KB3-6

2.6K 153 3
                                    


"Kapat kapat kapat! Çabuk kapat." Serra yüzüne bile bakmadan telaşla eve giren Betülün ardından şaşkınlıkla baktı ve Betülün ısrarla yapmasını söylediği şeyi yapıp kapıyı kapattı.

"Ne oldu, ne bu telaş?" Betül salonun her bir yerine saçılmış abur cubur paketlerine bakarak iç çekti ve ardından kendini biraz önce Serranın kalktığına emin olduğu boş görünen tek kanepeye bıraktı.

"Sana bomba bir haberim var. Önce ben haberi veriyorum, sonra da bu evin neden bu halde olduğunu konuşuyoruz tamam mı? Hazır mısın?" Serra başını salladığında ellerini çenesinin altında birleştirip derin bir nefes aldı ve şirketten çıktığı gibi Serranın evine koşturmasına sebep olan gerçeği tek bir nefeste açıklayıverdi.

"Abim aşık olmuş!" Ardından kendisi kadar dolu dolu tepki vermesini beklediği arkadaşının gözlerine bakıp Serranın olayı idrak etmesini bekledi. Fakat Serradan hiçbir tepki alamayınca bir kez daha çığrındı. "Kızım ne dediğimi duymadın mı? Abim aşık diyorum!"

Serra ise hala Betülün söylediği şeyi hazmetmeye çalışıyordu. Aydın aşık mıydı? Kime? Bir haftada kime aşık olmuştu ki hemen? Bir şey söylemek için dudaklarını araladı fakat hemen geri kapattı. Hissettiği şey neydi? Hayal kırıklığı? Aydının bu kadar çabuk vazgeçmiş olabileceğine inanamıyordu. Bir tokat yedi diye aralarındaki bağı böylece silip atabilir miydi? Serranın yaşadığı ikilemİ görememiş miydi? Ne bekliyordu ki, yeni sevgilisinden ayrılmış birinin hemen kendini başka kollara atmasını mı? Bu muydu yani? Serra olmazsa başka biri miydi?

"Serra! Beni duyuyor musun?"

Serra gözlerinin dolduğunu hissediyordu. Derin bir nefes alıp ayağa kalktı ve Betüle arkasına dönüp mutfağa yöneldi.

"N-ne zaman olmuş?"

Betül her ne kadar arkadaşından beklediği tepkiyi alamasa da kendini daha fazla tutamayıp hevesle anlatmaya koyuldu.

"Ya bilmiyorum ki. Bir süredir bozuktu zaten. Eve falan da az geliyordu. Bugün gittim ofisine, bir sinirli görsen. Azıcık sıkıştırdım. Sonra dalga geçmek için kız meselesi mi falan dedim ama bir görsen resmen ayağa fırladı. Yok öyle bir şey falan diye açıklamaya başlayınca da emin oldum. Hemen senin odana koştum ama Esma bir haftadır izinli olduğunu söyleyince hemen buraya koştum. Ee sen neden izinlisin? Ve de bundan benim neden haberim yok?"

"İlk görüşte miymiş?" Serra elindeki meyve suyunu Betülün önüne bırakacakken Betül uzanıp bardağı eline aldı.

"Ne ilk görüşte miymiş? Sen beni dinliyor musun?" Serra derin bir nefes alıp Betülün karşısına oturdu.

"Aşkı diyorum, ilk görüşte mi aşık olmuş?" Betül omuzlarını silkti.

"Ay ne bileyim Serra? Geçen salıdan beri böyle işte. Ondan önce çok neşeli falandı. Ne olduysa salı oldu işte. Bu arada senin neyin var, ve bu evin hali ne? Kaç gündür evden çıkmıyorsun sen?" Serra omuzlarını silkti.

"İzin aldığım günden beri işte. Salı-" Serra aklına gelen şeyle ayağa fırladı. "Betül sen Aydının gerçekten aşık olduğuna emin misin?" Bu gerçek olabilir miydi?



Devam edecek...




Kaçma Benden (düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin