hoofdstuk 12

65 9 0
                                    

P.o.v. Casper

"1"
"2"
"3"
"Ren"

We rennen zo hard mogelijk. Langzaamaan raak ik steeds verder verwijdert van Sarah. Ik ga nog harder rennen totdat ik naast haar ren. "Bij 1 gaan we naar beneden." "Waarom." "Vertrouw me." Ik knik.
"3"
"2"
"1"
"Nu"
We vallen naar beneden maar we blijven door rennen. "Waar zijn we?" "We zijn in de ondergrondse gangen. Als je deze plek niet kent verdwaal je. En er is geen kaart van deze plek behalve deze." Sarah haalt een kaart uit haar tas. "Hoe kom je eraan." "Zelf gemaakt." "Nice." "Goed als we geluk hebben zijn ze voordat ze bij de putdeksel waren al naar beneden geprobeert te gaan en dat kan niet dus hebben we een iets grotere voorsprong." "Hoezo kan dat niet?" "Dan loop je in een muur." "Oke. Waar moeten we heen?" Ze wijst een plek aan op de kaart. "En waar zijn we." Ze wijst een andere plek aan. "We gaan alleen niet door de muren dat is lastiger en dan raak je echt verdwaald." Ik knik en we beginnen te lopen. Na een lamge tijd hopr ik mensen schreeuwen. "Ze zitten vast in de muren." Grinnikt Sarah. "We zijn nu al 10 door dit blok heen gelopen." Hoor ik plots iemand schreeuwen. Ik lach zachtjes. "Sukkels." Fluistert Sarah. We lopen snel verder. "Waar gaan we eigenlijk heen?" "Via een omweg terug omhoog. We mogen trouwens geen gebruik maken van onze krachten." Ik knik. Dan hoor ik die stemmen weer. "Weet je zeker dat we deze kant op moeten baas?" "Nee en hou nu je mond sukkel anders horen ze ons." "Ja baas." Dan zie ik opeens een putdeksel. Alleen hij is niet boven ons maar beneden ons. Ik stoot Sarah aan en wijs naar de put. Sarah tilt het deksel op en klimt naar beneden. Ik volg haar en doe het deksel dicht. Ik draai me om maar het enige wat ik zie is zwart. "Ben ik blind of is het hier zo donker?" Ik krijg geen amtwoord. "Sarah? Sarah waar ben je?" Fluister-schreeuw ik. Ik zet een stap naar voren en schop ergens tegen aan. Ik buk en voel wat het is. "Casper ben jij dat?" Vraagt het ding op de grond. "Ja wie ben jij?" Het ding staat op en geeft me een knuffel. Dan hoest ze heel erg. "Right, wie ben je?" "Ik." Ze begint weer te hoesten. "Casper, ik ben je moeder."

____________________________________
Cliffhanger. Ik zie het steeds vaker Q&A en nu ben ik van plan dat ook te doen. Niet alleen hier maar ook in The found princess. Ik plaats dadelijk een deel waar je de vragen kan stellen dus stel ze niet hier.

InvisibleWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu