Kapitola pátá - Pojedeš se mnou?

47 8 1
                                    

Vinde vzbudil lehký dotek něčí ruky na tváři. Jen stěží si vzpomínala, co se stalo a nevěděla ani to, kde a proč se nachází. Byla jednoduše zmatená a ten pocit ještě zesílil, když zjistila, že se téměř nemůže pohnout. Už i rozevření víček pro ni byl téměř nemožný čin, který učinila jen s vypětím sil, ačkoli nic neviděla.

„Vinde," jemný ženský hlas k ní promlouval již hodiny. Oslovoval ji jejím jménem, ačkoli ona sama nevěděla, kdo na ni mluví. „Vinde, prosím, vzbuď se. Teď tě potřebuji ještě více než kdy jindy!" hlas dosáhl zoufalého tónu a chvíli na to Vinde ucítila spalující tekutinu tekoucí jí po čele. To jí dodalo patřičnou sílu, aby vymrštila ruku a prudce se posadila s doširoka rozevřenýma očima.

„Co to bylo..? Ta bolest... a únava... Co se stalo?" hlas měla starší ze dvou elfek ochraptělý a zastřený s jistým podtónem zmatení. Oči jí konečně prozřely a ona se mohla podívat, kdo se o ni staral. Po zjištění se tak tak udržela, aby nevykřikla a hned poté provedla lehkou úklonu. „Allabaë, netušila jsem... omlouvám se, já-"

„Klid Vinde. Lehni si zpátky a nech mne, abych ti vše řekla. Za tu chvíli, co jsi spala, se toho stihlo udát mnoho," Ryallin hlas byl klidný, ačkoli uvnitř hořela vzrušením, které ji spalovalo. Přeci jen nebyla stará natolik, aby dokázala ovládat své pocity. Za masku klidu a lhostejnosti se však schovat uměla perfektně. „Když ses sem dostala společně s Flee a tou mrtvou dryádou – myslím, že se jmenovala Catëe – byla jsi naprosto vyčerpaná. Kalani tě přemístil sem a já, hned poté, co jsem vyzpovídala Flee, jsem se pustila do tvé léčby. Mezitím však přišly zprávy od Paní Ïelly z Dryádího dvora. Vzkázala nám, že po smrti třech ze svých dryád nemůže jen nečinně přihlížet. Vyhlásila pro všechny dryády válečný stav, ačkoli neví, proti komu bojuje. Bojím se však, že to bude chtít svést na naši rasu, vzhledem k událostem minulého věku. Zároveň mne informovala o zmizení dcery jedné z Vyšších dryád, jejíž jméno je Sabrae. Má podezření, že ji ten, kdo za tímhle stojí, unesl, aby dokázal svou moc. Vyzvala mne, abych poslala své nejlepší bojovníky, aby ji našli, momentálně jsou však jedni z nejlepších na frontách v bojích s Nemrtvými a Padlými. Já... nemám téměř nikoho, koho bych mohla poslat, avšak nemohu riskovat, že bych Ïellu urazila nebo potvrdila její názor o naší nedůvěryhodnosti," Ryalla si povzdechla.

„Má paní, dovol, abych se mohla podílet na pátrání po té dryádě," Ryalla se nadechla k protestům, avšak Vinde ji umlčela nastavenou rukou. „Sama jsi řekla, že tu nemáš mnoho svých nejlepších bojovníků, tudíž nech mne, abych si sestavila skupinu k tomuto úkolu. Vlastně... mám dva spolehlivé elfy, kteří by se pátrání mohli účastnit. Flee Shia al Lantra a Bren von Aern. Oba jsou to schopní bojovníci a navíc bych – jako mentorka – mohla Brenovi poskytnout cvičení v terénu, které opravdu potřebuje. Věř mi, paní, že se na mne můžeš spolehnout. Bude mi ctí, když mi dovolíš tuto misi vést," Ryalla si znovu povzdechla, avšak věděla, že když si Vinde postaví hlavu, nikdo ji nemůže přesvědčit o opaku.

„Dobrá tedy. Sežeň si koně, zbraně a svůj doprovod. Musíte vyrazit co nejdříve, abychom mohli tu dryádu najít, dokud je stopa ještě čerstvá. Začnete u brány Dryádího dvora. Co nejdříve vyražte!" s těmito slovy královna odešla. 

Vinde párkrát zamrkala, než pochopila vážnost celé situace, poté se rychle zvedla, čehož po chvilce litovala, jelikož se jí silně zatočila hlava a před očima měla černo. Poté se rychle a malátně ustrojila do košile, černé kazajky a černých kalhot, které si přepásala opaskem. Na ten si vzápětí upevnila Reathunte a pár svých vrhacích nožů. Svá bosá chodidla uschovala do vysokých, černých kožených bot, které jí pomáhaly tlumit její už tak téměř nehlučné kroky.

Poslední dryádaKde žijí příběhy. Začni objevovat