14

60 8 2
                                    

Ik werd wakker. Gisteren is het nog laat geworden. België had de match gewonnen. Ik had uit het raam naar het vuurwerk gekeken. Ik hoorde wat gesnuffel aan de deur. Opeens ging de deurklink naar beneden. De deur ging open. Gaia Stond met haar poten op de deurklink. "Jij gekkie", zei ik. Ze duwde de deur weer dicht met haar snuit en sprong op het bed. Het zolderraam stond open. De eerste zonnestralen schenen op mijn bed. Ik sloot mijn ogen opnieuw. Ik genoot van de eerste zonnestralen. Tot opeens de warme zon verdween. Ik keek op. Odie de zwerfkat zat op het zolderraam. Hoe kwam hij daar terecht. Hij sprong naar binnen. Hij ging naast Gaia liggen en nestelde zich tussen ons in. Gaia keek op. Ze leek het niet erg te vinden. Ik begon wat te dagdromen. Tante Margrit zou vandaag weg zijn. Op bezoek bij een vriendin. Dus dat betekent dat ik alleen thuis ben. En dus eten moet maken. Ik kreunde. Ik had hier totaal geen zin in. Ik keek op mijn gsm. Ik had een bericht van Sara. Dat is ook lang geleden. "Hey, darling I'm on my way. Surprise. I see you in a few hours at the bus stop." Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik zag haar terug na zes maanden. Ik noemde haar altijd Saranormal. Omdat ze net als ik gestoord word genoemd. En word beschuldigt van paranormale activiteit. Hoe ik haar heb leren kennen is een lang verhaal. Ik keek op de klok. "Shit dat is al over een half uur. Ik gooide mijn klerenkast open. Ik raapte snel wat kleren bij elkaar en ging de douche in. In slechts vijf minuten was ik klaar. Ik snelde naar beneden. Gaia en Odie keken me aan met smekende ogen. Ik zuchtte. "Prima, ik voeg wel wat bacon toe aan de pannenkoeken." Gaia blafte als teken dat ze dat wenste. Ik liep naar de keuken. Ik nam met haast en spoed wat bloem, eieren, melk en boter uit. Ik was zo onhandig in koken. Straks liet ik dat pak bloem nog vallen en zat alles onder een witte laag stof. Ik bakte vlug de pannenkoeken en nam wat bacon en gooide het vlug in de voederbak. Het leek wel alsof ik er een wedstrijd van maakte met Gaia wie er eerst klaar was met eten. Ik liet mijn bord staan. Ik rende naar de badkamer. Ik zat inderdaad onder de bloem. Ik schudde mijn haar heen en weer. Ik stak het op in een dot. Hier en daar slingerde er nog een stukje haar langs mijn gezicht. Ik nam mijn schoudertas en ging naar buiten. Odie bleef op de schommel buiten liggen en Gaia rende achter me aan. Het is op zijn minst nog 1 kilometer lopen naar de bushalte.

Ik kwam aan het bushokje. In de verte zag ik de bus wegrijden. "Ah shit!" Ik was te laat. Ik draaide me om en keek op mijn gsm. Geen bericht niets. Het was half elf. Ik keek wat naar random stuff op mijn gsm. Wat moest ik nu doen. Ik was zo erg aan het nadenken in mezelf dat ik niet doorhad dat er iemand me besloop. "AAAARRRGGGG!!" Ik liet mijn gsm vallen en schrok me letterlijk dood dat ik de persoon achter me sloeg. Het masker viel af. "Omg, Sara. Never do that again." Ik lachte zo hard. Ze lachte mee. Ik had haar geen pijn gedaan. Ik had alleen haar speciaal hoedending af geslagen. Ik nam een van haar tassen en we liepen samen terug naar mijn tante's huis. We waren precies als twee kakelende kippen.

Toen we eindelijk klaar waren met al haar kledij een plaatsje te geven en ze zich had geïnstalleerd had ik wat tijd over. Sara haalde haar camera uit. Ze begon er tegen te praten. Ik was vergeten dat ze sinds kort populair was op het internet met haar video's en liedjes. Ze had me ook al redelijk vaag uitgelegd dat ze met mijn een videoclip wilde opnemen. Ik vond dat prima. Ik schreef ook liedjes. Soms zelfs voor haar.

Ik verkocht ze soms door aan haar. Sara is 16 en dus oud genoeg om al bezig te zijn met haar eigen carrière. En ik had bovendien plankenkoorts. Ik was wat verzonken in gedachten. Ik keek terug op mijn gsm. 'Hey, schatje. Al een leuke dag gehad.' Ik bloosde. 'Ja, en jij?' 'Ik heb alleen leuk gedroomd vandaag.' 'Wat droomde je dan.' 'Ah, gewoon over ons tweetjes.' Ik begon te glimlachen. Hij is zo lief. 'Ik moet gaan er is hier een vriendin van me.' 'Ok, cutie veel plezier. Ik moet gaan werken ik zie je vanavond.' 'Ok, schat veel succes.<3' '<3' Ik keek op en Sara hield de camera in mijn gezicht. "Hi, everybody", stamelde ik in de camera. Sara grapte nog wat door over mijn privé conversatie met mijn vriendje. Het is nog altijd vreemd om te zeggen dat hij mijn vriendje is.

 Het is nog altijd vreemd om te zeggen dat hij mijn vriendje is

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.


Fall in love with a 17 year old boy (dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu