2. Foci?

3.2K 189 8
                                    

Lia

Eddig nem hittem, hogy bárki is rá tudna venni a focizásra. És ez Nagy Ádámnak még is sikerült. Fogalmam sincs, hogy csinálta.

-Nem nehéz, figyelj..-kezdte el magyarázni, majd elindult a labdával.-Vedd el tőlem.

-Hogy én? A labdát? Tőled?-ismételtem, mintha csak rosszul hallottam volna.

-Igen. Na, mi lesz? Feladod?

-Én? Soha-léptem fel a pályára. Hirtelen megszűnt körülöttem minden, és csak a labda lebegett a szemem előtt. Ádi után futottam, majd igyekeztem elrúgni tőle a labdát. Nem sikerült.

-Oké, ez nem ér. Te túl jól játszol-fújtam ki a levegőt, azzal leültem a kispadra.

-Vagy csak te vagy túl béna-kezdett el szekálni, és levágódott mellém.-Még mindig nem akarod elmondani, miért nem szereted a focit?

-Azt hiszem, talán, csak..-kezdtem volna bele, amikor megjelent Detti.-Nekem most mennem kell, bocsi. Szia-azzal kiléptem a stadionból.

Ádám

Nem tudom, ki volt ez a lány. De nagyon más volt mint a többiek. Általában a focimeccs után a rajongólányok autogramot kérnek tőlem, vagy közös képet. Ám Em egyiket sem kérte. Valahol titkon reméltem, hogy egyszer lesz egy ilyen csaj. Ő semmit se tud rólam. Tehát, ha megszeretne, akkor abban biztos vagyok, hogy csak is magam miatt tenné, nem a hírnév miatt. Miután elment a nővérével, egyedül maradtam a pályán. Egy kicsit dekázgattam, meg gyakoroltam a kapurarúgást is. Persze üres kapura végtelenül egyszerű volt.

-Na mi van, Ádi?-veregette meg a vállamat Balázs.

-Mi lenne?-rúgtam el a labdát.

-Ugye vágod, hogy a csaj, akivel beszéltél, a világhírű színész, Völgyessy Bernadett tesója volt?

-Nem érdekel, kinek a tesója. Te, hallod. Akkor a nővére veled volt?

-Aha, mert?

-Neked nem beszélt arról, hogy a tesója miért nem bírja a focit?

-Sajnálom, nem. Na menjünk vissza a srácokhoz ünnepelni. Jó meccs volt.

-Az, ahogy mondod-indultam utánna. Titkon reméltem, hogy látom még valaha Emet.

Lia (ismét😂)

Nyugodt pihenésemből a telefonom csörgése riasztott fel. Hunyorogva pillantottam a kijelzőre. Kicsit furcsáltam, mivel ismeretlen szám volt. Felkaptam a telefont, és a fülemhez emeltem.

-Halló, Ádi vagyok. Lia, felkeltettelek?

-Nem, tudod minden este az ágyam mellett gubbasztok, a telefonomat bambulva, és várom a fontos hívásaimat-morogtam. Valljuk be, tényleg fáradt vagyok.-Amúgy honnan van meg a számom?

-Jó, bocsi, akkor nem zavarlak. És a focistáknak vannak kapcsolataik.

-Nem zavarsz. Úgyse tudnék már aludni-túrtam bele kissé összekócolódott hajamba.-Ja, te és a nagy focista-kapcsolataid.

-Na, oké. Amúgy, elmeséled, miért nem szereted a focit?

-Miért érdekel?

-Csak. Nem bírom, ha valaki nem rajong a fociért?

-Azaz, ha nem olyan mint te?-nevettem.

-Haha, rohadtul vicces. Na, mondod? Tudod már rég aludnom kéne. Holnap edzésem lesz.

-Te hívtál-folytattam tovább a szekálását.

-Ajj, nem vagy vicces! Mondod már?

-Erről még senkinek nem beszéltem, persze a családomat kivéve..-kezdtem komolyabban.-Apukám régen rajongott a fociért, sőt..Engem is tanított, még be is iratott futballozni, eleinte nem is ment rosszul. Sőt, kimondottan jó játékos voltam. Egyetlen lányként voltam tagja egy fiúcsapatnak, ahol az egyik meccsen az egyetlen gólhelyzetünket is elcsesztem. Akkor kezdtek el csúfolni, hogy nem hiába, a lányok nem tudnak focizni. Akkor fogadtam meg magamban, hogy azért is megmutatom nekik, hogy a lányok is lehetnek baromi jó focisták. És még ugyanazon a napon, a papám életét vesztette balesetben. Akkor törtem össze tényleg, és hagytam fel a focizással. Nem bírtam. Egyszerűen mindig ő jutott róla eszembe-kezdtek felgyűlni szememben a könnyek, de szerencsére telefonon keresztül Ádám ezt nem láthatta. Nyeltem egy nagyot, és legyűrtem a kitörni készülő cseppeket.

-De ugye tudod, hogy nem adhatod fel? Még előtted a lehetőség, hogy focistává vállj, és ebben tudok is segíteni. Ha gondolod, én minden nap edzelek majd, az Eb után.

-Ádám, nézd..-kezdtem.-Nagyon rendes tőled, de nem. Felhagytam a focival, és ezen a döntésen semmi sem változtathat. De ha ennyit akartál kérdezni, akkor mostmár megtudtad. Neked holnap edzésed lesz, pihenned kell. Jó éjt-sóhajtottam, azzal mielőtt válaszolhatott volna, bontottam a hívást. Leraktam a készüléket az éjeliszekrényre, majd kikapcsoltam. Szorosan lehunytam a szemem, és aludni próbáltam.

☆☆☆

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a voteokat,kommenteket tényleg baromira jólesnek. Remélem ez a rész is elnyeri a tetszéseteket. Nem hiszem, hogy holnap lesz új rész, de majd meglátjuk, az időmtől függ. Mindenesetre, próbálok írni! Ha van kedvetek, írjatok kommenteket, és továbbra is örülnék a voteoknak.
Szép estét!

Xx, Kelly

Two Passion | Nagy Ádám Where stories live. Discover now