*2*

146 3 0
                                    

Evet öğretmenlerle yaşayacağımız kavgaya kendimi hazırlamış bulunmaktayım. O ispiyonlayanı bulmazsam bana da İris demesinler. Ağzını yüzünü kıracağım onun. Zorunda olmadıkça kavga etmem ama edersem iyi ederim. Hadi bakalım evde bir geceyi belasız atlattık ama yarın bela ben olacağım. Of lanet ya! Neden sınav sorularını çalmak gibi bir aptallık yaparız ki biz? Hayır çaldınız diyelim neden bütün sınıfa dağıtırsınız. Bencil olun abi. İçinizde ki arkadaşın beynine ben! Kesin sınıfın ineklerinden biri. Onu bunu bırakın da babam ağzıma sıçacak. Okula gitmeye korkuyorum. Zaten serbest kıyafete geçti okulumuz.Giyecek kıyafet bulamıyorum. En son pijamalarla gideceğim sanırım. Beyaz kısa kollu şirin bir elbise giyip saçlarımı maşa yaptıktan sonra aynanın karşısında hocalara nasıl şirin görünebileceğim deneylerini yaparken kapı çaldı. Gelenin Dilan olduğunu çalışından anlamam zor olmadı. Kapıyı melodili çalışını bitirdiğinde açtım. Ayakkabılarımı ayağıma geçirip çantamı da aldıktan sonra titrek titrek yürümeye başladım denebilir. İkimiz de tek kelime etmedik. Göz göze gelince kendimi tutamayıp bir kahkaha patlattım. Dilan de karnını tuta tuta gülüyordu. 

"Dilan lan! Biz ne bok yiyeceğiz?"

"Kanka hiç bir fikrim yok bu sefer cidden sıçtık."

"Of be of!"

"Neyse yürü yürü. Bir de geç kaldığımız için azar yemeyelim."

Okula gidene kadar yüreğim ağzımdaydı biliyorum ama okula gidince korkudan geberebileceğimi düşünmeye başladım. Eyvah!

"Şu üzerimize gelenin Meltem Hoca olmama olasılığı var mı sence Dilan?"

"Dön kızım dön ya şimdi kaçarız ya da sonsuza kadar sıçarız."Bu nasıl bir cümle? Söyleyen Dilan olunca çok şaşırmam da beklenmemeli açıkçası. Onu bırakın da ciddi anlamdan dönüp okul kapısına doğru yürümeye başlamıştık. Meltem Hocanın çığırışını duyana kadar.

"KIZLAR!" 32 dişimle arkamı dönmembile o kadının surat ifadesini değiştiremediyse biz gerçekten ölmüşüzdür.

"Merak etmeyin kızlar bu gün zaten o kapıdan çıkacaksınız." Resmem uzaklaştırma alacaksınız dedi bu kadın bize. Babam beni okuldan alır lağn!!

"Buyrun sizi müdürün odasına alayım. Öğlen de disiplin kurulu toplanacak. Sakın inkar etmeyin güvenlik kameraları kontrol edildi." Hadi be! Bütün planım alt üst oldu. Bu sefer cidden sıçtık sanırım. Kurtuluş yolumuz yok. 

Müdürün odasının insana verdiği gerilimi zombi görsem yaşamam herhalde. Harbiden şimdi bir zombi saldırısı olsa müdürümüz Meltem Hoca geberse. Ben Dilan ve okulumuzun yakışıklı grubu kurtulsak. İşte hepimiz aynı sınıfta birbirimize sarılsak. Cenk gelse beni alsa kollarına korusa kollasa. Oy oy! Noluyo be! Yine yedim kafayı. Hayal dünyasından çık artık İris. Şu an seni zombiler bile kurtaramaz.

"Buyrun kızlar içeri geçin." Ahanda sıçtık. Kesin sıçtık. %1500 sıçtık. 

"Oturun kızlar." Ölüm öncesi işkence.

"Savunmanız nedir?" Hay ben senin. Oğlum biz hazırlıksız geldik mi desem acaba. Neyse savunmaya girmezsem daha fazla sıçacağız.

"Öğretmenim. (Şeker kız moduna hocam uymaz.) Biz tam olarak neden buradayız?" Söyleyecek bir şey bulamayan öğrencinin dramı. Neden burdasın acaba İris'ciğim.  Neden acaba!!

"Matematik sınavının sorularını çaldığınız için Meltem Hanım şikayet dilekçesi yazmış bulunmakta. Aslına bakılırsa kızlar başınız gerçekten dertte. İlk disiplin suçunuz sınıfta telefon bulundurma. Hatırlıyorsunuz değil mi? Birbirinizle mesajlaşırken yakalanmıştınız. Aynı sınıfta olmanıza rağmen. Cezanız sözlü uyarıydı. İkinci disiplin suçunuz kavga. Siz ikiniz ve sınıfınızdan bir kaç kişi daha (Bunlarda İdil ve Ayça. Ne kavgaydı bee. Bir ara onuda anlatırım.) 12.sınıflardan bir grupla kavgaya girmiştiniz. Cezanız yazılı uyarı. Bu da üçüncü disiplin suçunuz. En beteri de denebilir. Sınav sorularını çalmak. Muhtemelen bu yüzden okuldan uzaklaştırılacaksınız umarım farkındasınızdır." Evet hocam çok aydınlatıcı oldunuz iki saniyede anamızı tövbee.

BENİM HİKAYEMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin