25

348K 8.8K 1.3K
                                    

Sınavdan sonra bir görev gibi halletmemiz gereken bir şey daha kalmıştı. Mezuniyet. Arkadaş grubumun aldığı ortak kararla baloya gitmemiştik. Biz onu geçen yıl yaşamıştık zaten. Bu yıl sadece kep atacaktık.

Saçmalarımı dümdüz yapıp hafif bir makyajla yüzümü renklendirmiştim. Kibar bir elbiseyle kep törenine hazırdım. Liseden mezun olacağıma inanamıyordum. Normal başlayıp son bir buçuk yılı hayatımın en tuhaf dönemine denk gelen liseden tamamen kopuyordum.

Ailelerin oturduğu koltuklar arasında gözlerimi gezdirdim.

Cansu'nun ailesine merhaba demenin hemen ardından Ömer'in anne ve babasıyla tanışmıştım. Birkaç sosyete düğününde onları uzaktan görmüştüm. Fazla yabancılık çekmedim. Çok tatlı insanlardı. Ömer'e tüm yıl hatta ömrü boyunca ders çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlatıp onun için hazırladıkları plana uymasını zorlamak dışında. Bu korkunçtu. Düşününce bile bunalıyordum. Ailemin bu konudaki endişelerini içlerine yaşayıp bana hiçbir şey senden önemli değil demeleri sürekli endişelerini göstermelerinden daha sağlıklıydı. Her iki taraf içinde...

İsmim okunduğunda bizim için hazırlanan koltuklardan ayrılıp sahneye doğru yürüdüm. Neşe'nin annesi ve annem yan yana oturmuş heyecanlarını yüzlerinde sergilerken babamın yüzünde memnun olmuş bir ifade vardı. Onların aksine ben sakindim. Diplomamı aldıktan sonra diğer çocukların arasına geri döndüm.

Okul birincisi, yani Semih sahneye çıktığında hepimiz alkışlarla ona destek olduk.

"Sayın müdürüm, değerli öğretmenlerim, burada aile olduğumuzun arkadaşlarımın çok değerli aileleri ve sevgili arkadaşlarım... Hepiniz hoş geldiniz!

Günümüzde çoğu yetişkinin beğenmedikleri bir durumda ergenlik deyip işin içinden çıktıkları bir dönemi bitirmek üzereyiz. Sanki her şey bir günde değişecek ve artık biz de beğenmediğimiz durumları ergenlik diye eleştirecek insanlar olacakmışız gibi gerginiz.

Çizginin bir tarafından diğerine geçmek üzere olmanın verdiği bu gerginliğin çok tatlı olduğunu söyleyebilirim. Yetişkin olmaya hepimiz hazırız. Öteki taraftan korkmuyoruz ve gençliğimizin ergenlik hatalarından da utanmıyoruz. Yetişkin hissedip kolayca ergenlik işte diyebileceğim o zorlu olayların üstesinden gelebildiğimiz için hepimizle gurur duyuyorum.

Hepimiz bir yerlere dağılacağız ama bu okulda öğrendiğimiz her şeyin daima bizimle birlikte geleceğine, kalplerimizde birbirimizi taşıyacağımıza inanıyorum. Yolun çok daha başındayız ve hayatlarımızı ilmek ilmek işleyerek inşa edeceğiz. Başarılı olacağız ve bir gün birilerini ergenlik yaparken gördüğümüzde bu birlikte geçirdiğimiz acı tatlı günleri hatırlayıp gülümseyerek ergenlik diyeceğiz.

Bizi yetişkinliğe hazırlayan ailelerimiz ve öğretmenlerimize, en çok da birbirimize birçok şey öğrettiğimiz için tüm okul arkadaşlarıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum."

Hepimiz onu tezahüratlar eşliğinde alkışlarken kusursuz gülümsemesiyle bize dönüp "Hepimiz ergenlikten birincilikle mezun olduk!"dedi ve yumruğunu havaya kaldırdı.

Bizi izlemeye gelmiş küçük sınıflardan kızlar onu hayranlıkla izlerken Kenan amca oğluyla belki de ilk defa bu kadar gurur duyuyordu. Semih onun için birinci olmuştu. Onun hemen ardından ikinci olan Suzan ödülü için sahneye çıktı. Her ne kadar yıldızı uyuşmasa da benimle neden çok fazla uğraşmadığını bugün anlamıştım. Suzan teneffüslerde bile çok dışarı çıkmıyordu. Bora onun sürekli ders çalıştığından bahsetmişti.

Sahneden inerken annesi gururla gözünün yaşını siliyordu. Onun yanındaki adamın kendisini sıktığını yüzündeki kaslardan anlamıştım. Gururla alkışlıyordu kızını. Bu onlar için önemliydi. Suzan için de... Nefret ettiği zengin çocuklarına kendini bir kez daha ispatlamıştı.

Kötü Çocuk IIIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin