ride;

5 1 0
                                    

-Ce vreti sa cumparam? intreba Maria luand un carucior.

Ne intorsesem de la Mc Donald's, si acum voiam sa mergem la concert, dar dupa ce Horia a declarat ca inca mai ii este foame, ne-am hotarat sa mergem la Mega Image-ul de langa Romexpo pentru a ne lua ceva de mancare. Narcis statea langa mine, tinandu-mi mana strans, iar cealalta mana a mea era inclestata in jurul pandantivului de la gatul meu. Se incalzea sub caldura mea, si asta ma facea sa ma simt de parca eu ii incalzeam lui inima. Era ciudat, eu nu as fi putut sa am un asemenea efect asupra lui, si totusi aveam.

Horia si Vasi au pus doua pungi mari de chipsuri, una cu sare si una picanta, Maria a luat un Nestea si Gabriel un Pepsi, iar eu am pus niste cornulete cu ciocolata de la 7Days. Narcis a mai luat niste batoane cu ciocolata  si pahare de plastic. Horia a platit, si am pus totul la mine si la Gabriel in rucsac. 

Pe scari am calculat cati bani  trebuie sa ii dam fiecare lui Horia, din moment ce el a plait,  si dupa ce ne-am stabilit, am luat-o prin pasaj spre parc. Maria emana calm prin toata infatisarea ei, iar cu Gabriel langa ea, cei doi pareau ca un magnet. Maria, toata numai miere si inocenta, pe langa Gabriel, numai aer de munte si aventura, atat de diferiti si atat de uniti, erau superbi. 

Vasi si Horia mergeau cel mai in fata. Nu se atingeau, dar puteai vedea cum cei doi aveau o aura incojurandu-i, atat de uniti, de armonici impreuna. La ei era altfel decat la Maria si Gabriel: ei aratau diferit, dar aveau acelasi suflet; in timp ce Maria si Gabriel puteau arata asemanator la stilul vestimentar, dar naturile lor erau opuse, si se atrageau mai bine asa. Vasi era tot numai culori si fericire in stilul sau vestimentar, iar Horia parea gata sa mearga la o inmormantare oricand iesea pe strada, dar amandoi aveau aceeasi fire: calda, linistita, protectiva, si asta ii facea minunati impreuna.

Eu si Narcis eram altfel. Aveam intr-un fel acelasi spectru al culorilor, invartindu-ne amandoi in jurul nuantelor intunecate; negru, maro, gri, albastru inchis. Dar eu si Narcis nu aveam deloc personalitati asemanatoare. Din contra; eram opusi, ne completam unul pe altul: eu sunt cea cu gura mare, care ar vorbi in fata a 100 de oameni fara probleme, care ar face cunostinta si cu 20 de oameni intr-o zi daca ar putea, iar Narcis era linistit; nu timid, si nu inchis in el, ci deschidea gura numai atunci cand era nevoie, si cand vorbea nu putea sa nu zica ceva interesant. Eu eram dinamica si amuzanta, razand si glumind pe seama oricui si a orice; iar Narcis era mai mult genul care ar fi ras la glume (daca ar rade vreodata. Nu o face prea des) si care ar fi continuat o idee decat sa o creze el insusi. 

Nici nu stiu cum am ajuns deja la Capete. Gabriel ne povestea despre o experienta de-a lui si a Mariei cand s-au dat cu barca in Cismigiu, cu un cuplu de batranei si cum a hotarat Maria sa ii sperie lovindu-si barca de a lor. Bietii batranei, aproape au facut infarct. Am ras, desi nu ascultasem toata povestea, pentru ca si ceilalti radeau. Narcis ma lua de talie si ma lipi de el, si eu mi-am pus mana cu care tineam pandantivul in jurul lui, sprijinindu-mi capul de pieptul lui. El imi dadu parul intr-o parte de pe frunte cu o mana, sarutandu-ma pe cap. 

Nu stiu cand Horia si Vasi s-au intors spre noi si au inceput sa ne faca poze, dar cand mi-am dat seama am inceput sa fug dupa ei. Acum trebuia sa urcam un deal, si era mai greu sa ii prind din urma, fir-ar ei si picioarele lor lungi, dar pana la urma s-au oprit langa un copac si am luat telefonul din mana lui Horia, uitandu-ma la poze. Erau frumoase. Mi-am muscat buza de jos si i-am intins inapoi telefonul, punandu-mi un dege de buze. El a dat din cap, si eu m-am intors, unde erau Maria si Gabriel, razand, si Narcis venind inaintea lor pentru a ma lua in brate. Am suspinat si mi-am pus mainile in jurul gatului lui, si stiam cat de gresit e asta, dupa toate lucrurile pe care le-a facut, dupa tot ce a trebuit sa traiesc din cauza lui, dupa toate astea.. dar nu puteam ignora sentimentul care crestea in stomacul meu, dorinta care ma impingea sa fac toate lucrurile astea.

Panza AlbaWhere stories live. Discover now