Dotieravý Marcus a obličky

1.3K 63 1
                                    

Sandy

Zobudila som sa na ten otrasný zvuk budíka, ale to by nebolo až tak zlé, kebyže sa necítim ako keby ma prešiel traktor, aj keď v poslednej dobe sa inak ani nebudím, ale môžem si za to sama, nikto ma nenútil pozerať Carol do štvrtej ráno - hlavne, keď mi zvoní budík o šiestej. Už len z pohľadu do zrkadla ktoré mám oproti posteli mi bolo jasné, že toto bude dlhý a namáhavý deň - kruhy pod očami som mala veľkosti porcelánových tanierov mojej babky. 

Kedže mi nezostávalo nič iné, ako vstať z tej mäkkej a pohodlnej postele, tak som sa odtiaľ pomaly vyhrabala a začala som sa prezliekať. Po prezlečení som sa namaľovala, učesala, zobrala nejaké vyplnené papierovačky zo školy, obula sa a vyrazila na cestu do školy. 

Po ceste som stretla pár mojich žiakov ktorí sa veľmi snažili o zaujatie mojej pozornosti, najmä sa o to v poslednej dobe veľmi pokúšal jeden zo starších žiakov, spolužiak Sally. Volá sa Marcus a hrá sa na veľmi tolerantného, milého a jemného chlapca, no odkedy som videla do čoho chcel nanútiť minulý školský rok MOJU Sally sa mi znechutil ešte viac ako doteraz a tak som odpovedala na jeho otázky len veľmi stroho.

"Dobrý deň pani učiteľka, dnes vyzeráte veľmi dobre" prečo sa počas vyslovovania tej vety tvári tak úlisne? 

"Ahoj. Ďakujem, snažím sa."

"Ako sa máte?" 

"Dobre." 

"Ja sa mám tiež fajn, len som trochu nervózny, dnes ma čaká dôležitý zápas"

"Aha."

"Som futbalista" 

Naozaj si ešte nevšimol, ako ma to nezaujíma, alebo až tak veľmi stojí o moju priazeň?

"Aha."

"Nechceli by ste sa na ten zápas prísť pozrieť? Som naozaj dobrý" 

Ten chlapec má dokonca aj zmysel pre humor! Určite prídem, kto by nepohrdol futbalovým zápasom, na ktorý ma pozýva niekto, kto zrejme šikanuje Sally. Len čakám na vhodnú príležitosť, keď ho pri tom uvidím a potom uvidí, neznášam, keď niekto ubližuje ostatným takýmto spôsobom, nieto ešte aby niekto takto ubližoval Sally. 

"Mám dojem, že nebudem môcť prísť, mám príliš veľa dôležitejších povinností" 

Haha kebyže vie, že tie "dôležitejšie povinnosti" sú pozeranie seriálov.

"Aha... tak možno nabudúce" 

Určite Marcus. Vtedy už predsa budem vo vzťahu so Sally a na žiaden futbal čas mať nebudem. Nieže by som si na jeho futbal niekedy čas nájsť chcela. Dobre, teraz som s tou Sally bola možno trochu naivná, veď si stále niesom istá jej orientáciou, ale je fakt, že sa na mňa pozerá vždy veľmi rozžiarene a v očiach má iskry. Aj keď to bude asi tým, že má lavicu vedľa okna a tie "iskry" v jej očiach sú pravdepodobne len odraz. 

Bola som rada, že sme konečne prišli k budove školy a ten odporný človek s nadšením na futbal sa odo mňa odpojil a išiel sa snažiť dostať iné dievča. Mám dojem, že sa mu kedysi veľmi páčila Sally, ale potom zistil niečo, čo som zatiaľ nezistila, čo je, kvôli čomu sa k nej začal správať ako idiot. Predsa len, Sally vyzerá úžasne. Jej blond vlasy ktoré sa jej letmo dotýkajú pliec, jej útla postava, jej krásne črty tváre, jej sivé oči, jej pleť, ktorá bola ešte o odtieň bledšia ako tá moja, jej krásny smiech (ktorý kvôli tým parchantom počujem len vo výnimočných chvíľach), jej štýl obliekania, toto všetko bolo ako lákadlo na tie ich protivné oči. 

Keď som vošla do triedy, už som len počula, ako nejaká žiačka, myslím, že sa volá Monika hovorila niečo ako:

"...nieje aspoň až tak škaredá ako tuto Sally, však Sally?"

Ja som sa na ňu hneď pozrela takým pohľadom, ktorým som jej chcela naznačiť niečo ako "I shall destroy your happiness... If it is the last thing i do" ale ona to zrejme moc dobre nepochopila, lebo sa na mňa len usmiala, zatiaľ čo ja som sa na ňu pozerala s odporom v očiach. Pri pohľade na Sally ale môj pohľad zmäkol a mám pocit, že som sa aj nepatrne usmiala. Dnes vyzerala veľmi dobre, aj keď jej smutný pohľad v očiach sa nedal prehliadnuť. 

Sally

Sandy vošla do triedy s nie moc príjemným pohľadom v očiach, vyzerala skôr, ako keby chcela niekomu ublížiť. Asi som mala zase nejaké halucinácie, lebo som mi zdalo, že keď sa na mňa Sandy pozrela usmiala sa.

"Dobré ráno žiaci"

"Dobré ráno"

"Takže dnes by sme začali preberať..." 

Zrazu Sandin výklad prerušila Monika s Lindou, ktoré sa na niečom veľmi zabávali. Asi so mnou naozaj niečo nieje v poriadku, lebo by som prisahala, že Sandy si zamrmlala niečo ako "ukradnúť im obličky a obetovať ich Satanovi". 

"Mohli by ste byť prosím vás ticho? Ak ste si to nevšimli, snažím sa tu začať hodinu, a to sa nedá počas vášho sprostého chichotania" 

Sandy vyzerala, že sa veľmi ovláda, aby nepovedala niečo tvrdšie. Ja by som proti tomu teda nenamietala.

"Prepáčte"

"No, čiže, na dnešnej hodine by sme začali s..."

Viem, že by som ten výklad z biológie počúvať mala, ale v jej očiach som sa strácala, premýšľala som nad tým, aký by mohol byť náš vzťah krásny a začala som si uvedomovať, že nie len ja sa na ňu uprene pozerám. Marcus, Tomáš, Nikolas a ostatní chalani  nej nevedeli spustiť oči a mňa, samozrejme, zaplnila vlna žiarlivosti. To im snáď nieje jasné, že Sandy je moja?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taaaaakže, ďalšia časť je za mnou. Bolo to trošku náročnejšie, pretože som netušila aké má Sandy myšlienkové pochody, ale tak snažila som sa. Snáď sa vám táto časť páči, včera som ju robila asi dve hodiny a ešte dnes som ju doupravovala. 

English teacherWhere stories live. Discover now