Трета глава: Приятели ли надушва болния ми мозък?

258 22 7
                                    

Първият ден от училище! Готино нали? Толкова много досадни хора, толкова много напудрени кучки, толкова много разгонени ретарди... Как да не го обичаш? Ето как!

Ставаш в осем часа сутринта, обличаш се набързо и изхвърчаш от дома си без да знаеш какво си облякъл. Хващаш автобуса, само за да осъзнаеш, че е трябвало да хванеш другия. Връщаш се и вече си закъснял! Влизаш в тъпото мъчилище и обикаляш петнайсет минути, само за да откриеш кабинета на директора.

-Здравейте г-це Скот!-каза мажът зад бюрото.-Вие най-сетне се появихте! Г-за Голд вече си взе учебниците.-Ми, кей. Браво на нея!-Ще се надявам завбъдеще да не пристигате толкова късно.

-Разбира се, г-ин Томпсън.-усмихнах се не особено искрено, за което сутринта ми е виновна, и си взех учебниците.

Взех си и програмата и естествено иронията отново не е на моя страна.. Сигурно вече сте познали какъв е първият ми час.. Математика!! Йей!

Тръгнах по коридора, когато пред мен се появиха две момичета. И двете бяха средни на ръст. Тази отляво беше с канелена коса и зелени очи, а отдясно стоеше момиче с чисто черна коса и черни очи.

-Здравей, ти да не би да си Ванеса?-попита червенокоската.

Ъгх, пак ли тази Ванеса..

-Не, аз съм Дженифър.-казах леко раздразнена.

-О, извинявай, аз съм Кристин, а това е Шарлот.-каза сочейки момичето до нея.

-Да не би да си се загубила? Чухме, че си нова.

О, я виж ти, не само за Ванеса знаят.

-Ами, не, лутането из училището с графика с часовете в ръка ми е хоби.-Хайде де, Дженифър, поне веднъж не бъди саркастичната идиотка, която всъщност си.-Както и да е, знаете ли къде е стаята по математика?-попитах този път.

-О, и ние имаме час там сега, ще те заведем.-каза Шарлот и се усмихна.
Супер, поне няма да закъснея и за това..

След около минута ходене по коридори, които много лесно можех да сбъркам с лабиринт, влязохме в една стая точно на време, защото госпожата точно сядаше. Замириса на банан. Или има маймуна тук, или полудявам..

-Сядайте, бързо.-рече строго и ни погледна.-О, ти трябва да си новата ученичка! Ванеса, нали?

Ще се гръмна...

-Не, аз съм Дженифър.. Дженифър Скот.

Playing Over The Player (On hold)Where stories live. Discover now