Capitolul 31

3.5K 251 26
                                    

C A P I T O L U L 31

"Se pare ca fără
o ceartă nu suntem
Emma și Shawn."

Se simte divin apa rece în stomac și nu am intenția sa ma opresc nici după ce paharul se golește în câteva secunde. Nu credeam ca o sa îmi fie vreodată într-atât de sete, dar se pare ca e un început pentru toate.

  — Nu-ți mai dau.

  — De ce?

Ma uit urat spre el, văzând cum lasă paharul pe noptiera și se aseaza pe pat lângă mine.

  — Ne faci gaură în buget. Deja presimt cum factura la apă o să vină extrem de ridicată.

Scot limba nemulțumită spre el, apoi se apleacă spre mine imediat, de parca ar vrea sa ma muște. Ma retrag cu ochii măriți, iar pe buzele sale înflorește un zâmbet obraznic, care ma face sa ma înfior.

  — Mai fa gestul ăsta o data și s-ar putea sa ramai fără ea.

Normal ca voiam sa îl repet, dar Shawn e Shawn si e capabil de orice, asa ca ma rezum doar la a-mi da ochii peste cap. Cel puțin cu ajutorul lui am reușit sa ma ridic mai sus pe perne și sa ma mai dezmorțesc, pentru ca incepusem sa nu îmi mai simt deloc membrele.

  — Charlie a adormit, cu toate ca a insistat pana acum ca vrea sa vina să te vadă.

Este ora doisprezece, nici nu ma miră că doarme. Încă de când era foarte mica dormea foarte mult și adânc. Nici dacă as canta la chitară lângă ea nu as reuși sa o trezesc în mijlocul nopții.

  — Ați mai aflat ceva?

  — Am găsit câteva piste. Unii din oamenii noștri verifică, speram sa avem noroc și sa ii găsim.

  — Știi cumva unde îmi este telefonul?

  — Chiar aici.

Il scoate din buzunarul de la spate al blugilor și îl așează lângă mine. Rămân surprinsa sa vad ca nu am niciun apel pierdut și nici măcar un mesaj, ceea ce ma duce cu gândul la faptul ca Gabe chiar a crezut ca nu mai am nevoie de ajutorul sau.

  — Anunță-mă dacă mai ai nevoie de ceva.

Se trântește plictisit pe scaun și începe sa butoneze telefonul de parca nici n-aș fi în cameră.

  — Cum se face că tocmai tu stai cu mine? Și pana la urma de ce am nevoie de asistență, ma ustura stomacul, nu nasc în curând.

  — Credeam ca o sa te bucuri ca ai parte de o companie atât de plăcută și atrăgătoare ca mine. Ma temeam ca o să-ți vina vreun gând ciudat și te arunci pe geam.

  — Doamne, și eu ce ar trebui sa fac acum, dacă mi-ai aflat intențiile?

  — Ar trebui să-mi mulțumești ca ți-am salvat viața.

  — Adevărul e că la parter se întâmplă multe lucruri.

Zâmbește, iar zâmbetul îl face sa arate și mai atragator decât este. Nu ma pot abține și ii copiez gestul, astfel ajungând sa ne hlizim unul la altul ca doi idioți.

  — Bună, copii.

Unchiul Xander întra în camera, iar Shawn adopta într-o fracțiune de secunda o expresie nepăsătoare. Are în mana un pahar cu conținut mov, care pare sa fie fresh-ul de care vorbea doctorul. Mi-l întinde, apoi se așează pe pat, părând ca nu știe ce ar trebui sa spună.

Vampirium I: Iubește-mă așa cum sunt Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum