12

90 9 21
                                    

?? november 1944

Het laatste wat ik voelde was de ijzige kou die me de dood in jaagde en een zwarte ruimte om me heen. Ik dacht: "Is dit het? Is dit wat dood zijn betekent? Niks meer dan een kille zwarte ruimte?"
Ik liep rond, ik zocht naar wat licht. Maar er was niks anders dan zwart en kou.
Maar na een tijdje niks gevoeld en gedacht te hebben, voelde ik warmte. Nog steeds een zwarte kamer als het ware maar het is warm. Ik probeer mijn ogen te openen, maar dat lukt niet.
Ik hoor iets knetteren, een kachel? Ik hoor teminste wel.
Ik probeer met mijn handen te voelen waar ik me bevindt, het is in iedergeval niet de harde en ijskoude omgeving waar ik me als laatste bevond.
Ik hoor voetstappen en een deur open gaan, de voetstappen komen richting mij en ik voel een koude hand op mijn voorhoofd. Ik schrik ervan, stuit overeind en open mijn ogen. Ik hijg en voel me slecht. Ik heb hoofdpijn, buikpijn, spierpijn, honger, kramp.
Ik lig in een bed in een klein kamertje. Bakstenen muren, oude schilderijen aan de wand, een hertenkop een jachtgeweer, een oude schommelstoel met een schapenhuid er overheen en een grote openhaard. Er zit een man naast me, ik ken hem niet. Hij is een wat oudere man, rond de 65 denk ik.

"Ah goedzo, je bent eindelijk bij." Zegt hij.

Ik staar naar de man en observeer hem. Grijs haar, waar hij dan haar heeft, klein baardje, fel blauwe ogen.

"Hoe voel je je? Heb je last van hoofdpijn?" Vraagt hij.
"Je zal we honger hebben, wacht ik heb soep op staan. Ik haal even een kopje voor je." Zegt hij en loopt de kamer uit.
Hm, ja ik sterf van de honger.

De man komt terug met een grote kom soep.
"Ik hoop dat je van kippensoep houd." Zeg hij en glimlacht. Hij geeft me de kom en ik begin meteen met eten. Man ik heb echt honger! Na twee minuten heb ik de grote kom soep leeg.

"Nou dat was snel meis, wil je nog een kom?" Vraagt de man.

"Ja graag meneer." Antwoord ik.

"Oké ik ben zo terug." Zegt hij en loopt weg.

Ik kijk nog een keer rond in de kamer waar ik lig. Ik heb echt geen enkel idee waar ik ben of hoe ik hier ben gekomen of wie de man is. Ik heb hem nog nooit gezien.... Waar ben ik? Hoelang ben ik al hier? Hoe ben ik hier gekomen? En misschien wel het belangrijkste, wie is deze man?

**************************
Wat vindt je ervan?
-Tips
-Tops
-Vragen
-Opmerkingen

=Comment (+vote)

En nog een ding. Kan iemand een samenvatting van dit boek maken voor me? Ik ben er slecht in en deze past er nog niet zo goed bij en verklapt al een hoop...  dus als je een maakt en in comment zet zou ik daar heel blij mee zijn😄

Xxme

In Tijden Van Oorlog (NL) #wattys2016Where stories live. Discover now