to ale nevydržel. Jakou pověst?! Pověst děvky?!!"

  Adele hlasitě a pohoršeně zalapala po dechu, než po Michaelovi hodila přesýpací hodiny dovezené až z Egypta.

   "Co jsi to řekl?!"

    "Že jsi zasraná děvka a mě už to takhle nebaví!!"

   "Tak si běž za jinou!! Ale žádný rozvod nebude ti povídám!"

   "To si piš, že bude!  A jediná dívka v mém životě bude navždy moje Mabel!"

   "Jo já zapomněla, že ty si vlastně rád necháváš opíchávat prdel,že??" zasyčela jedovatě Adele a netušila, jak daleko tímhle zachází. Michael mohl cítit, jak se pohnulo zvíře v něm.
    "VYPADNI!!" zavřeštěl Michael s napřaženou rukou směrem ke vstupní hale. Adele sebou trhla, šokem zbaven veškerých slov. Udiveně sledovala Michaela, celého rudého, jak zběsile oddechuje a z očí mu srší jen samá zloba. "Vypadni z tohohle domu, než udělám něco, čeho budu litovat," zavrčel Michael o něco méně hrozivěji, ale stále byl plný hněvu.
   "A co mi uděláš?" Adele byla příliš povrchní a nejspíš i hloupá na to, aby udělala to, co jí bylo řečeno. Místo toho nasadila svůj výsměšný úšklebek a založila si ruce na prsou. "Chceš mě uhodit? Jen do toho, drahý. Uvidíme, jak se na to bude tvářit tvůj drahý papá."
   "Přestaň se doprdele chovat jak malé dítě, co chodí žalovat rodičům!!" rozčiloval se Michael nad dětinskostí ženy, která má být ještě starší.
    "To ty se přestaň chovat jako naprostej vůl, Michaele!! Podívej se, jak se ke mě chováš! A co bys beze mě měl?!" ječela Adele s myšlenkou, že za veškeré Michaelovo blaho ručí ona.
    "Velice šťastný život," odsekl Michael a dlouhými kroky se opět přibližoval. "Takže naposledy opakuju, aby ses sbalila a okamžitě opustila tento dům."
    "Jinak?!"
    "Jinak se tvůj otec seznámí s pár snímky, kde jsi ty i s tím tvým Seanem. Uvidíme, jestli si pak bude ještě držet své přesvědčení o tom, jak harmonické manželství udržuješ." Michael byl tentokrát ten, kdo se povýšenecky usmíval a z jeho očí sršela hrozba. Momentálně měl více odvahy a odhodlání, než kdy předtím a nehodlal se už držet zpátky, jako pes se staženým ocasem.
  Bylo na čase postavit se svému otci a životu, který pro něj byl nalajnován, aby mohl žít ten život, po kterém toužil už tak dlouho. Nehodlal se tentokrát svého štěstí vzdát pro blaho rodiny, která se nezajimá o to jeho.

   **

   Netrvalo to dlouho a Adele se doopravdy sbalila a chystala se k odchodu.
   "Zničím tě, Clifforde, rozumíš? Zničím!" zasyčela rozhořčená žena, když procházela kolem svého budoucího bývalého manžela do vstupní haly. Táhla za sebou velký kufr a bylo samozřejmostí, že tohle nebylonrozhodně vše, co měla. A tak Michael i počítal, že se rozhodně ještě vrátí. Tohle byl jen malý začátek velkých problémů, jenomže zlost, kolující v jeho žilách, mu nedovolovala si vše plně uvědomit.
    "A nemysli si, že ten malý spratek zůstane s tebou. To tedy ne. Nedovolím, abys ze mě udělal rozvedenou a neschopnou matku bez dítěte. Popakuje se na internát a bude mít disciplínu. Nechci, aby z ní byl ten malý rozmazlený fracek, kterým jsi ho udělal ty!" Tohle byla Adelina poslední slova těsně před tím, než byla hrubou silou přiražena ke zdi a byla tak donucena pohlédnout do očí, které již nepatřily Michaelovi.
   Ale divokému zvířeti.
   Stačila už jen vyděšeně zalapat po dechu.

#WHEN I FALL# /Sequel of Catch me/ [MUKE Cz AU]Kde žijí příběhy. Začni objevovat