KB3-17

2.7K 151 0
                                    

Hayırlı bayramlarrr!! Canlar bugün benim için çifte bayram çünkü gün itibariyle Kaçma Benden 1 yaşında! Zaman ne kadar hızlı geçmiş değil mi? Gerçi bir sene önce asla hikayemin bu günlere geleceğini düşünmezdim ya. Hikayemin bu kadar okunması, benim yazdıkça yazma isteğim.. hepsi sizlerin sayesinde. Yanımda olduğunuz için hepinize çok ama çok teşekkür ederim. :))

Bacimixss

Çağla salata sosunu salatanın üzerinde gezdirdikten sonra elindeki sosluğu tezgaha bırakıp pür dikkat kendini izleyen kızlara döndü.

"Ee nasıl oldu?" Serra alkışlayarak mutfak sandalyesinden kalktı ve arkadaşının yanağına sulu bir öpücük kondurdu.

"Çok güzel oldu arkadaşım. Senin için çok büyük bir başarı bu salata." Çağla sinirle Serranın koluna vurdu.

"Dalga geçme. Yemek için elimden geleni yaptım ben tamam mı?" Serra karşılık veremeden Aslı başını sallayarak konuya dahil oldu.

"Evet salata yaparak. Aman Çağlacım boşver, evlendiğimde ben daha bıçak nasıl tutulur onu bilmiyordum. Öğrenir gidersin." Çağla başını sallarken Betül de sandalyeden kalkıp Çağlanın diğer yanına geçti ve tezgaha eğilip Çağlanın yaptığı salatayı gözlerini kısarak incelemeye başladı.

"Biraz şekilsiz doğramışsın gibi sanki ama-"

"Betüüüll! Aslı haklı. Daha yeni evliyim ben, zamanla öğrenirim."

"Kimden öğreneceksin çok merak ediyorum. Aslının başında Gülsüm anne gibi hamarat bir evhanımı vardı. Senin kaynanansa şekerim, teyzem diye söylemiyorum yumurta kırmayı bile beceremez. Ah canım kuzenim ya, hiç ev yemekleri namına yüzü gülmedi Denizimin." Betül Çağlaya dönmüş saydırmaya devam ederken Deniz eve gelmiş ve salonda kızları göremeyince doğru mutfağa inmişti.

Merdivenlerde duyduğu sesleri takip ederek mutfağa girmiş ve elleri belinde karısına laf yetiştiren kuzenini görünce kaşlarını çatmadan duramamıştı. Ne vardı Çağla yemek yapmayı bilmiyorsa? Salata yapıyordu ya, daha neydi? Karısının elinden bir ömür ot yemeye razıydı Deniz.

Mutfağa girdiğinde kendini farkeden Serra ve Aslıya selam verdikten sonra arkası dönük karısına yaklaşıp kollarını karısının ince beline dolamıştı.

"Ben halimden memnunun sevgili kuzenim. Sen benim karıma laf yetiştireceğine sevgilinin sevdiği yemekleri yapmayı öğrendin mi söyle bakalım?" Betülün suratı anında düştü tabi.

"Ya nasıl öğreneyim ya. Adamın sevdiği kolay bir yemek yok ki! Nerede zor et yemeği varsa onları seviyor!" Betül kollarını önünde bağlamış bu sefer de Tugay hakkında atıp tutmaya başlarken Aslı iç çekerek arkadaşının koluna girdi ve onu mutfak dışına doğru çekiştirmeye başladı.

"Tamam Betülüm tamam. Hadi gel salona geçelim, anlatacakların vardı."

Betül Aydın hakkındaki tahminlerini bir kere daha anlatmak için Aslıyla kol kola üst kata çıkıp salona geçerlerken Serra da arkalarından mutfaktan çıktı. Bu sırada Çağla kocasının kolları arasında tezgaha dönmüş, kocasına yaptığı salatayı gösteriyordu.

"Nasıl olmuş hayatım?"

"Çok güzel." Deniz yüzünü Çağlanın boynundan kaldırmadan konuştuğundan boğuk çıkan sesiyle cevap vermişti karısına.

"Ya bakmadın bile." Deniz yüzünü kaldırmadan karısına biraz daha sokuldu.

"Misafirler gelmeden bozulmasını istemiyorsam ben olsam göstermezdim."

Kaçma Benden (düzenleniyor)Where stories live. Discover now