*3*

110 4 1
                                    

Kapıda suratımı görmeleriyle çığırışlar bir oldu zaten. Tek düşündüğüm ne yapsam dasuçu kendilerinde bulsalar ama kızım buna da bir şeybulamazsın ki. Sigara içtiğini öğrenseler sizin dertleriniz yüzünden başladım dersin de sınav sorularını çaldın ne sallayacaksın? Hadi bakalım bul bir şey İris sen zeki kızsın bulursun biliyorum. Babam kolumu tuttuğu gibi soktu beni içeri. Canımın yanmasıyla attığım çığlık bir oldu zaten. Ablamlar üniversite okuyor kurtuldular tabi. Babamın tek derdi benim şu an. Annem desen bu adam beni burada öldürse kenardan izler. Seviyorum bu kadını ama beni ne kadar düşündüğünü hiç bilmiyorum. Acaba kocasını mı çok seviyor? Babam bağırıyor çağırıyor. Bir ara kulak vermeyeyim dedim ama öyle bir sarstı ki yere yığıldım. Eh madem annem de bir şey yapmıyor savunmayı ben yapacağım. Salla bakalım İris yalanın sınırı yok kızım.

"Sen ne yaptığını zannediyorsun ya! Sen nasıl bir babasın! Her gün içip içip eve geliyorsun senin yüzünden ders mi çalışabiliyorum. Sınav soularını çalmama neden bu kadar şaşırdın? En azından başarılı olabilmek için bir çabam var senin gibi çantamı dereye atmadım! En azından bu sınavdan geçeyim diye bir risk aldım! Hepsinin sorumlusu sensin! Sen kendine baba mı diyorsun be! Sen kendine adam mı diyorsun!?!?"  Oha İris e yaptın kızım! Kaç kızım kaç fena dayak yiyeceksin kaç. Kendimi yurt kapılarına mı bıraksam ne yapsam ben? Ohh mükemmel bir tokat yedim sanırım yanağımın sağ tarafını bir daha hissedemeyeceğim. Uyuşturucu etkisi yemin ediyorum. Eh benim eller de armut toplamıyor. Annem araya girmezse ben de bu adama çok rahat vurabilirim. Kafamı geri çektim tekme tokat giriyorum adama. İyi de dayak yiyorum bu sırada tabi. Son hamlem burnuna attığım şiddetli yumruk oldu sanırım. Gözleri yaşarınca bi tepkisiz kaldı. Aradan sıyrıldığım gibi kapıya yöneldim. Aynı zamanda çenem durmuyor tabi.

"Eper varsa bir yaratan ikinizin de belasını versin!" dedim çektim kapıyı çıktım. Koşuyorum da koşuyorum. Sümüklerim şelale oldu akıyor. İyi ki çantamı almışım. Peçetemi çıkarıp araba motoru gibi sümkürdüm. Saat çok geç olmadığına göre Dilan'lara gidebilirim. Hem Melek teyze ve Murat amca anlayış gösterir malum uzaklaştırma aldığımı biliyorlar. Evdekilerinde nasıl olduklarını biliyorlar. 

Dilan'ların kapıyı çaldığım gibi bir çığırış duydum. "Ben bakarım! Kesin İris gelmiştir." Anasını satayım artık osursam tanıyacak kız beni. Kapıyı çıtığı gibi eve soktu beni. Ayakkabılarımı çıkartıp odasına geçtim. Girdiğim gibi soyundum zaten. Dolabına saldırıp Dilan'ın seksi pjamalarını giydim. Ne kadar seksi olduklarını anlatamam utanmasa ayıcıklı takım alacak. Dilan içeride Melek teyzeye açıklama yapıp yanıma geldi.

"Bu gece de Melih Bey'e gitseydin yemin ederim seni vururdum." Oha ya kız evden çıkacağıma eminmiş.

"Yok yavrum evden kaçarsam aklımdan geçen ilk yer burası olur. Geçen gece tek sorun saatin neredeyse gece yarısı olmuş olmasıydı."

"Her neyse ne oldu anlat bakayım."

"Bir şey yok ya. Bildiğin şeyler kavga gürültü işte."

"Her seferinde bildiğin şeyle diye geçiyorsun İris. Artık o bildiğim şeyleri bilmiyorum kuzum."

"Sen de haklısın. Peki anlatayım. Babam yine bağırmaya başlayınca savunma olarak içip içip eve gelmesini ve benim ders çalışamamamı söylemeye karar verdim."

"Afferim kız bazen zeki olabiliyorsun."

"Ha ha ne komiksin sen öyle. Her neyse ben de bunu bağıraçağıra savununca yedim tokadı. İşte saç baş kavga ettik o bana ben ona. Sonrası malum buradayım."

"İyi afferim. Akıllı ol bundan sonra saat kaç olursa olsun bize gel yavrum."

"Tamam kuzum aklımda bulunur." Dilan'ı gerçekten çok seviyorum. Yani en yakın arkadaşım ne beklersin ki? 

BENİM HİKAYEMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin