hoofdstuk 25

27 6 0
                                    

P.o.v. Casper

De man wordt boos en haalt nogmaals uit. Ik ontwijk het net en sla met het platte gedeelte tegen zijn ribben aan. De man klapt dubbel en met het heft sla ik in zijn nek. De man stort neer, bewusteloos. Dan steek ik mijn zwaard in zijn buik. Dan sterft de man en verdwijnt hij. Door de hele zaal hoor je gejuich. Zelfs de tegenstander juicht. Dan komt Cassandra naar me toe lopen met Sarah. Cassandra ziet erg bleek. Ik loop naar ze toe. "Is alles goed met je Cassandra?" vraagt ik haar. Ze knikt. Terwijl ze haar hoofd omhoog doet laat ze een grote snee is haar hals zien.
"Je hebt een grote snee in je hals." zeg ik dan ook. Ze voelt in haar hals en als ze haar hand terugtrekt zit er bloed aan haar vingers. Ik kijk naar Sarah. "We kunnen je genezen. Geesten hebben een genezende kracht." zegt zij meteen. Ik breng mijn hand naar de wond en hou hem er net boven. Ik concentreer me op het genezen van de snee. Een fel wit licht dringt door in mijn ogen. Als ik mijn hand weghaal zie je alleen nog een klein litteken zitten. "Dankje." ik glimlach naar haar. "En nu de overdracht en huldiging."
We doen de officiële overdracht em daarna begint de huldiging. "We zijn hier bijeen gekomen om 2 helden te eren. Zij hebben ons behoed voor een grote ramp. Als zij er niet zouden zijn was deze plek verloren. Dankzij hun staan we hier allemaal." zegt Cassandra tegen iedereen die er is. "Kniel. Sarah en Casper. Kniel om jullie eer te bewijzen." we doen wat ze zegt. Cassandra krijgt een schede met zwaard in haar hand geduwd. Ze trekt het zwaard en loopt naar ons toe. "Met deze gebaren." ze tikt met het zwaard op mijn linker schouder. "Huldig ik." ze tikt op mijn rechter schouder. "Casper en Sarah." ze tikt op mijn hoofd. Daarna doet ze het zelfde bij Sarah. Ze gebaart dat we op mogen staan. Ze staan op. Alle mensen in de zaal buigen voor ons. Daarna wordt er geklapt. "Deze ceremonie is voorbij iedereen mag nu weg maar dat hoeft niet." een aantal mensen staan op en lopen weg. Ik ga zitten en Sarah komt naast me zitten. Dan komt de vader van Sarah naar ons toelopen. "Gefeliciteerd." hij glimlacht en komt achter ons staan. Dan wordt er opeens een foto gemaakt. "Die is zodat niemand dit ooit zal vergeten." Cassandra glimlacht en loopt naar ons toe.

InvisibleWhere stories live. Discover now