Epilog

238 9 13
                                    

Epilog

12 decembrie

Aceasta zi este una speciala pentru mine, e ziua in care sotul meu s-a nascut.

Cu degetul aratator traversand verigheta inghetata de la frig imi amintesc si acum de fiecare cuvant spus la nunta si apoi la inmormantare.

Chiar si dupa cincisprezece ani, tot imi lipseste ca atunci cand mi-am luat ramas bun de la el si l-am lasat sa se odihneasca pana am sa-i perturb linistea si o sa ma alatur lui.

***

Chiar daca Tim a murit, Tory i-a fost fidela pana la sfarsit. A nascut si cel de-al patrulea copil, fiind o fetita frumoasa pe care a numit-o Megan.

A stat aproape zilnic langa mormatul sau spunandu-i cuvinte mangaietoare, chiar daca acestea erau la fel cu cele din fiecare zi. Placerea se citea pe fata ei si niciodata n-a renuntat la verigheta oferita de Tim, dar niciodata.

La varsta de patruzeci si cinci de ani, Tory a primit un ultim cadou de la Tim prin Sage, acesta a scris vreo trei jurnale incepand de la casatoria lor pana in ultima noapte.

Chair daca Tory a citit jurnalele cu lacrimi in ochi si le-a recitit de atatea ori, niciodata nu se satura de ele si permitea cuvintelor lui sa-i tarverseze mintea permanent, ca si cum numai ele au acces.

Tory a cantat aproape tot timpul la pian dupa ce a iesit din afaceri si i-a dat toate actiunile ei in afara tarii chiar lui Sage care culmea, a reusit sa faca treaba de pe urmele mamei sale credincioase.

Ceva ce Tory si-a promis si a facut legatura dintre evenimentele petrecute, a fost atunci cand s-a trezit langa trupul deja mort a lui Tim pe patul de spital si a gasit un biletel in san.

Pe bilet scria astfel: "Megan te-a iubit la inceput, dar Tim te-a iubit de la inceput pana la sfarsit."

Inainte ca Tory sa moara, a reusit sa spuna ca este mandra de copii ei alaturi Tim. Tory este amintita ca o creatoare cunoscuta de moda, iar Tim ca unul dintre cei mai buni cantareti ai Timisoarei care a colindat jumatate de Pamant incantand inimile fragile ale oamenilor.

Cat despre copii, Sage a mosternit afacerile lui Tory, dar a reusit sa-si creeze propriul atelier, devenind unul dintre cei mai buni creatori de moda din Bucuresti.

Caleb si Aiden au avut nenumarate esecuri, dar dupa cateva eforturi, acestia si-au format o trupa stransa si au reusit sa-l faca mandru pe Tim.

Cat despre cea mica, ultima dar nu cea din urma, Megan afla de faptul ca este orfana, dar asta n-a impiedicat-o sa mearga mai departe cu privirea inainte si sa-si imagineze povestea de dragoste dintre parintii ei care acum s-au regasit in ceruri.

                                                                              SFARSIT

Cântec TristUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum