Kapitel 16

325 10 6
                                    

Jag vaknade upp ur min dröm helt kallsvettig.

( det trodde ni inte va? )

Jag kände att en tår letade sig ner från min kind. Katrin vände sig om så att hon hade sitt huvud mot mitt och pratade med mig. Efter att jag hade lugnat ner mig lite så vände hon sig med ryggen mot mig. Jag sträckte mig efter mobilen som la på kanten av sängen.

- Klockan är bara 02.30!

Jag la mig på sidan och efter ett tag så somnade om. F*n vilken mardröm... Det blev morgon och jag gick upp för att göra mitt morgon kaffe. Det fanns inget bättre än att sitta ute och kolla på soluppgången med sitt morgon kaffe som luktade så gott. Jag hällde upp kaffet i en kopp och gick ut på altanen. Jag kollade över till vår tomt där jag ser att barnen höll på att spela fotboll. Jag fick ett leende på läpparna. Jag drack upp mitt kaffe lagom tills vi skulle gå hem till vårt hus.

Jag knackade lite lätt på dörren innan jag kände på handtaget och det var öppet. Vi möttes av en musiksmak som jag inte riktigt gillade. Jag försökte komma till volym knappen på högtalaren. Det tog ett tag innan jag hade skruvat ner musiken.

- Vad är det för någon dålig musik ni lyssnar på?

Jag gick ut till fotbollsplanen i trädgården där jag möttes av ett par kalla blickar. Jag såg att de blev ledsna och nu hade börjat få mot mig?

- Kommer du inte ihåg?
- Vadå? Fyller kungen år? Starta en bättre...

- Hur kan du tycka att den är dålig? Det är ju vår nya låt!

Jag såg att Marcus tårar bara rann och rann när han sprang förbi mig ut till Katrin i köket med Martinus hack i häl.

- Vad f*n har jag gjort?

Katrin POV

Jag möttes av två ledsna killar i köket. De kramade om mig en efter en och jag kramade tillbaka en lång stund. Jag lyfte upp dem på diskbänken och rörde min hand i cirklar på deras ryggar.

- Vad har hänt nu?
- P.P.P.A.A.A.P.P.A.A tycker att vår nya låt är dålig!

Det var det sista jag hörde förens Marcus kastade sig i min famn. Han var ganska tung och efter ett tag så började jag känna smärta i ryggen. Jag placerade Marcus på golvet och styrde mina steg mot trädgården.

Marcus POV

Vi satt på en ut av mina favorit restauranger. Servitrisen valde ut ett bord åt oss och kom med menyerna. Det tog ett tag innan alla hade fått sin mat. Jag tog en tugga av min hamburgare son var väldigt god. Notan kom och medans pappa betalade så gick vi alla ut. Hemma så var det väldigt stökigt. Det var saker överallt... Pappa tog fram dammsugaren och satte in kontakten i uttaget. I natt så var det den första gången jag skulle sova utan Sara och jag var lite nervös... Eller jag ska inte ljuga jag var väldigt nervös. Jag trodde att hon kanske skulle hitta någon annan inatt men ärligt hon är ju inte ute på natten! Jag la och somnade till ljudet av dammsugaren och det var ett väldigt högt ljud men det var skönt för då kunde jag inte tänka på Sara. Tiden rörde sig sakta framåt och jag somnade snarast.

*
Hon stod framför mig...Sara närmade sig mig med en kniv i handen. Jag fick panik när hon stack ner kniven ett djupt hack i armen. Hon led lite men inte tillräckligt nog. Hon vände ryggen till och började gå mot bron där det forsade kallt vatten flera hundratals meter ner. Hon hoppade över räcket och ställde sig på andra sidan. Jag sprang fram och skulle ta hennes hand men det var redan försent. Jag kollade ner över bron och såg hon nudda vattenytan men ett plask.
*
- Neeeeeej! Var det ända ordet jag fick ur mig. Jag sprang ner och in till pappas rum och la mig i sängen bredvid och försökte väcka han. Han vaknade snabbt och tände lampan på hanns nattduksbord.

- Vad är det som har hänt?
- Sara är dööööd!

Jag berättade allt för pappa och det tog ett tag innan han förstod att det var en dröm och slöt sina ögon. Jag somnade om med pappas arm runt min nacke.

Sara POV

Jag vaknade av att jag fick något hårt och varmt över min mage. Jag såg att framför mig så stod det en bricka med pannkakor och nutella och därmed ett glas äppeljuice. Jag böjde mig fram och bjöd in hon till en kram. Vi satt och bara njöt av frukosten en lång stund. Samtidigt som vi satte på oss kläderna och borstade tänderna så bäddade vi sängarna och plockade undan tallrikarna. Jag trampade i mina vita Nike skor och drog på mig en vit bombarjacka och sedan så gick vi mot Marcus och Martinus hus.

Jag tror inte ni vet hur mycket jag älska Ida... Att ha hon vid min sida inte som kompis utan som en syster! Det rös i mig av lycka när jag tänkte på det.

Dörren öppnades och Marcus sprang ut och omfattade mig i en kram. Jag drog i hanns lukt och här kunde jag stå i hundra år.
----------------------------------------------
Jag gick förbi Marcus och Sara och styrde mina steg mot Martinus.Vi gick hand i hand upp till hanns rum där vi gjorde det vi brukade... Ja vi spelade Fifa får typ hundrade gången men jag har faktiskt börjat tycka att det är riktigt kul.

Efter några matcher så gjorde vi det som jag var mest nervös för...
att springa! Inte för att jag inte kunde springa utan att Martinus hade så mycket bättre kondition än mig. Jag gick in till badrummet och bytte om till ett par svarta träningsbyxor och ett stretching linne. Jag kollade en snabb titt på mig själv i spegeln innan jag vred om låset och gick ner igen. Där tog jag på mig ett par gråa gympaskor. Vi pluggade in hörlurarna i örnen och började att jogga. Jag kände hur mitt hår slängdes bakåt med hjälp av vinden.

- Akta för det är en grop där framme!

Jag hörde vad Martinus sa och mumlade ett svar tillbaka. Vi sprang förbi gropen och mot skolan där vi skulle hämta Martinus mattebok. Jag flåsade så mycket och det kändes som att jag höll på att dö. När vi kom hem så skildes vi på vars ett håll. Martinus gick upp och duscha medans jag duschade där nere. Jag vred på kranen och ut kom det fullt ångan de vatten. Jag kollade ner på min kropp som jag inte alls var nöjd över och en tår föll ner över min kind. Tillslut så var jag ombytt och klar för att gå upp till Martinus.

Martinus POV

Jag tog fram min mattebok och slog upp sida 189. Det var ganska enkla tal och jag brev lagom klar tills Ida kom. Jag kastade ner matteboken,räknehäftet och min penna i en av skrivbordslådorna. Pappa kom in med en smoothie som var i behov av efter löpningen. Jag startade min dator och valde ut en film...
----------------------------------------------
Martinus la sitt huvud på min bröstkorg och stöd sina ögon. Jag kände att hanns hjärta slog svagare och svagare och tillslut så kände jag nästan inget.

- F*n vi har ju sprungit idag som han inte fick!
----------------------------------------------
Detta var kapitel 16 hoppas att du tyckte om det. Vad tror du kommer att hända? Vill du ha mer? Tack så mycket för 1k läsare och nya följare❤️

Kärleken rostar aldrig, eller?Där berättelser lever. Upptäck nu