14. Igazság

1.5K 105 9
                                    

Ádám

Ismeretlen helyen nyitottam ki a szememet. Fogalmam sem volt, hogyan kötöttem ide ki, de nem volt időm gondolkodni, mert a gyomrom tartalma útjára készült törni. Kirohantam a mosdóba, és kihánytam egy újabb adag löttyöt. Megnéztem magam a tükörben. Hármat láttam magamból, bizonyára az alkohol hatása alatt voltam. Ingem félig kigomboltan volt, míg arcomat temérdek rúzsfolt díszítette. A hajam szanaszét állt. Mi történt velem? Semmire sem emlékszem.

Visszamentem a szobába, ahol Lia mérgesen méregetett.

-Hol a picsába voltál?-szórtak szikrát szemei.-Annyira aggódtam miattad! Izé..Aggódtunk-pontosított.

-Fogalmam sincs mi történhetett. Odáig rémlik az egész, hogy beléptem ide. A többi homályos. És a fejem is teljesen szétmegy-panaszkodtam a lánynak, mire ő automatikusan elővett egy fejfájáscsillapítót a táskájából, és felém nyújtotta.-Tessék, ezt vedd be. Remélhetőleg ettől jobban leszel. De siess, még haza is kell jutnod valahogy-mondta, mire elvettem a gyógyszert, és gyorsan lenyeltem egy kis vízzel. Nem segített semmit.

-Ádi, hozd a kabátodat, siess már!-hallottam meg Em hangját. Kimentem, és kifele menet ledobtam a pénzt a pultosnak. Az italok ára. Ezután be is szálltam a kocsiba, ahol már Dzsudzsák és Bernadett várakoztak, csöndben. Fura volt őket így látni. A megszokott szerelmes párocska immáron a múlté.

-Lia, gyere már!-kiabált ki Balázs. A lány beszállt, és el is indultunk.

☆☆☆

Lia

Mikor eljöttünk a szórakozóhelyről, a tollammal felírtam kezemre a hely nevét. Úgy érzem, a pultos lánytól megtudhatok mindent. Holnap úgy is visszamegyek. Dettivel fáradtan dőltünk le a lakásba belépve. Az idő hajnal fele járt,mikor hirtelen felkeltem és kipattantak a szemeim. Nem tudok aludni. A kezemre néztem, ahonnan egy kicsit elkenődve, de még láthatóan ott volt a hely neve. Átírtam egy lapra azt az egyetlen szót, majd úgy döntöttem, elmegyek lezuhanyozni. A forró cseppek frissítően áztatták bőrömet. Miután letusoltam, felvittem egy kevés szempillaspirált, ajkaimat pedig labellóval kentem le. Nyári idő lévén egy egyszerű farmerrövidnadrágot, és egy 'Just myself' feliratú, kissé bő fazonú ujjatlant vettem fel. A hajamat meg lófarokba fogtam, és ennyi.

Kezembe vettem a papírfecnit, és útra indultam. A tipikus reggeli jó levegő frissítően ütközött tüdőmnek. Odaértem, mély lélegzetet vettem, és benyitottam. Nem tévedtem, a pult mögött ugyanaz a szőkeség tétlenkedett.

-Heló-köszönt nyávogó hangon. Közelebb lépve arca ismerőssé vállt..A francba is, ez Elise. Ő hagyta, hogy Nagyá seggrészegre igya magát.

-Mi volt Ádámmal tegnap este?-kérdeztem rá körítés nélkül. Nem szólalt meg. Hosszasan hallgatott, majd kitört belőle a zokogás. Akármennyire is elegem volt belőle, most mégis sajnáltam.

-Ehe-ehe-ehelmondh-dho-hom, mih-hin-ngyá-hárt-szipogott. Türelmesen vártam, amíg megnyugszik, aztán ígéretéhez híven beszélni kezdett.-Ugye Ádám tegnap este úgy jött be ide, hogy valami baja van. Nem kérdeztem semmit, csak kiadtam neki a kért italokat. Eleinte nem akart sokat inni, de rávettem. És fél órával később, már berúgva ült a kocsmában. Ezután rávettem, hogy mondjon el mindent veled kapcsolatban. Nem tudom, hogy az alkohol beszélt-e belőle, vagy se, de azt mondta, hogy nagyon szeret téged, és nem akart megbántani. Ezután rábeszéltem, hogy igyon még egy kicsit. És ő megtette. A későbbiekben pedig arra is rábeszéltem, hogy..-csuklott el a hangja. A mondatot nem fejezte be, de sejtettem mit akart mondani.

Kezem egy pofonra viszketett, és mérhetetlenül mérges voltam. Kirohantam, és hazáig meg sem álltam. Otthon felmentem a szobámba, és hirtelen sírni támadt kedvem. És így is lett. Sírtam. Hogy miért? Mindenért. A fejemben pedig Elise mondatai hangzottak. ,,Azt mondta, szeret téged, és nem akart megbántani."

Egyhelyben ülve pásztáztam a plafont, és a gondolataimba mélyedtem. Csak akkor eszméltem fel, mikor valaki kopogott. Odaléptem, és mit sem sejtve ajtót nyitottam. Azt hittem, Ádám az. Persze, szép is lenne. Mikor megláttam az illetőt, aki marhára nem Ádi volt, dühösen rácsaptam az ajtót.

Ádám

Arra keltem, hogy majd szétmegy a fejem. Persze, a másnaposság hátrányai. Éreztem magamon az alkohol szagát, ezért gyorsan letusoltam. Közben Emen gondolkodtam, és a tegnapi veszekedésünkön. Nem kellett volna felesleges dolgok miatt felkapnom a vizet..Tényleg a nővérével kell most lennie, mert számít rá. Ahw, túl önző vagyok. Bocsánatot kell kérnem. Most. Azonnal. Miután lefürödtem, és felöltöztem, gyorsan elmentem a virágoshoz. Vettem egy csokor rózsát, majd elindultam Emék utcája felé. Út közben találkoztam Balázzsal.

-Hé, Bazsi, minden rendben?-kérdeztem meg.

-Persze, minden ok. Csak még egy kicsit megvisel ez az egész esküvői dolog. Te kinek viszed a virágot?

-Liának. Volt egy kisebb vitánk, és azért akarok tőle bocsánatot kérni.

-Hát, sok sikert-veregette meg a vállamat, majd tovább ment.

A ház felé gyalogolva egy ismeretlen autót láttam ott parkolni. Nem mintha annyira tudnám, melyik kocsi kié, de az határozottan nem az övék volt. Becsengettem a házba. Detti nyitott ajtót.

-Szia, Ádám, mi járatban itt?-mosolygott erőltetten.

-Emhez jöttem, itt van?-kérdeztem. Detti beengedett, de nem hagyott felmenni.

-Tudod, most nagyon beteg..kezdem én is elkapni.

-Aha, persze.

-Jó, mindegy. Sütit?-nyújtott felém egy tálat. Nekem itt valami nagyon bűzlik. Felszaladtam a lépcsőn, de Detti megragadta a karomat.

-Mi folyik itt?-szabadítottam ki kezemet az ő szorításából, és felmentem. Kopogás nélkül benyitottam a szobába. Most már értem, miért nem akarta Bernadett, hogy feljöjjek.

☆☆☆

Hali!

Szomorú hírek..

Most egy ideig nem lesz rész, mivel nem lesz netem, ezért ugye nem is tudnám felrakni. De amint tudom, igyekszem részt hozni. És addig a másik könyvem, a Game Over [Dzsudzsák] is szünetel. (Ha van kedvetek, nézzetek be oda is. #reklám😂)

És..Ennek a történetnek hamarosan itt a vége. Nyugalom, még mielőtt szívrohamot kapnátok, (na jó, azért ez enyhe..akarom mondani..khm..eléggé nagy túlzás)még van pár rész belőle. Én húsz részre terveztem, de lehet huszonöt lesz belőle. Viszont ebben nem vagyok biztos, ha ötlethiányom lesz, akkor csak 20 rész lesz+epilógus.

Ja, és ha tetszett a rész voteoljatok, és kérlek komizzatok is, mert nagyon kevés komit szoktam kapni ehez a blogomhoz, és őszintén jó lenne látni, ha tetszik nektek. Persze a voteok is jöhetnek. :)

Xx, Kelly

Two Passion | Nagy Ádám Where stories live. Discover now