32 | Afspraken & Roddelen

1.5K 59 1
                                    

32 | Afspraken & Roddelen

Harry wou dat ik bij hem bleef voor de rest van de dag en ik zei geen nee, hij is met me mee gegaan naar mijn verdiep en is met Marianne gaan praten terwijl ik mijn spullen nam. Ik weet niet waarover ze het hadden maar ik vermoed dat het gaat over dat ik bij hem moest gaan werken.

Hij kwam mijn bureau weer binnen en ik ritste net mijn tas dicht, zijn ogen waren leeg ook al was hij al een tijd gestopt met wenen. Ik nam mijn zak en hij nam mijn jas van de kapstok en droeg hem over zijn arm. We stapte de gang op en ik deed de deur dicht.

"Ik zou graag je hand vast nemen maar dan gaat er geroddeld worden en dat wil je niet." Zijn stem was zachter en dieper zodat ik het alleen kon horen.

Hij had al op de liftknop gedrukt en ik beet op mijn lip terwijl ik over mijn schouder keek op te kijken of er niemand in de buurt was. Uit mijn ooghoek zag ik Marianne staan en ik keek weer voor me. "Ik zou graag willen Harry maar Marianne is naar ons aan het kijken." Fluisterde ik. Hij knikte en de liftdeuren schoven open we stapte binnen waar nog een paar anderen stonden en Harry duwde op de bovenste knop en ze schoven weer dicht. De lift stopte op andere vloeren en ging daarna door naar dat van hem.

De deuren schoven open en ik zag Laura zitten, haar blauwe ogen keken naar ons maar net iets langer naar mij en keek daarna weer naar Harry. "Ga al maar naar mijn bureau." Zei hij en gaf me zijn sleutel, ik knikte en zag hem met lange passen naar de blondine gaan. Ik ging naar de zwarte deuren en stak de sleutel in het slot en opende ze, ik ging naar binnen en deed de deur zacht achter me dicht en ging naar de zetel en nam mijn spullen uit mijn tas en zette me daarna neer.

Zoals altijd keek ik door de ramen naar het uitzicht onder ons. Ik vond het prachtig, je hoorde de drukte niet die je normaal wel zou horen in de drukke straten. Ik hoorde de deuren open gaan en draaide me om, hij sloot de deur en keek daarna naar me.

"Ik heb al mijn afspraken afgezegd voor vandaag. En ik heb ook tegen Laura gezegd dat ze ons niet moet storen." Zei hij, ik knikte. Normaal zou ik hem tegenspreken en zeggen dat de meetings belangrijk zijn maar ik denk dat op dit moment zijn moeder belangrijker was en hij toch niet naar me ging luisteren. En ik weet dat Harry geen meetings afzegt dus voor één keer kan het geen kwaad.

Hij ging met zijn hand door zijn haar en zuchtte, zijn ogen zagen minder rood en keken naar buiten. Hij kwam naast me staan en keek naar buiten, ik draaide me ook om en keek naar de auto's en de mensen.

"Kunnen we na het werk naar mijn moeder gaan?" Vroeg hij "In het ziekenhuis bedoel ik." Voegde hij eraan toe en toen ik naar hem keek zag ik dat er weer een traan over zijn wang rolde. Ik nam zijn hand vast waardoor hij naar me keek, ik veeg met mijn andere hand zijn traan weg. "Tuurlijk Harry." Zei ik met een kleine glimlacht. Hij bracht onze handen naar zijn lippen en kuste mijn hand. "Dankje Abby." Zei hij en liet onze handen weer zakken.

Ik trok hem mee naar de zetel en hij legde zich neer met zijn hoofd op mijn schoot terwijl hij naar buiten keek. "Kan je met mijn haar spelen Abby? Mijn moeder deed het altijd als ik boos ben." Vroeg hij, ik legde mijn hand in zijn haren en liet het door zijn dik krullend haren glijden.

Hij was al een tijd stil en hij had zijn ogen dicht gedaan na een 15 minuten naar buiten te kijken maar ik stopte niet. Zijn haren waren zacht en als hij wou bleef ik nog een hele tijd door doen.

"Ze heeft kanker." De woorden waren een klap in mijn gezicht en mijn hand stopte met door zijn haren te gaan. Enkele jaren geleden was de zus van mijn moeder eraan gestorven en het was verschrikkelijk. "Blijf verder doen alsjeblieft?" Vroeg hij en ik keek naar hem, hij draaide zich om zodat hij naar me kon kijken. Ik bleef verder doen en hij sloot zijn ogen weer. "Sorry om dat te horen Harry, niemand verdiend het." Zei ik.

Hij zocht met zijn hand in de zetel. "Waar is je hand? Ik wil je hand vast houden." Zei hij maar zijn ogen bleven dicht. Ik kreeg een glimlach en nam zijn hand vast dat nog steeds rond zocht, zijn grip was stevig en hij legde het op zijn borst.

Ik keek naar zijn gezicht en hij had een frons en zijn lippen waren stijf op elkaar gedrukt, ik wou hem zo niet zien. Ik wou het misschien niet toe geven maar hem zo zien brak me, ik wou zijn ogen zien lichter worden als hij lachte en de kuiltjes in zijn wangen zien als hij lachte.

"Denkt Laura nu niet dat we seks hebben op je bureau?" Vroeg ik. Ik beet op mijn lip en keek voor me, toen ik naar hem keek waren zijn groene ogen naar me aan het staren en had hij een grijs wat me blij maakte. "Waarschijnlijk." Zei hij met dezelfde grijs maar toen viel hij weg en fronste hij weer en keek naar het plafon. "Ze gaan over ons roddelen." Zei hij waardoor ik ook fronste.

Ik duwde zijn haren wat meer naar achteren en hij keek naar me. "Geeft niet Harry." Zei ik en kuste zijn voorhoofd. "Ik had daarnet niet belachelijk moeten doen en je hand gewoon moeten vast nemen, sorry." Zei ik, hij glimlachte. Hij kuste mijn hand opnieuw en legde het weer neer op zijn brost met een lach. "Geeft niet Abby." Zei hij.

"En ik wil graag met je naar het nieuwjaarsfeest." Zei ik, hij zette zich opeens recht en keek me met grote ogen aan en een brede lach nam plaats op zijn gezicht. Mijn hart leek tien keer sneller te slaan. "Echt?" Vroeg hij, ik kreeg ook een lach en knikte. "Ja." Zei ik.

I'm perfect for youWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu